Perjantai 22.2.2019

Lehti: Varoitus maidon lipittäjille – syöpäriski

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.12.2011 19:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Maitotuotteita ei pidä nauttia liikaa, sillä siinä voi piillä syöpäriski, kertoo Svenska Dagbladet. Aihekuvitus.

Ruotsin meijeriteollisuus (Svensk Mjölk) varoittaa yksipuolisen meijerituotteiden kuluttamisen ja liian kalsiumin lisäävän riskiä saada eturauhassyöpä, kertoo Svenska Dagbladet.

Ruotsalaisilla miehillä eturauhasen syöpää esiintyy poikkeuksellisen paljon ja useiden tutkimusten mukaan yksi syy voi olla kalsiumin ja meijerituotteiden yhteys tautiin.

Myös Maailman syöpätutkimussäätiö (WCRF) suosittaa malttia maidon kulutukseen.

– He (WCRF) tarkoittavat, että on olemassa todennäköinen yhteys kalsiumin kanssa, kun kalsiumia  on ruokavaliossa yli 1500 milligrammaa. Se vastaa 1,25 maitolitran kalsiumpitoisuutta, sanoo Ruotsin meijeriteollisuuden edustaja, professori Helena Lindmark Månsson.

Hän huomauttaa, että ruotsalaiset juovat keskimäärin huomattavasti tätä vähemmän maitoa.

Lindmark Månsson kehottaakin kiinnittämään huomiota ruokavalion monipuolisuuteen.

Toistaiseksi Ruotsin meijeriteollisuuden nettisivuilla on SvD:n mukaan lukenut, ettei maitotuotteiden liikakulutuksella ole haittoja.

Jaa artikkeli:

Kommentit

demarien vihollinen no1

...suomessahan ollaan kansaa perinteisesti uhrattu ja tapettu mtk:n alttarille ja maataloustukien tähden.
Valiolta sai joku tutkija potkut, joka uskalsi arvostella 70-luvula rasvaisia maitoja-nykyisin heppu on saanut kansainvälistäkin tunnustusta tutkimuksistaan.
Valio itsessään suomessa on kamottava esimerkki tukisten ja elintervikkeiden yhdistämisestä ja valmistamisesta.

Tukiaispolitiikka on keskustan suurimpia "viisauksia", kekkosen tuen lisäksi.Olisi aiheellista tutkia, montako sataatuhatta suomalaista kuoli politiikan vuoksi ja sairastui.

Suomessa ei saatu kasvisrasvoja, margariinit oli "sidottu voin hintaan" ja kasvisöljyjä ei saatu ja jos sai, ne maksoivat niin paljon, että niitä ostettiin parikertaa vuodessa salaattien kastikkeiksi, hienolisto perheissä(korkeasti koulutettuja, intellektuellien), duunari perheissähän ei asiaa tajuttu.
seurauksena suomalaisia kuoli ennenaikaisesti verisuonitauteihin ja infrakteihin.
Kasviöljyjen tultua EU:n liittymisen seurauksena saataville, kuolintilastot muuttuivat. 60% vähenivät aivoinfraktit mm jne.

Ruotsalaiset ovat kummallisesti saaneet asian julkaista? Miksi paikalliset edunsaajat eivät ole tuhonneet tutkimusten tekijöitä ihmisenä tai sitä yritystä joka tutkimuksen on teettänyt? Näinhän suomessa kepu pelaa.
Viron EU:n komissaarni ja korkeimmanoikeuden päätöksen kautta, saimme ensimmäistä kertaa suomen historiassa tietää, kuinka paljon suoranaista rahaa annetaa tukiasiin.niistä tehtiin eu:n myötä julkisia.

On siis vieläkin uskottava näitä valheita, jonka edunsaajat käärivät miljardeja suomalaislta, ne ovat ne" maitomiehet" pahimpia...

jorma moll

Puhutaanko nyt pastöroidustamaidosta vai patöroimattomasta, rasvaisesta, rasvattomasta vai vähärasvaisesta maidosta.
Entä homogenoidusta vai homogenoimattomasta jne.
Kuinka suuresta maidon käytostä on kyse?
Käsittelemätön rasvainen maito on hyvää ja terveellistä, paitsi jos sitä juo liikaa, ainakin lihoo. Niinkuin kirjoituksessa sanotaan; malttia. Rasva edistää vitamiinien imeytymistä. Kylmillä alueilla asuvat ihmiset ovat sopeutuneet maidon käyttöön vuosisatojen aikana.

Joidenkin mielestä maito on vasikoiden juoma. Niin onkin, mutta myös ihmisten.

Voi olla että seuraava sukupolvi jo hymähtelee meidän tavallemme käsitellä maitoa ja suhtautua siihen.

Ola

Höpö, höpö tutkimuksia tulee putkesta ulos vähän väliä. Kun niihin lisätään sopivasta pelottelua, niin kansa juoksee perässä kuin lammaslauma.

Nyt ovat maitotuotteet vaarallisia. Mitähän niiden tilalle ollaan tarjoamassa. Kuka tämänkin tutkimuksen on tilannut.

Kontulainen

Jos kyse on kalsiumin saannista, sillä tuskin on merkittävää eroa onko maito sinistä, punaista, valkoista, pastöroitua tai mitä vaan.

Sinänsä mielenkiintoinen löydös ja jäämme odottelemaan tarkempia tutkimuksia.

Niille, jotka käyttävät argumentteina sellaisia filosohvisia huipputuotteita kuten "ihminen ei ole lehmän lapsi" kerrottakoon että ei ihminen ole kanan tai auringonkukankaan lapsi, mutta kyllä me voimme käyttää kananmunan tai siementen varastoravintoa hyödyksemme.

mattimies

"..suomessahan ollaan kansaa perinteisesti uhrattu ja tapettu mtk:n alttarille ja maataloustukien tähden.
Tukiaispolitiikka on keskustan suurimpia "viisauksia" "

Elintarvikkeista ja maataloustuotteista kauppa tahkoaa itselleen yli 50 prosentin osuuden ja niistä maksetaan lisäksi 13 prosentin arvonlisävero. Maataloustuottaja saa muutaman hassun lantin siitä, mitä kauppa ja verottaja kuluttajalta ottaa. Leipäpussin metallisulkijakin on arvokkaampi, mitä leipäpussin sisältävästä viljasta tuottajalle maksetaan. Tällä arvonlisäverolla lisäksi maksetaan muun teollisuuden tuet ja rahaa riittää vielä kreikalle ja euroopan pankkien tukemiseen. Maataloustuet oli aikoinaan sossujen idea jota alettiin sitten käyttämään lyömäaseena "tapa talonpoika päivässä". Nyt kun talonpojat on tapettu, siitä oikeasta ja terveellisestä rasvasta eli voista on huutava pula.

"Suomessa ei saatu kasvisrasvoja, margariinit oli "sidottu voin hintaan" ja kasvisöljyjä ei saatu ja jos sai, ne maksoivat niin paljon, että niitä ostettiin parikertaa vuodessa salaattien kastikkeiksi, hienolisto perheissä(korkeasti koulutettuja, intellektuellien), duunari perheissähän ei asiaa tajuttu."

Tämän takia sossut maataloustuet aloitti maksamaan, kas ettei duunarin tarvitse syörä kissinrasvaa vaan saa kaupasta ostettua oikeaa ja luonnollista voita pöytään.

"seurauksena suomalaisia kuoli ennenaikaisesti verisuonitauteihin ja infrakteihin.
Kasviöljyjen tultua EU:n liittymisen seurauksena saataville, kuolintilastot muuttuivat. 60% vähenivät aivoinfraktit mm jne."

Tilalle tuli vielä pahemmat vaivat. Kissinrasvaa on aina saanut kaupasta ja aina se on ollut hieman halvempaa kuin voi. Sen maku vain on niin häjyä kun se maustetaan lehmän utareesta jauhetulla mössöllä. Kasvirasvat kovetetaan bensiinillä ja on sen huomannut että kaikki elintasosairaudet ovat lisääntyneet EU.n liittymisen jälkeen kun sitä halapaa ja kevyttä kissinrasvaa on sotkettuna joka paikkaan. Ihmiset paisuu, närästää, hiertää ja kiertää ja on pakko pierrä syötyään kevytlevitteitä. Kuka luonnotonta syö kun ei edes jätevesilaitoksella niitä pystytä käsittelemään, niihin ei tehoa edes kemikaalit eikä bakteerit...

"On siis vieläkin uskottava näitä valheita, jonka edunsaajat käärivät miljardeja suomalaislta, ne ovat ne" maitomiehet" pahimpia..."

Niin, tuki maksetaan välikädelle eli kaupalle, lihateollisuudelle ja meijerille. Nämä taasen tilittää viljelijän "tuen" osuuden tuottajalle ja 13 prosentin alvista riittää jaettavaa...

JackD

Hiilihydraattiperusteinen globaali(=lue USAn) teollisuus on ryhtynyt vastaiskuun ruotsalaisin voiminkun kotimaisilta meni jo uskottavuus! Tulee kaikenlaista DNA dieettiä jne. perinteisen syöpäpelottelun lisäksi. Mitähän seuraavaksi?

Ei onnistu tämä k*setuspropaganda enää niitä kohtaan jotka karpaamista ovat kokeilleet: olo paranee, paino laskee ja ajatus juoksee paremmin. Eikä ole jatkuva nälkä.

Onhan se ikävää ikävää pottusokerivehnäsokeritautilääke-teollisuudelle kun tuotteet ei mene kaupaksi ja kansa on liian tervettä!