Torstai 19.10.2017

Yleislakko: Iso lamaannus Espanjassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.3.2012 10:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Izquierda Unida -puolueen jäsenet kehottivat yleislakkoon eilen Espanjan kongressissa.

Espanjassa on alkanut yleislakko, jolla vastustetaan työlainsäädännön uudistuksia. Lakko lamauttaa maantie-, raide- ja lentoliikennettä, kertoo BBC.

Lakolla vastustetaan suunnitteilla olevaa lainsäädäntöä, joka helpottaisi työntekijöiden irtisanomista. Ympäri maata on luvassa mielenosoittajien marsseja.

Hallituksen mukaan lakimuutokset joustavoittaisivat työelämää. Espanjassa on EU:n korkein työttömyysaste.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

luuserius

Euroopassa on tullut tiensä päähän. Muutosvastaisuus ei taida paljon auttaa. Miten Suomikin aikoo selvitä julkistalouden miljardiluokan vajeesta ja samanaikaisesta eläkepommista joka räjähti jo (maksetaan ulos enemmän kuin tulee sisään). Tämä tiedettiin jo 60-luvulta asti, vaan ei osattu varautua.

PetSu

Mikä se sellainen lakko on, kun julkinen liikenne toimii normaalisti ja vain Iberian 200 lentoa on peruttu koko Espanjassa, josta lähtee ja tulee tuhansia lentoja /vuorokausi.
Kaiki kaupat ovat auki. Kaupunfgin työntkijät putsailee katuja ja bussit kulkee normaalisti.
Isot marketitkin ovat auki normaalisti.
Madridin metro toimii normaalisti. Ammattiliiton UGT jäsenistä lakossa on n.30% lakossa eikä täällä järjestäytymisprosentti ole kovin suuri, koska maan työnlainsäädäntö on erilainen kuin Suomessa.
Yms.

Minulla on hiukka eri käsitys yleislakosta.

PetSu

BBC uutisia:
Regional TV stations in Andalusia in the south, Catalonia in the north-east and Madrid were also off the air because of the strike.

Kaikki TV ja Radiokanavat näkyvät normaalisti. Mistä näitä maailmanlopun uutisia keksitään?