Perjantai 17.11.2017

Kreikan presidentti kilahti – myös Suomelle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.2.2012 07:46
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Karolos Papoulias kritisoi AAA-maita.

Kreikan presidentti Karolos Papoulias on suuttunut AAA-maille Saksalle, Suomelle ja Alankomaille.

Papoulias reagoi kreikkalaisiin kohdistuvaan kritiikkiin vieraillessaan maansa puolustusministeriössä. Kreikkalaislehti Kathimerini kuvailee, että presidentin reaktio oli epätyypillisen suorapuheinen.

Erityisesti Papoulias oli loukkaantunut Saksan valtiovarainministerille Wolfgang Schäublelle.

- Meillä kaikilla on velvollisuus työskennellä ahkeasti, jotta pääsemme yli tästä kriisistä. En hyväksy sitä, että herra Schäuble loukkaa maatani. En hyväksy sitä kreikkalaisena, presidentti sanoi.

- Kuka tämä herra Schäuble oikein on loukkaamaan Kreikkaa? Keitä ovat hollantilaiset? Keitä ovat suomalaiset? Meillä on aina ollut ylpeys puolustaa paitsi vapauttamme, paitsi maatamme myös Euroopan vapautta, presidentti jatkoi.

Papoulias ei selventänyt, mikä Schäublen kommentti oli saanut hänet suuttumaan. Kathimerini arvelee, että kyseessä oli Schäublen ehdotus, että Kreikkaan voisi muodostaa asiantuntijahallituksen Italian tapaan.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tulevaisuuden profeetta

Näkyvät kreikkalaiset poliitikot olevan. Itse he ovat velanottokiimassaan maansa tuhonneet. Toinen syypäätaho ovat tietenkin ne pankit, jotka ovat tätä kuprua rahoittaneet. Kysynkin, montakohan pankkiiria on on saanut kalossinkuvaa takapuoleensa? Onko yhtään poliitikkoa häkissä näin härskistä toiminnasta oman maansa tuhoamisessa? Niinpä, mitään rangaistusta ei näy tulevan mistään, pankkiirit kuittaavat bonuksensa, poliitikot lässyttävät paskaa edelleenkin turvatuissa asemissa. Kyllä tässä maailmassa on paljon pielessä, kun näitä ei saada tekemisistään vastuuseen. Kreikassakin olisi vallankumouksen paikka, toivottavasti ei kuitenkaan sotilas-sellainen.

Jukka Mikkola

Suomi on ollut ”tuhma”, kun se ei ole lainannut tähän mennessä vasta kuin 1600 miljoonaa euroa Kreikalle. Diplomaattikanavia pitkin olisi hyvä lähettää tietoa papalle, että 2500 miljoonaa euroa lisää on tulossa, kun 130 miljardin apupaketti ensi viikolla saa ”siunauksen”.

”Me olemme ylpeä kansa. Me olemme luova ja kovasti työtä tekevä kansa. Ainoa, mitä me pyydämme on saada tehdä suuria muutoksia maassamme. Me ajattelemme toteuttaa nämä”, sanoi Kreikan ex-pääministeri ja Sosialistisen internationaalin presidentti Papandreou Brysselissä viime vuoden heinäkuussa. Jos tämä puhe ei olisi vakuuttanut kokouksen osanottajia (EU-eliittiä), niin ei sitten mikään. Tämän lisäksi Kreikka lupasi myydä omaisuuttaan (varmuuden vuoksi jälleen kerran) 50 miljardin arvosta.

Presidentti Papoulias on ilmeisesti ruvennut erästä ”gurua” lainaten ”röyhkeän nöyräksi”.

Old Fargo

Äiti Kreikasta on otettu papa-koe. Löydökset:

PAPAndreou: Vippaava oveluusbakteeri. Aiheuttaa hivuttavaa talouden tulehtumista. Valehtelee helposti ja pilaa vähitellen kv-suhteet. Osaa kerjätä korkoalennuksia heti, kun sopimuspaperien muste on vielä kosteaa.

PAPAdimos: Hyssyttelevä ja hyvää lupaava pikkubakteeri. Lähes toimintakyvytön.

PAPOulias: Äänekäs ja syyllistävä tulehdusbakteeri. Tämä veteraanibakteeri elää kansantarujen aikaa.

PAPAdopoulos: Sotaisa ja verinen bakteeri. Aiheuttaa sotilasvallankaappauksia. Uusi versio voi puhjeta levottomuuksien pahentuessa, kanta elää yhä.

Lääkkeitä etsitään edelleen.

TakojaIlmarinen

Maamme poliittisen johdon, joka niitä rahojamme jakaa kreikkalaisille tulisi lähettää viestin tällä presidentille.

Toivomuksenne mukaisesti emme enää rahoita elämäänne ja haluamme välittömästi jo annetut varamme takaisin.
Sen jälkeen emme esitä minkäänlaisia vaatimuksia kreikkalaisille,vaan valtionne saa ihan itse hoitaa korkeatasoista talouttaan!

nimperi

Koko homma on kuitenkin luultavasti laskelmoitu, siis sisäpolitiikkaa. En ihmettelisi vaikka "kilahtamisesta" olisi etukäteen sovittu suuttumuksen kohteiden kanssa. Onhan se nyt kaikkien (paitsi ehkä Kreikan kansan ja eurooppalaisten veronmaksajien, jos jotakuta jaksaa kiinnostaa) etu, että kreikkalaiset nielevät ehdot ja ottavat rahat (tai siis eiväthän rahat varmaan edes bittimuodossa vilahdakaan Kreikassa, vaan siirtyvät suoraan velkojille, mutta se nyt on epäoleellista kokonaisuuden kannalta).

semi

Ovat haluamassa rahaa ja paljon ja mitä kaveri kiukuttelee, kuvitteleeko hän että täällä kansalaiset eivät ole kiukkuisia tilanteesta. Tämän presidentin palkka oli jonkin jutun mukaan 300 tuhattaeuroa vuodessa? aika iso palkka kulissivirasta.

Näön vuoksi on nyt luopunut siitä mutta onhan hän jo ehtinyt tienata, siitä luopuakseen.

Ensio

Tämä Papa edustaa juuri sitä vanhaa korruptoitunutta eliittiä Kreikassa, joka on tehnyt koko kansasta naurettavan muun maailman silmissä.
Tavallinen kreikkalainen on laitettu hiljaiseksi pöhlöillä eduilla, jotta korruptio saisi jatkua ja eliitti saisi nauttia valtavista rikkauksistaan.
Kun papparainen on kehdannut kusettaa omaa kansaansa, miksi hän ei kehtaisi haukkua häntä auttavia maita ja niiden veronmaksajia?
Rooli on vedettävä loppuun asti.
Huolestuttavaa on toki se, että suomalaisten rahat menevät siihen kuuluisaan Molokin kitaan, mutta myös se, että minkälainen rähäkkä ja kansannousu tulee kun koko homma romahtaa.
Nämä papparaiset ovat itsensä jo pelastaneet, pankkitilit Sveitsissä ja Lichtensteinissa takaavat sen.
Loppusiivous tämän teatterin jälkeen jäänee kuitenkin taas meille veronmaksajille.

Vierailija

on ilmeisesti hieman predentin linjoilla.

"Keski-ikäinen taksikuski luonnehtii tilannetta suorasukaisemmin.

- Pankit, Saksa ja Ranska ryöstävät meitä! mies pauhaa...

Hän haluaa lähettää myös suomalaisille terveisiä:

- Kreikkalaiset eivät kenenkään ole orjia, vaan Euroopan oppinein kansa. Tämän vuoden aikana eroamme EU:sta ja otamme drakmat takaisin."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012021415200760_ul.shtml

Ensio

Paras oppi ei ole se, jonka on opetellut kunnolla, vaan se, jonka on ajatellut kunnolla.

No, tavallinen kreikkalainen tuskin edes tietää, mihin sadat miljardit avustus- ja lainarahat menevät.
Niistähän sataa katutasolle Kreikassa vain muutama prosentti.
Suurimmat saajat ovat Ransakan, Saksan ja Englannin pankit.
Kreikan eliitti on kansansa tulevaisuuden hukannut.

Ola

Papoulias voi ensi alkuun marssia Kreikan veikkaustoimiston johtajan puoleen ja sanoa otas kaveri tililtäsi ensi alkuun muutaman kuukausipalkkasi (á 500 000 €/kk) verran meidänkin kassaan. Js tehdä sitten tämä sama muutamalle muulle tuhannelle kaverilleen. Kasaan tulisi äkkiä joitakin miljardeja.

Sitten pojat voivat mennä Cayman ja muiden veroparatiisisaarien kassoille Sveitsiin nostamaan EU:lta valtion saamia "tukirahoja". Ja kas Kreikan pahin rahoitusongelma olisikin korjattu.

Ensio

Se piikki on avattu silloin kun Suomi meni mukaan EMU- sopimukseen.
Vrt. Ruotsi, sen enempää ei tarvitse tehdä.
Kreikan, Italian yms. taatelintallaajien suorittama kusetus on aloitettu jo ennenkuin nämä maat ovat olleet EU:n tai EMU:n jäseniä.
Suomi käsittämättömässä tyhmyydessään meni mukaan maksajaksi.

ikiporo

Olisi ollut täysin legitiimi peruste olla osallistumatta alkuunkaan näihin muiden maiden velkojen takauksiin/maksuihin. Miten voi vaatia muita noudattamaan sääntöjä jos itse niitä rikkoo? Tähän tietenkin perustuu kreikkalainen paheksunta, ja onhan sille peruste.

Ensio

Ei Suomen todellakaan olisi mikään pakko osallistua sääntöjä rikkoneiden avustamiseen.
Suomessa on käsittämätön ajattelumalli vallalla, jonka mukaan kaikkea ulkomaista paskaa pitää mennä hintaan mihin tahansa halaamaan. Omista ei niin väliä.
Tämä on tärkein syy siihen, miksi Perussuomalaiset ovat saaneet niin paljon kannatusta.
Kansa ei ymmärrä herrojensa tyhmyyttä. Herrat taas pitävät kansaa tyhmänä, luottamuspula on molemminpuolinen.
Tarja Haloselta jäi yksi ainut viisas ajatus 12 vuoden vallassaoloajalta mieleeni.
Hän sanoi ennen eduskuntavaaleja Perussuomalaisista: " Kuunnelkaa, mitä he sanovat"
Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisi aina tehdä, kuten persut sanovat, vaan ymmärtää, missä mennään.
Suomella on ollut viime vuosina käsittämättömän huono "herraonni". Olemme olleet typerysten hallittavana ja jälki on rumaa.

Htalk

”Kreikan toimenpideohjelma vahvistaa julkisen talouteen kohdistuvaa luottamusta ja vähentää mahdollisten muiden tukitoimien tarvetta. Erityisesti suoraan julkiseen talouteen kohdistuvat tukitoimet olisivat ongelmallisia, koska euromaiden keskinäiset tuet on erikseen kielletty perussopimuksen 125 artiklassa.”

Valtiovarainministeriö
Tiedote
12.3.2010 14.39
Valtiovarainministerit pohtivat Kreikan tilannetta ja EU2020-strategiaa

http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid...

vinbju

asetetaan selvitystilaan, on syytä myös selvittää kreikkalaisten pankkitilit ulkomailla ja palauttaa ne pesään velkojille jaettavaksi. Tietenkin vielä rangaistukset velallisen epärehellisyydestä päälle. Ja lopuksi Kreikan omaisuuden ulosmittaus ja myynti eteenpäin. Kyllä varmasti suomalaisillekin kelpaisi muutama saari lämpimästä.
Kiukutelkoon Zorbakset ihan vapaasti, tilanne on se, että joko teet tarpeellisen, tai itket ja teet.

Kristian XI

Sääliksi käy suomalaisia. Vai onko sääli sairautta...

Päivän Hesarissa oli laskelma - 880m€ nousee takaisin 2200m€ 30 vuodessa oletetulla 3% vuotuisella kasvulla.

Laskisivat vertailun vuoksi 2200m€, 30 vuotta ja 3% tuottoa korkoa koron päälle. Paljonko saataisiin ilman Kreikka-riskiä?

Tai mikäli meillä ei tuota rahaa ole, niin silloin sama lasku kääntyy pienemmiksi lainanhoitokuluiksi.

Paljonko saa 2200m€:lla 30 vuoden kuluttua - ehkä juuri ja juuri katettua vuotuiset lääkekorvaukset, joista nyt karsitaan. (kulut olivat n.1200m€ 2011 samaisen lehden mukaan)

Totuus kuitenkin on ettemme saa "sieltä" koskaan mitään takaisin. "Niillä" ei ole koskaan ollut aikomustakaan maksaa vaan vedättää viimeiseen asti.

Ja lopuksi - 2200m€ on pieni sivujuoni koko katastrofissa. Eikös summa Suomen Pankin kuvioineen ole n.30000m€? Tähän asti...

Ola

Oikeassa olet. Penniäkään emme saa takaisin. Kreikkalainen osaa avata muiden kukkarot ja nyhtää nämä putipuhtaiksi. Sitten levittelee hölmistyneenä käsiään, kun rahat ovat yhtäkkiä lahjoittajalta loppu. Kreikalle ei anneta enää penniäkään. Hoitakoon Ranska itse omat sotkunsa Kreikan kanssa.

Htalk

"Kreikan presidentti Karolos Papoulias on suuttunut AAA-maille Saksalle, Suomelle ja Alankomaille."

Kun lainanhoitokyvytön Kreikka ottaa taas lisää velkaa ja maapallon taloudesta vain alle 10 % on sidoksissa reaalitalouteen... niin tämä tarkoittaa sitä että tavalliset työntekijät, jotka toimivat reaalitaloudessa, heidän työpanoksensa siirtyy spekulattien kautta kuplatalouteen...

Heitä -niitä reelitaloudessa töitä tekeviä- saattaa myös Suomessa mietityttää miksi heitä vaaditaan tekemään enemmän töitä tämän kuplatalouden 90% pönkittämiseen...

gerhouggonen

Vanha vitsi kertoo linnusta joka löytää talvipäivänä lämpimän kakkakasan ja päättää mennä kasaan itseänsä lämmittelemään. Tulee kovin kesäinen olo, lämmintä ja etäisesti kesää muistuttava tuoksukin. Oikein lintua alkaa laulattaa. Kettu kuulee iloisen laulun ja hiipii hiljaa lähemmäs. Eihän se lintu siitä kasasta mihinkään karkuun pääse ja niinpä kettu syö linnun suihinsa. Ja tarinan opetus oli: Ei kannata paljon laulella, kun on kaulaansa myöten p*skassa!

Ei ihan Aisopoksen eläintarina, mutta voisi olla hyvä kertoa tämä tarina kreikkalaisille, jotta tajuaisivat, että heidän on nyt valittava valtiollisen suvereniteetin menettämisen tai konkurssin välillä. Kumpikaan vaihtoehto ei ole varsinaisesti houkutteleva, mutta asiat on saatu tälle mallille Kreikan osaamattomien poliitikkojen ja liian taitavien kansainvälisten pankkiirien johdolla. Nielkää lääke ja kiittäkää, vaikka se karvaalle maistuukin!

amppeeri antti

Kuka osaisi kertoa, mitä on poliittinen vastuu?

Olen kysynyt sitä uiseilta henkilöiltä, mutta vastaukset on tullut hymähtelyn muodossa.

nimm. " saako toisen tontille rakentaa, vai paalutinko turhaan"

semi

Onkin kinkkinen kysymys, tulee väistämättä mieleen vastuun kiertäminen on suositumpaa. Miten poliittista vastuuta voidaan yleensä edes kantaa? Hitler kantoi poliittisen vastuunsa tosin pakon edessä, Gaddafi ja Saddam ja nyt Berlusconia koetetaan toisella tavalla saada vastuuseen.

Luulisin että kysymys on hyvästä iskulauseesta joka on toiminut jo jonkin aikaa aika hyvinkin ja nyt se on muodostumassa jollakin tasolla ansaitusti huonoksi juuri esitämäsi kysymyksen takia. Hymähtely kysymykseen onkin osoitus siitä että kysymys on iskulauseesta ja tavallaan salainen merkki hymähtelijältä -kyllähän sinä tiedät tämän jutun, ole jo hiljaa...!

Iskulause jota on todellisuudessa aika vaikea perustella.

gary

Ei meidän kannattaisi hermostuttaa ´kreikkalaisia. Eiköhän nuo Kreikan aviustukset ole ihan lyyrillinen pikkuraha. Pikkusummista puhutaan.

Mitä me olemme saaneet Kreikasta? Se on edelleen demokratian kehto. Ihmisoikeudet ja eurooppalaiset arvot tulevat Kreikasta: ihmisoikeudet, rehellisyys, toiset kunnioitus, avoimmuus, oikeusvaltioperiaate! Mitä meillä suomalsilla on tarjota? Jos nyt edes lyyrillinen pikkuraha sisariemme ja veljiemme auttamiseksi!

Ensio

Jos Kreikka olisi ollut viimeiset 50 vuotta demokratia, olisivat asiat paremmalla tolalla.
Kreikkaa on hallinnut vuoron perään kaksi perhettä viime vuosikymmenet.
Se, että Demokritos sattui olemaan kreikkalainen ei merkitse tänä päivänä yhtään mitään.

Tuttu

"Jos Kreikka olisi ollut viimeiset 50 vuotta demokratia, olisivat asiat paremmalla tolalla."

Kreikkahan ei ole ollut demokratia 2300 vuoteen. Viimeiset parisataa vuotta se lienee ollut lähinnä kleptokratia.

TapioTTT

Kuules nyt Orion Halla-Ahoa uhkailtiin oikeustoimilla koska myös mainitsi että olisi sotilasjuntta "poikaa taas Kreikassa" jaa niin mutta et olekkaan Halla Aho eli sinä voit sanoa tosiasiat niin kuin ne ovat, Halla valitettavasti ei voi vaikka olisikin täysin oikeassa.

Jukka Mikkola

Kirjoitin 9.6.2011 kommentissani:
”Uskon, että aikaa myöten kreikkalaiset kenraalit suorittavat oman ”uudelleenprofiloinnin” maassaan. Der Spiegel-lehden mainitsemat aseostot viittaavat ilmiselvästi siihen, että armeija on vaikutusvaltainen ja se halutaan pitää ”hyvällä tuulella”. Yhteiskunnallisten levottomuuksien lisääntyessä armeija ottaa vallan, jotta maa ei ajaudu anarkiaan”.

Perustuslain 2. luvun 12 §:n 1. momentin antama suoja koskee onneksi myös kansanedustaja Halla-ahoa.

Tuttu

"Ei tässä taida autaa muu kuin Kreikka takaisin sotilasdiktaduuriin."

Antaa niiden ensin käydä kunnon sisällissota, minkä jälkeen länsimaat voivat joko jakaa keskenään sen mitä on jäljellä tai lahjoittaa sen Turkille.

Meni miten meni, muutama miljoona kreikkalaista varmaan emigroituu länsimaihin parin seuraavan vuoden aikana.

Htalk

Lainanhoitokyvytön Kreikka ottaa taas lisää velkaa ja maapallon taloudesta vain alle 10 % on sidoksissa reaalitalouteen... niin tämä tarkoittaa sitä että tavalliset työntekijät eikä vain Kreikassa, jotka toimivat reaalitaloudessa, heidän työpanoksensa siirtyy spekulattien kautta kuplatalouteen... kun virtuaalirahalla ostetaan reaalipääomaa.

Meitä -reaalitaloudessa töitä tekeviä- saattaa myös Suomessa mietityttää miksi meitä vaaditaan tekemään enemmän ja pidempään töitä tämän kuplatalouden 90% pönkittämiseksi...

Arvoisa Karolos- arvaa mikä maa?

3 drakman vihjeet heidän toiminnastaan:

1.EMU-Maa, joka ei ole päivääkään noudattanut EMU ehtoja,

2. on valehdellut taloustietonsa useasti EU:n komissiolle,

3. ei ole vielä yhtäkään tukipakettisopimusta noudattanut,

4.ostaa Saksalta ( Thyssen Group) tuen vastineeksi hävittäjiä, sukellusveneen ja leopard-panssareita

5. jonka verojen kerääminen kansalaisilta on vitsi.

6. EMU- liitossa olevat AAA- maat (näiden maiden valtiovarainministerit) pohtivat naama vakavana peruslukemilla pitäisikö tähän maahan Kreikkaan luottaa sopimusasioissa...

lee

että silloin, kun Kreikka aikoinaan tähän EUR-hommaan itsensä mukaan valehteli, niin mitkä olisivat olleet oikeat luvut niissä papereissa. Kaipa tämän voisi joku oppinut selvittää ainakin jollakin tarkkudella.

Ja sitten, kun luvut ovat löytyneet, pitäisi löytää myös syylliset ja panna ne vastuuseen. Mua nyppii tässä(kin) asiassa se, että kun valheet ja numerot kasvavat käsittämättömän suuriksi, niin syyllísiä ei edes viitsitä etsiä. Toista se on meikäläisellä. Muutaman satasen velka jos jää hoitamatta, niin sitten ollaan luottokelvottomia monta vuotta.

Keletana, sanon vaan.

Ensio

Eurooppalaiset suurpankit, olen kuullut niitä olleen 12 kpl, huomasivat jossain vaiheessa, että Kreikka ei tule selviämään veloistaan eli luottotappioita ja alaskirjauksia on tulossa.
Tällöin Kreikka ei ollut vielä EMU:ssa.
Pankit keksivät ovelan juonen, ne junailivat yhdessä Kreikan viranomaisten kanssa Kreikalle tunnusluvut, jotka täyttivät EMU-kriteerit. Ja ei kun hakemus sisään ja EMU:un mentiin, että heilahti.
Nyt pankit olivat saaneet takuumiehen veloilleen.
Takuumies on eurooppalainen veronmaksaja.
Nyt käsittelyssä olevasta 130 mrd eurosta menee vain osa Kreikkaan, iso osa suoraan eurooppalaisille suurpankeille.

de comments

vähintäänkin kyseenalaiseksi. Myös nuo kaksi rahoitusmekanismia (EVVR, EVM) ovat toimimattomia ja Suomellekin vain tuhon tie. Hallitus ei olle tietoinen mihin sitoutuu ja on jo sitoutunut. Mihinkähän nuo tukirahatkin lopulta päätyvät?

Kannattaa katsoa ja kuunnella alla olevassa linkissä esitetty näkemys tästä kaikesta.

http://www.youtube.com/watch?v=8O9UGIVYzK0&feature=context&context=C3858...

Htalk

"Julkisessa keskustelussa esille noussut ajatus oman valuuttarahaston perustamisesta euro-alueelle liittyy pidemmän tähtäyksen ratkaisujen etsintään; sen voidaan katsoa olevan varautumista mahdollisiin tuleviin ongelmiin eikä Kreikan tilanteeseen, sillä ajatuksen toteuttaminen vaatisi todennäköisesti perussopimuksen muuttamista."

Lähde Valtiovarainministeriön tiedote
12.3.2010 14.39 :
http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid...

Alexius Manfelt

Kreikka säästää puolustusmenoista esim. 200 miljoonaa euroa, Suomi säästää 800 miljoonaa euroa. Kreikassa on asukkaita kaksi kertaa enemmän kuin Suomessa. Miten Kreikka muka säästää? Onko Nato niin pyhä, että todellisia säästöjä ei voi syntyä?

Htalk

Saksan kahdenkeskinen sopimus Kreikan kanssa

"Kreikan hallitus aikoo käyttää jopa kahdeksan miljardia "pelastuspaketistaan" ostaakseen aseita Saksasta, väittää saksalainen Der Spiegel -lehti."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/93504-raju-vaite-kreikasta-8-miljardin-...

MInusta Kreikka voisi ostaa verotusosaamista Suomesta vastineeksi...

Der Spiegelin mukaan maan entinen pääministeri Giorgos Papandreou oli julkistanut suunnitelmat ostaa kaksi sukellusvenettä Thyssen Krupp Marine Systemsiltä, Eurofighter-hävittäjiä sekä Leopard-panssarivaunuja.

Kreikka on lehden mukaan tekemässä hankintoja vastineena sille, että se sai Saksalta jättilainan osana EU:n pelastuspakettia.

Jukka Mikkola

Hyvä video ja kiitos nimimerkille linkityksestä. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Sampo Terho tekee hyvää työtä Brysselissä. Tämä video on siitä konkreettinen esimerkki. Nigel Farage on myös oikea mies oikealla asialla.

Integraation jatkuessa Suomi tulee jäämään huutolaispojan asemaan. Se on kylmä ja karu totuus. Valitettavasti meidän EU- papukaijamme eivät tätä ymmärrä. Se ei kerta kaikkiaan mene heille ”jakeluun”. Heillä ei yksinkertaisesti riitä ymmärrys siihen. Vanha kansanviisaus: ”kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia” pätee myös tähän asiaan. Ei pystytä näkemään tosiasioita.

Vierailija

Aiemminkin kerrottu näilläkin sivuilla...

"Liittovaltio

Se oli tarkoituksena jo alun alkaenkin, siitä ei vaan ollut tarkoitus kertoa eurooppalaisille...

"Se oli Monnetin pienten askelten politiikan ydinoppeja jo aikaa sitten. Tämän strategian mukaan Euroopan maiden pitäisi vähitellen perustaa eri yhteiskunnan ja talouden sektoreille valtaa tehokkaasti yleiseurooppalaiselle tasolle siirtäviä eurooppalaisia instituutioita ja organisaatioita. Lopulta kansallisvaltiot olisivat siirtäneet jo niin huomattavan osan päätösvallastaan eurooppalaiselle tasolle, joten kansallisen päätösvallan rippeistä luopuminen kävisi helposti..."

http://www.uusisuomi.fi/raha/116724-kovan-luokan-%E2%80%9Dkirje-euroopal...

Vierailija

Tosin tuo "oma tietoni" on jo yli kymmen vuoden takaa ;-)Eli ei aivan uutta.

No tieto leviää näköjään jo muuallakin, tosin oudon hidasta on tiedon leviäminen ollut jopa nettiaikana...

"Euroopan komission puheenjohtaja, portugalilainen Jose Manuel Barroso on vakuuttanut kiinalaisille, että "EU:sta tulee täysi ´poliittinen unioni´ kunhan viimeisin talouskriisi on ohi."

Liittovaltioituminen on mukana jo EU:n alkuperäisissä suunnitelmissa ja rakenteissa. Tästä käytetään muun muassa nimityksiä "monen nopeuden Eurooppa", "poliittinen ja taloudellinen integraatio", "yhteistyön syventäminen", "vahva EU" sekä "pienin askelin".

Barroson mukaan "kriisit ovat luoneet uuden integraation aallon, kuten taloussopimus... Kriisit ovat vahvistaneet tarvetta täydellistää taloudellisten ja poliittisten sopimusten luonne liittovaltioksi asti."

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=2606

Orion

Otetaas nyt asiallisesti tämä.

Kreikan kansa ei ole ottanut sitä velkaa. Se on tosiaan tullut heille ihan pyytämättä. Ei ole edes pystynyt vaikuttamaan asiaan. Politikot siellä ovat oman puolueensa eduksi vaalilupauksiaan täyttämässä.

Politikot sekä lainottajatahot vastuuseen! Ei syyllistetä Kreikan kansaa sellaisenaan. Mitä me olemme heitä tuomitsemaan. Kohta pöllyää tällä menolla Suomesakin.

Uhka ei tosiaan tule Venäjältä, jota eräs ministeri huusi "Venäjä, Venäjä ja Venäjä", kun häneltä kysyttiin Suomen uhkia. Kyllä se uhka tulee kapitalisesta taloudesta joka vaatii aina vaan talouskasvua ja kasvua. Kyllä siinäkin raja tulee vastaan.

On täysin kohtuutonta vaatia kreikkalaisille elintason laskua, kun meillä itsellä on vielä toistaiseksi näennäisesti asiat hyvin. Hymmm.

"Moody's on asettanut myös Pohjolan taloudellista vahvuutta kuvaavan luottoluokituksen tarkkailuun mahdollista laskua varten. Pohjola Pankin BFSR-luokitus on nyt C-."
Lähde: http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/02/16/kolmea-suurpankkia-uhkaa...

Ensio

Kreikkalaisilta ei saa rahaa heidän elintasoaan laskemalla.
Matti Meikäläinen-kreikkalainen elää vaatimattomasti vaatimattomilla tuloilla, niistä ei riitä edes veronmaksuun rahaa.
Kansan kassan ryöstäneiltä taas on mahdottomuus saada mitään takaisin.
Ylipaisunut, mitään tekemätön julkinen sektori taas on seurausta Kreikassa vallitsevasta korruptiosta.
Suomen pahin uhka ei todellakaan ole Venäjä, Venäjä on mahdollisuus.
Euron pitää devalvoitua vielä rajusti, jotta siitä tulee Suomeen jotain hyötyä.
Suomella olisi aivan riittävästi maksamista omissa lainoissaankin, lisämiljardien syytäminen ulkomaille on vastuutonta.
Mielenkiintoista, että mm. Kreikka-tukien puoltajat argumentoivat rahalahjoituksia vastuun kantamisella.
Näin kaukana ovat ääripäät Nyky-Suomessa.

Old Fargo

Eihän täällä kukaan ole koko kansaa painamassa, Mutta miten maahan on järjestetty hallinto, joka tekee sopimukset ja saa päättää, niin maata sitten kohdellaan.

- Venäläiset ovat ryhdikäs kansa. He osaisivat hoitaa eurokriisiä paremmin kuin mitä nyt on touhuttu. Ryhdillä. Euro-piraatit on saatava kuriin tehokkailla ja nopeilla taloustoimilla.

Vertailun vuoksi venäläisten toimia somalipiraatteja kohtaan: http://www.youtube.com/watch?v=nkYHjMwUNnc&feature=related - Odotetaan aikansa, sitten loppuu lätinät. Asennetta.

semi

Tässä ei ole mitään halua kyykyttää, kreikan presidentti ei pelaa nyt niillä suvaitsevaisuuden korteilla, mitkä niin paljon ovat tapetilla täällä. Odotan Urpilaiselta suvaitsevaisuuden puheenvuoroa kreikan presidentille ja nuhteita populismista.