Maanantai 21.8.2017

Tuomioja ja Clinton yksimielisiä Iranista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.2.2012 07:22
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Erkki Tuomioja. Arkistokuva.
  • Kuva: Suomen Washingtonin suurlähetystö
    Kuva
    Tuomioja ja Clinton tapasivat Washingtonissa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on tavannut Yhdysvaltain-kollegansa Hillary Clintonin Washingtonissa. Tuomioja ja Clinton keskustelivat Lähi-idän, Afganistanin, Iranin ja Pohjois-Afrikan tilanteista.

Ulkoministerit olivat Iranin tilanteesta samaa mieltä.

- Olimme molemmat tyytyväisiä ja pidimme tärkeänä, että Iran on viimein vastannut EU:n lähettämään viestiin liittyen heidän ydinohjelmaansa. Kumpikaan valtio ei halua nähdä sotilaallista konfliktia alueella, lausuu Tuomioja tapaamisen jälkeen annetussa tiedotteessa.

Clinton kiitti tapaamisen aikana Suomen panosta Afganistanissa erityisesti naisten oikeuksien eteen tehdystä työstä.

Tuomioja ja Clinton keskustelivat myös Suomen ja NATO:n yhteistyöstä silmälläpitäen Chicagon kokousta toukokuussa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

theaxmancometh

Varmaan oli Mrs Clinton helpottunut, kun Tuomioja hyväksyi hänen linjansa. En toki väitä että USA:n hallitus olisi mikään suomalaisten sätkynukke, varsinaisesti, mutta olisi varmaan kuitenkin täytynyt laittaa maan Iranin-politiikka uusiksi jos Suomi ei olisi tykännyt...

J. Mikkola

Vielä kun olis saatu älex S mukaan, niin olis alkanut jenkkilän ulkopilitiikka muuttua.

Olis vetässy vaikka jonkun ministeri maratoonin siinä samalla.Se on todella tärkeää se!

Kyllönen myös völjyyn, tiedustelemaan uusista kansalaisoikeuksia rajoittavista valvon...eikun turvallisuus laitteista, jotka voidaan asentaa KAIKKIIN autoihin, Merjan niin halutessa!

Ola

USA:n hyvät toimivat suhteet ovat meille tärkeät. USA-Saksa-Venäjä-Ruotsi asetelmä ei ole pahasti muuttunut. Kun maailman poliisi on kaverina, voidaan monet hommatkin hoitaa paremmin. Änkyröinnillä ei väistyvä päämemo ole saanut mitään hyvää aikaiseksi.

PS: H Clinton on huolitellun näköinen. Erkki olisi voinut panna edes takkinsa napin kiinni yhteisessä julkisuuteen toimitetussa protokollakuvassa.

J. Mikkola

Että ryöstettävähän se kioski on. Ainut tapa lännellä selvitä.

Libya hoidettiin jo "hienosti" kaaokseen, jossa ulkovallat tulevat ohjaamaan kehityksen. Tottakai niin, että varsinkin Libyalaiset ovat innoissaan esim. uusista demokraattisista asejoukoista, jotka hilluvat ympäriinsä, ja siitä että voivat olla varmoja öljy rahojen valumisesta pois maasta.

Tätähän he kuulema halusivat...demokratiaa. Ainakin erkkomafian mukaan. Oli epäsosiaaliset mediatkin mukana ja kaikki lännen "arabikevät" k*setukset.

Onko tässä joku ristiriita?? EI! Laput vaan silmille ja korville, niin hyvin pyyhkii.

Smerd

jos jostakin tajuaa jotakin, niin tietää kyllä ettei Erkki ole mistään oikeasti samaa mieltä kuin Yhdysvallat.

Tai ehkä siitä että 1 + 1 = 2.

Vanhemmat ihmiset muistavat että ulkoministeri Tuomioja esim lausui heti 9/11 jälkeen eduskunnassa että "toivon että voisimme hyödyntää tätä shokkitilaa irtisanoutumalla väkivallasta ja sitoutumalla rauhanprosesseihin". Erkki siis kertoi Yhdysvalloille että nyt kannattaa neuvotella Osaman ja Al-Qaidan kanssa.

Rey Carlos

Niin, taí sitten Erkki tarkoitti sitä, että aseellinen sotaretki rikollisten rankaisemiseksi saattaisi muuttua täydelliseksi katastrofiksi, mutta onneksi niin ei käynyt ja Erkki oli väärässä... eiku...