Tiistai 24.10.2017

Venäjä varoittaa ”vakavasta virheestä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.11.2011 12:34
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Sergei Lavrov.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov varoittaa, että sotilastoimien aloittaminen Irania vastaan olisi ”hyvin vakava virhe täynnä ennalta arvaamattomia seurauksia”, kertoo BBC.

Lavrovin mukaan diplomatia on ainoa keino ratkaista Iranin ydinohjelman ongelma.

Israelin presidentti Shimon Peres on todennut, että todennäköisyys Iran-iskulle on kasvanut.

Hiljattain kerrottiin myös, että Yhdysvallat harkitsisi sotilastoimia Irania vastaan ja että Britannia harkitsisi Yhdysvaltojen tukemista iskuissa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Asioitaseuraava

Ymmärrettävästi Lavrovilla on pupu pöksyissä, koska Venäjä on jatkuvasti ollut väärällä puolella. Venäjä on ajautunut muslimien kaveriksi, vaikka ne eivät ole koskaan rakastaneet NL/Venäjää.

Ola

Venäjä ja Lavrov voisivat estää ja tarvittaessa lopettaa Iranin ydinasehankkeet, jos vain haluaisivat. Venäjän on ihan turha esittää kilttiä poikaa. Iran palvelee sen päämääriä. Kun Venäjä lopettaa Iranin tukemisen, maailmastakin tulee paljon rauhallisempi.

Suomalaissuomalainen

"Venäjä on ajautunut muslimien kaveriksi", selvästi siis liikaa jenkkipropagandaa.
Venäjä on Iranin puolella, koska on sen kauppakumppani, ja taloudellisen kehityksen ansiosta Iranista on tullut Israelin ja Yhdysvaltojen mielestä liian vaikutusvaltainen.

Eikö maa saa kehittyä?

Iranin uhka on täysin Israelin ja Yhdysvaltojen keksintöä. Brititkin ovat olleet mukana imperialisoimassa Lähi-Itää aina jenkkien kanssa.

Jos Iraniin syttyy sota, ÄLÄ kuvittele että Suomeen tuotaisiin ainakaan vähempää muslimipakolaisia.

Vierailija

Luulisi että USA:lla olisi parempia kohteita rahoilleen kuin ydinaseet, esim. sairaalat, koulut, tiet, ym, ym.

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/americana/amerikka-rapistuu

"Amerikkalaiset maa- ja vesirakennusinsinöörit antavat tuoreimmassa raportissaan infrastruktuurin kunnosta välttävän arvosanan, koulunumeron 5. Joka neljäs amerikkalainen silta on joko liian vanha tai rakenteeltaan puutteellinen. Vesi- ja viemäriputket ovat ruostuneita ja niistä vuotaa arvokasta makeaa vettä maahan hukkaan joka päivä 75 litraa jokaista amerikkalaista kohti. Joskus katumaasturi uppoaa asvaltin läpi katuun ruosteisten viemärien ja vesijohtojen pettäessä sen alla."

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2010/01/20/amerikan-alamaki/201084...

Brutus

Aikanaan Neuvostoliitto tuki ja aseisti kaikenlaisia epämääräisiä arabidiktatuureja.

Sama linja jatkuu edeleenkin. Ei nyky-Venäjällä ja Neuvostoliitolla niin kovin suurta eroa ole. Totalitaariset valtiot tukevat toisiaan demokratioita vastaan. Sama koskee Kiinaa.

Venäjä on toimittanut pappisfanaatikkojen hallitsemalle Iranille ase- ja ydinteknologiaa. Se on aiheuttanut nykyisen tilanteen. Eihän se tietenkään halua, että sen toimittamat laitteistot hävitetään pölyksi. Voi olla vaikea tehdä kauppaa jatkossa, jos näin käy.

Lavrov hämää tekopyhästi: "...diplomatia on ainoa keino ratkaista Iranin ydinohjelman ongelma." Toisaalta Venäjä on estänyt turvallisuusneuvostossa kaikki diplomaattiset painostukset aiheuttaen nykyisen umpikujan.

salakankee

Venäjä hyötyisi taloudellisesti rajusti Iranin sodasta, koska öljyn hinta pomppaisi silloin pilviin ja taas tulisi Venäjälle rahaa ovista ja ikkunoista.
Ketä sota rokottaisi? No tietysti jenkkejä itseään!
nja, tai jos pistävät taas Israelin juoksupojakseen, se olisi eri juttu

semi

Kuullut Israelilaisten vaativan kuolemaani, vaikka rumasti ja pilkaavaan sävyyn on heistäkin tehty pilapiirroksia, se toinen puoli on sitten kävellyt nokkani edessä sitä vaatien kansan edessä joka on heille antanut elannon ja turvapaikan.
" ihan konkreettisesti " on muuten kaikkea muuta kuin kivaa.

Olaf17

Iranin ydinaseet taitavat olla samasta tehtaasta. Se mistä länsimaat ovat kiinnostuneet on Iranin öljy.

Venäjällä on toki öljyn suhteen omat etunsa ajettavana, ei siinä mitään.

Onhan tuokin totta, että Iran on hieman vaikea maa noin diplomatian kannalta, mutta mahdollinen sota olisi melkoinen vääryys.

semi

Että sitä ei pidä väheksyä, öljy ja raakaaineet ovat aina olleet näytelmän osallisena päänäyttämöllä kun sotia käydään mutta niin on idologiakin.

Maa joka uhkaa räjäyttää jonkun helkkarin kuuseen ei voida jättää huomioimatta asiaan kuuluvalla tavalla, eikö Iran voisi myös harrastaa toisenlaista retoriikkaa jos pelkästään siitä on kyse.

Ihan nakkikioski logiikalla jos alat veetuilemaan toiselle tämän teurastamisella ja hänen lapsien tappamisella niin on varmaa että isku voi tulla aika nopeasti. Vai kuinka moni kuuntelee naapurinsa uhkailuja talon polttamisella ja perheen teurastamamisella sen takia että tämä on demari tai persu?

Toki lähi-itä on vieläkin monimutkaisempi kuin nakkikioski mutta lopulta veetuilua seuraa seuraus ja lähi-idässä veetuilija tukee veetuilijaa joka on kuitenkin valmis lyömään puukolla persuksiin toista veetuilijaa joka pettää sitä jolle veetuillaan.