Keskiviikko 22.5.2019

Venäjän uusi ohjus on valmis: “5 metrin tarkkuudella”

Luotu: 
15.11.2011 17:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lugan ohjusprikaati harjoitteli lyhyen matkan taktisilla ohjuksilla elokuussa. Prikaati on saanut käyttöönsä 5 metrin tarkkuuteen yltävän Ikander-järjestelmän.

Venäjän armeijan Iskander-ohjusjärjestelmä on saanut merkittävän päivityksen, kirjoittavat venäläislehdet.

Iskandet on Venäjän armeijan vastaus Naton ja Yhdysvaltojen aiemmin suunnittelemalle ohjuskilpihankkeelle. Järjestelmää käsitellään myös taannoin julkaistussa Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-raportissa.

Lehdistön mukaan Venäjä teki onnistuneesti loppuun kokeensa 9M723-ohjuksella. Taktisen ohjuksen ilmoitettu kantama on yli 250 kilometriä. Se voi kantaa maaliinsa räjähteen, erikoisaseen tai taktisen ydinaseen.

Uusi ohjausjärjestelmä perustuu kuvantunnistukseen. Ohjuksen maalintamisjärjestelmään tallennetaan kuva ohjuksen kohteesta. Järjestelmä osaa tulkita ympäristöään siten, että sen osumien virheeksi tulee korkeintaan 5 metriä, lehdet kirjoittavat.

Samankaltainen maaliinohjausjärjestelmä on käytössä myös Yhdysvaltojen risteilyohjuksissa.

Aiemmin Iskander-järjestelmä on kyennyt osumaan 10 metrin tarkkuudella, eli parannus on huomattava.

Iskanderin on tarkoitus korvata 1970-luvulta palvelleen Tochka-ohjusjärjestelmän. Venäjä on perustanut jo ensimmäisen ohjusprikaatin Lugaan, noin 200 kilometrin - 4 minuutin lentomatkan - päähän Helsingistä.

Kaikkiaan Venäjä aikoo hankkia 120 Iskander-järjestelmän siirrettävää laukaisualustaa vuoteen 2020 mennessä. 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jukkakorhonen

Venäjä suuntaa uusia ohjuksia kohti Helsinkiä. Mitä tapahtuu Suomessa samaan aikaan? Tehdään vapaaehtoinen aseistariisunta liittymällä miinat kieltävään sopimukseen.

Rakas itänaapurimme on julkistanut massiivisen puolustusbudjetin kasvattamisen samaan aikaan, kun suomen armeija säästää kaikesta mahdollisesta. Nyt vähenee tärkeät kertausharjoitukset ja ilmavoimienkin pitää rajoittaa lentotunteja entisestään.

zsi

Juu, pidetään suhteet kunnossa vaan. Torjutaan NATO-jäsenyys, siirretään hallitus ja eduskunta samantien Moskovaan ja kysellään millä muulla tavoin voisimme itänaapuria vielä miellyttää, ettei meitä pelottaisi niin hirmuisesti.

Tulee kyllä mieleen, että mitä ihmettä suomalaiset tekevät itsenäisyydellä ja miksi sen puolesta aikanaan on taisteltu ja verta vuodatettu, kun nykyään niin moni haluaa meidän alistuvan samantien Venäjän valtaan ja antaa päätösvallan meidän asioissamme sinne NATO-jäsenyydestä alkaen.

Kyllä taitaisivat aikanaan rintamalla Suomen puolesta taistelleet pyöriä haudoissaan, jos olisivat nykyisten suomalaisten pelokasta selkärangattomuutta suhteessa itä-naapuriin todistamassa.

keppaseta

Iskander nimi on ainakin kahdesti kirjoitettu väärin.
Kuvassa lienee Katyusha tai Grad raketinheitin.
Molemmat lukeutuvat Suomessa lähinnä tykistöaseisiin.

Iskander on sen sijaan keskipitkän matkan taktisiin ohjuksiin luokiteltava suhteellisen järeä ase. Todenmukaisempi kuva löytyy mm. >> http://rt.com/news/iskander-missile-photo-test-361/.

Toivoisin US:lta parempaa journalismia kiireen sijasta.

t.

Keppasetä

Rille

Suomessa olisi pitänyt olla käytössä koko ajan pitkälle tulevaisuuteen vanha hajautettu puolustussysteemi. Suuri reservi maamiinoineen. Ei ohjukset riitä koko maata pommittamaan. Ei ole riittäneet missään sodassa missä kyetään toimimaan paikallisesti. Aina on hyökkääjän teknoarmeija saanut tai tulee saamaan selkäänsä. Balkanilla ja Libyassa ei ollut kyse ns. "henkiinjäämissodasta. Miten kuvantunnistuksella osuu Suomen "pusikoissa"?

olavinieminen

Tämä tarkoittaa Suomea. Miksi se ei olisi uhka Suomelle?

Puolustusvoimien raportin mukaan täällä kukaan ei ole esteenä vastaamassa hyökkäykseen ja armeija ajetaan alas säästöjen vuoksi. Jalkaväkimiinatkin poistetaan.

Suomi sitä vastoin rahoittaa Kreikan sotalaivojen ja tankkien hankintoja.

HALOO SUOMI JA HALONEN !!!