Lauantai 19.1.2019

Uusi ilmiö järkyttää Saksassa – ”Shokkitila”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.11.2011 06:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Eilen pidätetyn naisen epäillään räjäyttäneen Zwickaussa sijainneen kotinsa viime viikolla.

Saksassa on havaittu uusi ilmiö: äärioikeistolaisten tekemät kylmäveriset murhat, kirjoittaa saksalainen Der Spiegel.

Saksassa on kymmenen murhatutkinnan yhteydessä paljastunut epäilty uusnatsien terroristiryhmä nimeltään Nationalsozialistischer Untergrund (vapaasti suomennettuna ”Maanalaiset kansallissosialistit”).

Der Spiegelin mukaan koko Saksa on paljastuksen vuoksi ”shokkitilassa”. Die Welt pitää käsittämättömänä, että oikeistoterroristit ovat voineet toimia vuosia ilman, että kukaan on heitä estänyt.

Tutkinnassa ovat kahdeksan saksanturkkilaisen, yhden kreikkalaisen ja yhden saksalaisen poliisin murhat vuosilta 2000–2007, BBC kertoo.

Saksan poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä, joiden epäillään olevan uusnatsiryhmän jäseniä. Eilen sunnuntaina pidätetyn naisen epäillään viime viikolla räjäyttäneen Zwickaun kaupungissa sijainneen asuntonsa.

Pian räjähdyksen jälkeen tuleen syttyneen asuntovaunun raunioista löytyivät kahden miehen ruumiit samassa kaupungissa. Poliisi etsi kaikkia kolmea epäiltyinä aseellisesta ryöstöstä. Miesten kuolemia epäillään itsemurhiksi.

Poliisin mukaan asuntovaunusta löytyi ase, jota käytettiin saksalaisen poliisin ampumisessa vuonna 2007.

Poliisi alkoi epäillä uusnatseja murhista viime viikolla löydettyään kaksi käsiasetta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ernoh

Usarin ja Hesarin keskustelupalstoja - joistain muista nyt puhumattakaan - lukiessa ei voi olla ajattelematta, että on vain ajan kysymys, milloin Suomessa tapahtuu samaa. Sen verran samanlaista on joidenkin ideologia näiden saksalaisten tekijöiden kanssa.

Vierailija

Se mikä on erikoista, on, että epäillään porukan olleen jonkinlaisessa suojeluksessa ja suojelijana viranomaistaho, tässä tapauksessa jopa suojelupoliisia vastaavaa tahoa epäillään, se kyllä sopii hyvin Daniele Ganserin kertomaan, että osaa noiden ryhmien tekemisistä katseltiin sormien lävitse ja ryhmiö suojeltiin joidenkin viranomaisten toimesta.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2684117/shokkivideo-uusnats...