Keskiviikko 16.1.2019

Syyrian tulitauko näyttää kaatuvan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.4.2012 19:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kofi Annan.

YK:n erityislähettiläs Kofi Annan uskoo yhä Syyrian tulitauon toteutumiseen. Annanin suunnitelman tilanne näyttää silti heikolta, sillä joukkojen vetäytymiselle asetettu aikaraja päättyi, mutta taistelut ovat jatkuneet useissa kaupungeissa.

–On liian aikaista sanoa, että suunnitelma olisi epäonnistunut. Siihen pyritään yhä, Annan sanoi BBC:n mukaan tiistaina.

Hän todisteli sekä Syyrian hallituksen että opposition kannattaneen tulitaukoa. BBC:n kirjeenvaihtajan mukaan tulitauko voinee vielä toteutua, mutta kovin todennäköiseltä se ei näytä.

Syyrian ulkoministeri Walid Muallemin mukaan armeija on aloittanut vetäytymisen. Alun perin sen joukkojen tosin piti vetäytyä asutuskeskuksista kokonaan jo tämän päivän aikana. Varsinaisen tulitauon olisi määrä alkaa torstaina.

Muallem syytti ”aseistautuneita jengejä” tulituksen ja välivallan jatkumisesta. Ranska puolestaan syytti Syyrian hallitusta valehtelusta.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kiikunsuora

Niin sanottu älymystö on tässä konfliktissa hukassa. Assad on USA:n vihollinen - Assadin on siis oltava hyvä! Assad on myös Israelin vihollinen - plussaa sekin! Kuinka ikävää, että tuollaisa miestä joutuisi moittimaan. Paljon mukavampaa on koettaa kääntää musta valkoiseksi, tai - kuten useimmat "älyköt" - unohtaa koko juttu.

Ja toisaaltahan olisi kiva syyttää USA:a, ettei se tee mitään kansanmurhan lopettamiseksi, mutta - äh, tää on ihan liian vaikeaa. Siis niinkun eihän tää oo yhtään sama juttu kuin Libya.

Ei kun hei, voihan tän siis kääntää niinkin, että oikeasti USA tukeekin Assadia! Mutta globaalin NWO-juonen vuoksi tämä salataan. Eli siis oikeasti USA ampuu pakolaisia Syyrian ja Turkin rajalla! Näin maailmankuva onkin taas raiteillaan.

Eikä tämä ollut paljon sen kummempi älyllinen kuperkeikka kuin se, että USA kaatoi Hosni Mubarakin. Miksi, sitä kukaan ei osaa selittää. Muta ainahan USA:lla on pahat mielessä. Ja jos siinä ei näytä olevan mitään järkeä, löytyy aina selitys: NWO ja HAARP.