Maanantai 20.5.2019

Angela Merkel tuli ulos: suunnitelmana EU:n liittovaltio

Luotu: 
25.1.2012 17:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Saksan liittokansleri Angela Merkel. Arkistokuva.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on antanut poikkeuksellisen avoimen haastattelun viidelle suurelle eurooppalaiselle sanomalehdelle.

Haastattelussa Merkel paljastaa toiveensa jatkaa Euroopan yhdentymistä tasolle, jota on vaikea kuvata muuksi kuin Euroopan liittovaltioksi. Angela Merkel sanoo myös ensi kertaa epäilevänsä Kreikan selviytymistä velkakriisistä.

Angela Merkelin ulostulo on merkittävä, sillä EU:n huippukokouksen on tarkoitus sopia ensi maanantaina uudesta talouskuripaketista, joka pakottaa puoliväkisin EU-maat saksalaistyyliseen kireään talouspolitiikkaan.

Talouskurisopimus antaa EU-tuomioistuimelle vallan tarkastaa euromaiden julkisen talouden budjetit ja ehdottaa niihin muutoksia. Kurisopimuksen jäsenmaat sitoutuvat lainsäädännössään tiukkaan velkakattoon. Rakenteellisen alijäämän puolen prosentin maksimi käytännössä tekee mahdottomaksi matalasuhdanteen ajan mittavat elvytystoimet. Lisäksi kurisopimuksen kohtia rikkovat maat joutuvat puoliautomaattiseen rangaistusmenettelyyn.

Kurisopimus ei periaatteessa tuo paljoakaan uutta viime kesällä hyväksyttyyn niin kutsuttuun 6-pack-lakipakettiin. Se kuitenkin tekee yhteisten sopimusten rikkomisesta aiempaa vähemmän houkuttelevaa.

Haastattelussa Angela Merkel ei kuitenkaan jää talouskurisopimuksen asteelle. Hän paljastaa lopulta ajavansa uutta eurooppalaista poliittista sopimusta Euroopan unionista.

- EU:n instituutioille pitää antaa enemmän valtuuksia tarkkailla ja puuttua jäsenmaiden toimintaan, Merkel sanoi haastattelussa.

Uusi unioni tarkoittaisi tiukempaa sitoutumista EU:n direktiiveihin. Merkelin haaveissa on vahvempi europarlamentti, johon voisi kuulua kaksi kamaria. EU-tuomioistuin toimisi Merkelin ajattelussa eurooppalaisena korkeimpana oikeutena.

EU-tuomioistuimen valtaa kasvatettaisiin myös siten, että sen toiminta ulottuisi myös EU:n jäsenvaltioiden budjettikurin seuraamiseen. Tuomioistuin olisi siis taho, joka kykenisi yksin määräämään jäsenmaille sanktioita uuden unionin taloudellisten ja muiden sääntöjen rikkomisesta.

Vasta tämän uuden unionin myötä Saksa ja Merkel olisivat valmiit hyväksymään yhteiset joukkovelkakirjat eli eurobondit.

Lue Merkelin haastattelu englanniksi The Guardianista.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tiedoton

saavat Euroopan komentoonsa. Hyvästi pienen Suomen lyhyt
itsenäisyys.
Yritettiinhän kyllä meitä Sosialistiseen Neuvostovaltioden
liittoonkin, mutta isovanhempamme eivät vaan ideaa ymmärtäneet.
Huonosti kävi Neuvostoliitonkin kuten myös Jugoslavian.
Muita esimerkkejä ovat Itävalta-Unkari, Venäjän ja Saksan
keisarikunnat.
Euromaat ovat liian erilaisia liittovaltioksi.

abc

Aika lopettaa hulluttelu.

Suomi ulos Eurosta rahana samana paivana kuin Kreikka palaa Drakmaansa.

Jos mennaan mukana Merkkelin valtioliittoon niin tama taytyy tehda osana Kalmarin Unionia. Muiden pohjoismaiden paitsi Suomen raha on jo ulkona Eurosta.

Jos menemme yksin osaksi Merkkelin maata meilla ei ole minkaanlaista painoarvoa!

iirisiines

EUvostoliitto eli nyt muodostettava liittovaltiohan tarkoittaa Sauli Niinistönkin kuvailemaa Uutta Maailmanjärjestystä kts. video: Sauli Niinistö Uusi Maailmanjärjestys (NWO) http://www.youtube.com/watch?v=NTM57NS5_DM

Uusi Maailmanjärjestys on voimakas ja vaikutusvaltainen salaseura(t) esim. Illuminati, Vapaamuurarit, Bilderberg-ryhmä, Euroopan Unioni ja lukuisat rikkaat perheet kuten Rotchild euroopassa, sekä Rockefeller Amerikassa.

Se koostuu vaikutusvaltaisista ihmisistä. He ovat tehneet suunnitelman, jonka tarkoituksena on kaapata maailmassa valta ja pystyttää yksi maailmanhallitus, raha, uskonto ja hallita ihmiskuntaa tässä uudessa poliisivaltiossa. Yksi askel kohti maailmanvaltaa on esimerkiksi EU ja sen siirtyminen kohti Liittovaltiota.

Lisää aiheesta:
http://hallituksenkorruptio.blogspot.com
http://tietoisuudenlaajentuminen.wordpress.com/yhteiskunta/negatiivinen-...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-ryhm%C3%A4
http://fi.wikipedia.org/wiki/Illuminati
http://nwohavaintoja.blogspot.com
http://www.infosota.fi
http://www.infowars.com

tulevaisuuden profeetta

Faija luodin nahkaansa puolustaessaan Suomea NL vastaan, kun katalaiset ja kumppanit luovuttavat valtiomme vastarinnatta ja laukaustakaan ampumatta ulkovaltojen armoille ja johdettavaksi. Nykypäivänä hävettää olla suomalainen näiden nykyisten poliitikkopellejen aikana. Ovat täysin edesvastuutonta sakkia.

Niskavuori

Euroalue on epäoptimaalinen valuutta-alue. Eri maiden taloudet eivät kulje samassa syklissä eikä muuttolikke maiden väilllä tasaa eroja. Euroopan keskuspankin rahapolitiikka seuraa suurinta taloutta joka on Saksa.

Tästä seuraa Merkelin suunnitelmassa se että kun Saksalla menee huonosti ja esim. Suomella menee hyvin, ECB laskisi korkoja ja loisi talouskuplan Suomeen halvan rahan muodossa. Jos taas tilanne kääntyy toisin päin ja Suomella menee huonosti ja Saksalla hyvin, ECB kiristää rahapolitiikkaa syventäen Suomen lamaa. Suomi ei voisi edes elvyttää tiukan velkakaton takia.

Tämä ei ole vain teoriaa. Juuri näin on käynyt Espanialle. Espanian julkinen talous oli kunnossa vuoteen 2008 asti, julkisen velan suhde bkt:hen oli puolet Saksan vastaavasta. Halpa raha joka virtasi Saksasta Espaniaan loi valtavan asuntokuplan koska Espanialla ei ollut omaa valuuttaa ja rahapolitiikan kiristys ei olllut mahdollista. Sittemmin kupla on puhjennut, mutta Espanian julkinen velka on edelleen pienempi kuin Saksan. Silti Saksalaiset poliitikot antavat kuvan että Espania on ollut holtiton.

Kaikki tämä oli tiedossa jo 90-luvulla kun taloustieteilijät varoittivat asiasta. Ikävä kyllä poliitikot ajoivat Euroa sisään poliittisin argumentein, unohtaen että, euro on ensisijassa taloudellinen kysymys. Jotta euroalue voisi toimia, tarvitaan joko tulonsiirtoja alueiden välillä tai valtavaa muuttoliikettä. Kumpaankaan eivät EU maiden asukkaat halua tai pysty.

hypex76

Niinpä, suurvaltapolitiikkaa talouden kustannuksella. Mitkään suurvaltaideaa vastaan sotivat ratkaisut eivät kelpaa federalisteille. Nyt tehdään kallista politiikkaa, jonka reuna-alueet, kuten Suomi, kustantavat.

Saksa ajaa liittovaltiota ja Saksa hyötyy siitä. Katainen ajaa samaa ääneen sitä sanomatta.

Tulevaisuus EU-liittovaltiossa tarkoittaa enemmän tulonsiirtoja velkaiseen etelään. Suomelle korkeampia veroja, pienempää talouskasvua maksujen ja velkaisen etelän ETA-aluetta jarruttavasta vaikutuksesta.

Yksinkertaisesti: meillä on vain hävittävää.

Talouskuri, eli kansakuntien holhous, johtaa säännösten kiertoon etelässä ja vastuuttomuuden säilymiseen siellä missä valvontaa ei ole. Näin ollen kuplien ja romahdusten annetaan muhia vapaasti selän takana.

Poliitikot ovat sikäli yksinkertaisia, että vain kuri (ja raha) osataan nähdä keinoina ongelmien ratkaisuun. Yksilöiden tasolla on jo opittu, ettei kuri auta. Juoppoa ei voi estää juomasta.

Vaarallista kuripolitiikassa onkin se, ettei omaehtoista vastuuta tueta vaan nimenomaan tottelemista. Kun valtioilla olisi itsellään vastuuntunto asioistaan, ei valvontaa tarvittaisi. Kun lapsi huolehtii itse, ettei mene vääriin porukoihin, ei vanhempien tarvitse vahtia.

Samaan aikaan euroalueen taloustieteen kuvaamat puutteet ovat ja pysyvät (yhteistä talouspolitiikkaa lukuunottamatta) luoden uusia keinottelukuplia. Kuplat itsessään heikentävät hintakilpailukykyä sekä tietysti aiheuttavat romahduksia.

Myös USA:ssa on näivettyviä alueita. Ydinalueet voittavat.

TSV

oppii ruotsin ja englannin lisäksi vielä saksan! Nehän katsos tukee toisiaan (heh heh heh).

Anyway, käsittämätöntä mitä poliitikot luulevat suomalaisista, yli-ihmisiä opettelemassa ihan niin monta kieltä kuin kuin valtio määrää.

EU-liittovaltio ei toimi juuri kieli ja kulttuurillisistä eroista johtujen.

Mtl

Saksalainen on aina Saksalainen. Huolestuttavaa.. Kaikki tämä sataa Perussuomalaisten laariin ja 2015 tulee heille rökälevoitto, jonka rinnalla jytky oli kuin neula heinäsuovassa. Sitten vasta tulee muutoksia oli EVR:n kanssa sovittu mitä tahansa. Nykyinen hallitus on vastuuton kakaralauma.

Jopo kulkee

... ei onnistunut otetaan ne maat hallintaan talouspoliitikan voimalla.

Pieni pala kerrallaan itsenäisyyttämme viedään kohti ydintä.

Jykä vain hymyilee kun muut nyökyttelee - Miksiköhän ne nyökkäilee - Ollaan me Jutan kanssa hyvä pari vai ollaanko ?

gerhouggonen

"Uutinen" herättää muutaman kysymyksen, joihin jokaisen meistä on syytä miettiä vastauksia:

1. Tuliko EU:n liitovaltiokehitys kenellekään yllätyksenä?
1a. Jos vastasit kyllä kysymykseen 1, kannattaisiko lukea muutakin kuin Hesaria ja Aku Ankkaa?
2. Mitkäköhän mahtavat olla Saksan motiivit ajaa tällaista kehitystä?
3. Millaiseksi muodostuisi Suomen rooli uudessa EU-liittovaltiossa?
4. Nyt kun asia on lausuttu ääneen (enemmän tai vähemmän suoraan), oletko edelleenkin sitä mieltä, että hallituksemme ajama ääri-EU-myönteinen politiikka on Suomen kansallisten etujen mukaista?

muuan

Mutta ei siinä ole mitään erikoista eikä ihmettelemistä. Ajat muuttuvat ja ajatukset niiden mukana. Ilmeisesti aikaisemmin ei ollut järkevää syytäkään epäillä tuollaisia suunnitelmia olevan, joten ilmeisen perusteettomia puhuva tosiaan olikin "salaliittoteoreetikko". Epäilläänhän sitä kaikenlaista, monesti tosiaan "foliohatun" alta, ja joskus hillittömätkin epäilykset pakosta osuvat oikeaan.

amppeeri antti

Kirjoitin muutama päivä sitten:

Liittovaltio 21.1.2012 9:43 amppeeri antti

Näin oli keväällä:
”Kokoomus, herätkää 3.5.2011 4:24 amppeeri antti
siitä Ruususen unesta. Suomen valtionvelka on kohta 80 miljardia, korkokustannukset yli 3 miljardia/vuosi.
Yksityisten ihmisten velka noin 100 miiljardia. Velka kasvaa, korot nousee, eikä kierteen pysäyttämisen eteen ole tehty mitään. Sitten te vielä lähtisitte leikkimään toisten velkaisten maitten pelastajaa. Soini on aivan oikeassa , oma pesä ensin kuntoon.”

"Nyt elämme v.2012 ja valtionvelka 80 miljardia on ylitetty. Yksityinen velka lähes 110 miljardia. Lisää on tullut tukipaketit ja takaukset yli 50 miljardia. Uusimpana hallitus menee antamaan avoimen piikin (EVM) kaikelle, mitä muutamat poliitikot EU:ssa keksivät ”pitääkseen kasvonsa” (esim. Angela Merkel). Lisäksi Suomi luovuttaa Budjettivaltansa EU:lle ja valtionvarainministeriötä ja verorahoja ruvetaan ohjaamaan tulevasta Euroopan liittovaltiosta.
Suomi siis luovuttaa itsemääräämisoikeutensa pienin askelin EU:lle."

Jukka Mikkola

”Suomi siis luovuttaa itsemääräämisoikeutensa pienin askelin EU:lle”, kirjoittaa nimimerkki. Hän on täysin oikeassa. Ainoa puolue, mikä tätä on oikeasti vastustanut ja vastustaa, on Perussuomalaiset. Siitä on tullut vihapuheita vihapuheiden perään ja Timo Soini on nostettu ”tikun nokkaan” milloin mistäkin asiasta. Jos aurinko ei nouse huomen aamuna, niin kai sekin on perussuomalaisten vika.

Nyt taitaa Merkelin puheisiin liittyen tulla ”lunta tupaan” myös näille vihapuhujille.
Suomesta tehdään ennen pitkää ”intiaanireservaatti” Kataisen ja Urpilaisen johdolla, kuten olen aikaisemmin muutaman kerran todennut kommenteissani. Vanha tuttu ”syyn ja seurauksen laki” toteutuu jälleen kerran. Kokoomuksen ja SDP:n äänestäjät etunenässä voivat katsoa peiliin.

Ei muuta kuin kouluihin jälleen saksankieli kunniaan, kuten ennen vanhaan. Deutschland Deutschland über alles, über alles in der Welt...

olavinieminen

Nyt sitten pitää julkistaa ne rikkojat.
Miksei Euroopan oikeuslaistos ole puuttunut niihin ja määrännyt sanktioita?
Nytkö vasta peräänkuulutetaan taloussopimusten sitovuutta?

Miksi Merkel herää vasta nyt? Eivätkö nykysopimukset olleetkaan sitovia?
Nykysopimukset riittävät kun niiden noudattamista valvotaan!

Juhani Putkinen

"Rakenteellisen alijäämän puolen prosentin maksimi käytännössä tekee mahdottomaksi matalasuhdanteen ajan mittavat elvytystoimet."

Mikä estää valtiota myös tulevaisuudessa maksamasta nousukautena velkoja vähemmäksi ja säästämästä puskuriin? Siitä puskurista voidaan sitten tehdä julkisen sektorin investointeja laskusuhdanteen aikana.

sepsaa

haluavatko eurooppalaiset ihmiset eli eri maiden kansalaiset liittovaltiota näillä demokratiavajeen eväillä, joilla jo nyt pelataan eri maiden päiden ylitse.

Samalla, kun nähdään yhteisiä arvoja, toivotaan valtioden liittoa ja läheistä yhteistyötä sekä pelisääntöjen noudattamista, halutaan pitää omat kansalliset demokratiarakeneet ja lait sekä oikeus päättää omista asioista silloin, kun ne eivät juuri Eurooppaa liippaa...
Ei kai tämä nyt mahdotonta ole?

Metu

Amerikan Yhdysvalloissa on tilanne se, että osavaltioilla on omaa lainsäädäntö- ja verotusvaltaa. Sitten on liittovaltiotason asioita, puolustus mm.

Malli voisi olla ihan hyvä myös Euroopassa. Ollaanhan loppujen lopuksi aika lähellä. Sellainen koko EU:ta koskeva lainsäädäntö, joka panisi talousasiat samaan muottiin, kukaan ei voisi lusmuilla, niin systeemi toimisi.

Siispä Euroopan Yhdysvallat. Tuskinpa tulisi enää sotia, osavaltiot eivät varmaan sotisi.

Hyvä Eurooppa, hyvä Suomi.

gary

Kyllä Merkelillä on ideaa.

Ja muutenkin. Olemme monesti miettineet suomalaisuutta, sen perusteita. Asia on niin, että suomalaisten perusluonteeseen kuuluu olla alamainen, käskettävä, komenneltava, lojaali jopa kiltti.

Onko meillä suomalaisilla edellytyksiä luoda omaa kansakuntaa, valtiot? Ehkä näin ei ole. Ei meillä ole lahjakkuutta kansana tähän.Meillä ei ole geneettistä potentiaalia lahjakkuuksiin: nopeasti degeneroituva kansa.

Onko meillä omaa sivistystä,kulttuuria? Sivistyksen kerroksemme on harsomaisen ohut, ehkä amerikkalaisen hampurilaiskultttuurin alaviite.

Olemmeko me suomalaiset kansana pystyneet antamaan mitään muulle maailmalle? Tarkoitan jotain rakentavaa. Tunnetuin suomalainen lienee Simo Häyhä, joka päästi toisilmaisiin yli 500 venäläistä. Vieläkin ranskalaislapsia pelotellaan suomalaisilla hakkapeliitoilla! Tepsii.

Kansat, jotka ovat luotu johtamaa, ovat Euroopassa lähinnä italialaiset ja saksalaiset. Eiköhän näin ole parasta.

Teknisiäkään obgelmia ei olisi. Samalla komennolla käsky ja vaatimus kulkee Ristijärvelle Roomasta kuin Helsingistä.

Htalk

Kurisopimusperustelunne: "Se kuitenkin tekee yhteisten sopimusten rikkomisesta aiempaa vähemmän houkuttelevaa."

Onneksi olkoon Deutschland maksoitte viime vuonna siis vuonna 2011 viimeisen erän I MS veloistanne uusimman Kanavalehden 1/2012 Jarmo Virmavirran kolumnin mukaan...

Vielä on jäljellä II MS velat ja nämä tulevat EU piikit. Kyllä se siitä... Tiettyä arabikultuuria kauhisteltiin aikoinaan jotenkin brutaaliina kun lapset sidottiin vanhempien kalastusalus velkoihin vanhempien kuoltua. Te sidotte myös lapsen lapset näillä bondeilla... eikä vain oman maan...

Mikä siinä on Angela kun EU-Liittovaltiota rakennetaan siksi että sopimuksia ei noudateta...

Eikö lähihistoria ole sinulle Angela opettanut, että EU - direktiivi-viidakko on luonut sellaisen juristiarmeijan viidakon, jossa sääntönä on että sopimuksia ei noudateta vaan sopimuksen poikkeus on pääsääntö, kun halutaan olla noudattamatta sopimusta. Mikäli sopivaa poikkeusta ei löydy tehdään sellainen poikkeus jälkikäteen määrittämällä soveltamisala alkuperäiselle sopimukselle uudeksi. Kätevää...

Minusta USA:n malli on parempi. Siinä liittovaltio on ilmoittanut että se ei tule pelastamaan osavaltiota ja piste. No niinhän meilläkin täällä EU ssa oli mutta Saksa ja Ranska sabotoivat tämän 2000 luvun alussa. On se siellä sopimuksissa vielä tämä Lissabonin sopimuksen 125 artikla mutta sehän ei sido...

Niin se USA malli. Se on eroaa EU mallista siinä että sopimuksen rikominen ei ole houkuttelevaa millään tavoin...

Uskotko Angela, että EU noudattaisi liittovaltiosopimusta 100% sesti kun sen tavoite on "Se kuitenkin tekee yhteisten sopimusten rikkomisesta aiempaa vähemmän houkuttelevaa."
?

Minä en tähän usko sillä kyse on vain niinkuin sanoit itse vähemmän houkuttelevuudesta...

Näillä mennään Angela ,
Terve....

Aicos99

"TALOUSLIITTO,LIITTOVALTIO--näitä pääministerimme on yhdessä Jutta Urpilaisen kanssa juoninut ja kuka on se henkilö joka on ollut Angela Merkeliin yhtyeydessä" ?

Velkainen Saksa haluaa 80 miljoonan asukkaan maalleen turvan ja keinot mitä nyt käytetään ovat Suomen ja Pohjoismaiden kesken vahingollisia.

Yhteiset joukkovelkakirtjat=eurobonditko kangertavat niin Merkeliä kuin Kataista ja Jutta Urpilaista?

"Kreikka meni jo-suohon"! Vakuudet jäivät vajaaksi joten unelma on hyvinkin paljon väärä-siinäpä sitten uudelle maamme johtajalle onkin haastetta-pitää Katainen-ja Urpilainen aisoissa EU-asioissa"?

Kuviot ovat varmasti olleet sisäpiirin tiedossa-hymyt ovat hienoja mutta kauanko "mediann hymyä jaksavat maamme "johtajat K+U"? Ich Weiss nicht !

Johan Outomies

EU yrittää nyt tehdä sen, mikä Hitleriltä ja Stalinilta jäi tekemättä, tuhota kansojen itsenäisyyden ja kansanvallan. Vaikka aseina ovat tykkien ja pommien sijasta raha ja kauniit puheet niin tulos tulee olemaan sama, paljon tuhoa ja kärsimystä. Jääkö Suomi taas väärälle puolelle? Euroopassa on maita, jotka eivät ikinä suostu tähän hulluuteen, mitä tekee Suomi? Löytyykö Suomesta enää isänmaallisuutta ja itsenäisyystahtoa?
Ovatko kansainvälisyyteen kasvatetut nuoremmat sukupolvet sitä mieltä, että itsenäisyys joutaa mennä? Ovatko suomalaiset valmiita muuttumaan kansallisvaltion kansalaisista imperiumin alamaisiksi?

Jarmo Varjotie

Kun suomalaiset äänestivät EU -liittymisestä niin luvattiinko ja painotettiinko siinä nimenomaan sitä että mitään liittovaltiota ei olla muodostamassa ja että maat säilyvät itsenäisinä ?

Kun EU ei siis ole sitä mistä kansanäänestyksessä päätettiin, tarvitaan nyt uusi kansanäänestys.

Ilari Änkövaara

Kuinka yllättävää!
Kreikan velat voidaan antaa anteeksi nyt kun maan pankit ja muu omaisuus on saksalaisten taskussa. Nyt voidaan pistää Kreikan saksalaisomisteisten pankkien taseet kuntoon suomalaisten verovaroilla.

Merkel vaatii lisää kontrollia EU:lle, vaikka korruptiojärjestelmän oma tilintarkastustuomioistuin ei ole pystynyt hyväksymään EU:n tilinpitoa 13 peräkkäiseen vuoteen!
Miettikää nytä vähän mikä EU on.