Keskiviikko 16.1.2019

Gerry Brownlee otti Nokian esiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.3.2012 10:50
Päivitetty: 
27.3.2012 10:56

Suomi-puheitaan pahoitellut Uuden-Seelannin liikenneministeri Gerry Brownlee on samalla lepytellyt suomalaisia esittäytymällä Nokian kännyköiden käyttäjäksi.

New Zealand Herald -lehden mukaan Brownlee vilautti tiistaiaamuna paikallisille toimittajille Nokia-puhelintaan ja totesi kantavansa ”pientä palaa Suomesta” aina mukanaan. Media tivasi Brownleelta kommenttia tämän aiheuttamasta kohusta.

Samalla Brownlee kehui Suomea ”mahtavaksi” ja ”älykkääksi” maaksi ja sanoi arvostavansa monia asioita Suomessa.

Suomen Canberran-lähetystö tyytyi maanantaina pahoitteluun, jonka Uuden-Seelannin pääministeri esitti presidentti Sauli Niinistölle Soulissa. Uusiseelantilaisen oppositiopuolue Labourin johtoon kuuluva Grant Robertson ei puolestaan ollut tyytyväinen Brownleen puolittaiseen anteeksipyyntöön.

–Tämä on häpeä Uudelle-Seelannille. Asiaa käsitellään Suomen televisiossa. Mielestäni Gerryn tulisi ymmärtää, että hän on sanonut jotain erikoista ja että hänen tulisi vain pyytää anteeksi, sanoi Robertson.

Brownleen naureskellen esittämä Suomi-pilkka oli vastaus Labour-johtaja David Shearerin puheeseen. Shearer kehui pääministeri Esko Ahon johtaman Suomen nousua lamasta menestyväksi Nokia-maaksi innovaatioiden ja koulutuksen avulla. Brownleen mielestä oli erikoista, että työväenpuolue otti esikuvakseen ”oikeistolaisen johtajan toiselta puolelta maapalloa”.

Uusiseelantilaisen Stuff.co-sivuston äänestyksessä 785 vastaajan enemmistö kannatti Suomen ottamista Uuden-Seelannin esikuvaksi talouspolitiikassa. Noin 45 prosenttia vastaajista kannatti Suomea, 27 prosenttia perinteistä isoveljeä eli Australiaa.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kansalainen Jake

Gerry Brownleen tulee kutsua Suomeen uudelleenkasvatukseen.
Hänet voidaan rehabilitoida ja antaa apulaisjoulupukin arvo (engl. Deputy Father Christmas, amengl. Deputy Santa Claus / Deputy Santa).

Uuteen-Seelantiin lahjoitettaneen porotokka, jotta varmistetaan tuoreen apulaisjoulupukin kulkumahdollisuudet Tyynenmeren seudulla.

kansalainen Jake

seppoilmari

Se Kyllönen sitten meni kutsumaan sen Kusipään Suomeen.
Tulisi pian Nähtäisiin kaksi????liikenneministeriä samassa kuvassa.
Jos tulee pääsiäisenä tarjotaan hyvin lämmitettyä savusaunaa,avantouintia kyllösen seurassa ja mämmiillallinen kera kossun.
Kyllönen kertoisi GPSkyttäyssuunnitelmista ja uusista rahastuskeinoista vapaan liikkumisen jarruttamisesta ja tie ja ratahankeutopioista joita kelpaisi esitellä illallisen lomassa.
Sitten se palaa sinne Zeelandiin onnesta mykkänä ja ryhtyy tekemään sinne UUTTASUOMEA.

demarien vihollinen no1

..valtio holhoaa veroillakin liikaa. Esimerkkinä talouspolitiikasta..suuret pomot jakoivat kakun ennen eu:ta maatalouden tukiin oli valjastettuna koko suomi. Maailman eniten verotettu kansa..varoisin uusseelantilaisia ottamasta suomea esikuvaksi. Verotus on itsetarkoitus jo monelle vasemmistolaiselle, keskustalle siksi, että kansa saadaan kyykkyyn ja kukaan ei miljardien maataloustukia kyseenalaista jne..