Keskiviikko 16.1.2019

DN: Yli viikon palvelukatkos – Tiedolla yhä ongelmia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.12.2011 13:44

Muun muassa it- ja konsulttipalveluita tarjoava Tieto aiheutti kuluneella viikolla kaaoksen Ruotsissa, kun sen palvelimet hajosivat ja samalla sen asiakkaiden it-tuki kaatui. Dagens Nyheter kertoo, että kaikkia vikoja ei olla vieläkään, yli viikon jälkeen, saatu korjattua.

Ruotsin it-palveluista vastaava johtaja Mikael Jupiter kertoo DN:lle sähköpostitse, että tapauksen johdosta on aloitettu myös onnettomuustutkinta yhdessä viranomaisten kanssa.

Kovimmat kolaukset kokivat muun muassa Ruotsin autokatsastus, SBAB-pankki ja apteekkitoimintaa pyörittävä Apoteket. Myös monen kunnan, kuten Tukholman kaupungin verkkosivut lakkasivat kokonaan toimimasta. Jupiter ei kuitenkaan suostu paljastamaan, kenen kaikkien palveluissa ongelmia yhä on.

- Varsinainen laitteistovika on nyt korjattu, mutta valitettavasti en pysty sanomaan tarkkaa aikaa, joloin kaikkien asiakkaiden kaikki palvelut toimivat jälleen, Jupiter toteaa.

DN huomauttaa, että Tieto on koostanut yhtiötä koskevista uutisista kotisivuilaan. Näitä uutisia ei sensuroida ja ne ovat olleet Tiedon kannalta karua luettavaa.

- Jo yhden tunnin häiriö palvelussa on vakavaa ja neljän tunnin jälkeen on otettava käyttöön katastrofisuunnitelmat. 100 tuntia on kuitenkin paljon enemmän kuin mitä olemme koskaan kokeneet, ettemme löydä sanoja, toteaa SBAB-pankin toimitusjohtaja Bo Andersson.

 

Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

järkevästi ajatellen

kun useinmite kaupoissakin eniten aikaa vie tietokoneen odotus.
Varaosa kaupoista puhumattakkaan missä tietokoneesta puoli tuntia haetaan tietoa että osaa ei löydy juuri nyt .
Toisen puoli tuntia jos jaksaa odotaa saa tiedon että voidaan saada jos tilataan se koska tulee vaatiikin taas uutta tarkastelua tietokoneelta josta ilmenee aikanaan koska se ehkä olisi saatavana.
Kyllä tietokone hidastaa toimintoja huomattavasti vai onko nykyinen henkilö kunta sitten saamattomampaa kuin ennen vanhaan.