Perjantai 24.11.2017

Ministerin huoli: ”Huono Ranskalle ja Euroopalle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.4.2012 20:39

Luxemburgin ulkoministeri Jean Asselborn on huolissaan siitä, että viidesosa ranskalaisista kannattaa äärioikeistopuoluetta Kansallista rintamaa, kertoo uutissivusto EurActiv.

- Kansallinen rintama -puolue on euro- ja eurooppavastainen. Eurottomuus ja euroopattomuus olisi huono Ranskalle ja Euroopalle, Asselborn sanoi EurActivin mukaan.

Toiselle kierrokselle Ranskan presidentinvaaleissa päässyt Nicolas Sarkozy on kosiskellut Kansallisen rintaman ehdokas Marie Le Penin äänestäjiä sen jälkeen kun Le Pen tippui ensimmäisen kierroksen jälkeen, kertoo Yle.

Populismi vaikuttaa Euroopan yhdentymisen keskeiseen saavutukseen: ihmisten vapaaseen liikkuvuuteen rajojemme sisäpuolella

- Kansallista rintamaa pitää arvostaa. He kuulivat kärsivien ääniä, kriisin ääniä. Miksi loukata heitä? Sarkozy kommentoi EurActivin mukaan.

Äärioikeiston noususta on huolissaan myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman Van Rompuy, kertoo BBC.

- Valitettavasti populismi vaikuttaa Euroopan yhdentymisen keskeiseen saavutukseen: ihmisten vapaaseen liikkuvuuteen rajojemme sisäpuolella, Van Rompuy sanoi BBC:lle.

Sarkozy puolestaan sanoi maanantaina, että ranskalaiset eivät halua Eurooppaa, joka "vuotaa kuin seula" ja jos Eurooppa ei valvo rajojaan, niin Ranskan pitäisi, kertoo BBC.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jaasalo

Jean Asselborn on Lëtzebuerger Sozialistesch Arbechterpartei:n ministeri - puolueen nimi on englanniksi Luxembourg Socialist Workers' Party.

Artikkelin pointti jäi itselleni hieman epäselväksi; kuka on yllättynyt siitä, että maahanmuuttomyönteiset vasemmistopoliitikot ovat eri mieltä maahanmuuttokriittisen oikeiston kanssa, tai ovat huolissaan sen kannatuksen lisääntymisestä? Kyllähän tällaisia lausuntoja irtoaisi varmaan vaikkapa Anni Sinnemäeltä kysyttäessä.

Vai haluaako artikkelin kirjoittaja kenties tuoda esiin omaa kantaansa siitä, että Ranskan Front Nationalin suosio on negatiivinen asia?

Niin, ja toiselta kierrokselta tippunut presidenttiehdokas on Marine Le Pen, Jean-Marie Le Penin tytär, ei siis Marie Le Pen.

tuppeloinen

miksi aina media yrittää vähätellä jollain ihmeen populismilla? Median "populistiset" puolueet ovat rationaalisia puolueita, isänmaallisia, objektiivisia. Suomessakin perussuomalaisten suusta kuulee yleensä keissiin kuin keissiin sen järkevimmän ehdotuksen, ilman lehmänkauppoja.

tulevaisuuden profeetta

On kertakaikkiaan käsittämätöntä, että omaa maataan rakastavat ja kunnioittavat puolueet halutaan mustamaalata ja median voimin panna alta lipan. Onko todellakin nykyään väärin olla isänmaallinen? Itseltäni meni sodassa viisi lähisukulaista, omalla isälläni oli kranaatinsirpale hautaan viemisinä, jos näillä uhrauksilla ei pysty kotimaatansa arvostamaan ja kunnioittamaan sen itsenäisyyttä olisin surkeaakin surkeampi suomalainen.

Nykypäivänä vain Perussuomalaiset puolueena ajaa meidän tavallisten ihmisten asioita eduskunnassa. Itsekin jouduin repimään kokoomuksen puoluekirjan, kun Katainen vähät välitti puoluekokouksemme demokraattisesta päätöksestä pakkoruotsin poistamiseksi. Jos edes omassa puolueessa ei kunnioiteta demokratiaa, miten sitä voi toteuttaa valtakunnankaan tasolla? Kokoomuspuolue on mädäntynyt sisältäpäin, ja sen johtajat lienevät erittän pahasti korruptoituja.

Se, että sekä Ranskassa, että muissakin maissa ihmiset ovat aukaisseet silmänsä ja aivonsa ja ruvenneet ajattelemaan muutakin kuin mediapropakandaa emu-autuudesta on erittäin positiivinen juttu. Ei megalomaaniset tukipakettisorvailut ole yhdenkään maksajamaan etu, päinvastoin, kukin maa vuorollaan joutuu lahtipenkkiin järjettömien tuki ja takauspäätösten vuoksi. Myös Suomi. Kokoomus ajaa maatamme konkurssiin! Ulkomaisten pankkien tukeminen on Kataiselle tärkeämpää kuin meidän suomalaisten asiat. Miksi????

Papparainen

kunnioitetun profeetan kanssa harvinaisen samaa mieltä.
Minutkin varmaan luokitellaan äärioikeistolaiseksi, kun kaipaan EY:n ja EEC:n aikoja. Jos meillä olisi Euroopan vapaakauppa-alue, joka maalla oma valuutta ja rajoilla kysyttäisiin passia, tuntisin oloni turvallisemmaksi taloudellisesti ja muutenkin. EU:ta halutaan vain jatkuvasti laajentaa. Sanotaan, että se on rauhan tae. Kunhan ei vain kävisi niin, että ensin euro ja sitten koko EY romahtaa. Sotiakinhan siitä voisi seurata...

kame

Valtamedia eli Helsingin sanomat, YLE, Alma media leimaavat populisteiksi kaikki jotka eivät niele heidän propagandaansa ja yltiöliberastisia mielipiteitään.
Hesarin, ylen sekä Alman propagandan väitteissä populismia ovat asioiden järkevän ja oikeudenmukaisen hoitamisen vaatimukset, oman maan taloudesta ja veloista (ei muiden) huolehtiminen, oikeudenmukaisen sekä työperäisen maahanmuuton vaatiminen eriarvoistavan ja väärinkäytöksiä täynnä olevan ns. humanitäärisen maahanmuuton sijaan,rikollisten maahantulon estäminen, ym, ym.

Aristotellus

missä on sitten se kaivattu poliittinen vastuu, tai mihin se jäi - muualle kuin kitusiin?

Historiastahan voimme katsoa, milloin kansallismielisyys on ollut korkeimmillaan. Voisiko tästä jotakin oppia?

(tuppeloiselle, mutta tuli väärään paikkaan)

A_L

1980-luvulle tultaessa oli saavutettu käytännöllinen lakipiste eli pohjoismainen yhteistyö ja tunnustetun suvereenit valtiot.
Neuvostoliiton hajoaminen synnytti ideologisen tyhjiön, jota valanpitäjät ja talouseliitti lähti innolla täyttämään länsimaisella vapauden, kilpailun ja kulutuksen autuaaksi tekevällä markkinauskonnolla.
Suomen syvä kumarrus itään kääntyi kumarrukseksi syvään etelään.
Vuosisataisen ellei -tuhantisen heimojen-, kulttuurien-, kielialueiden- ja kansojen luontainen evoluutio sosioekonomisesti toimiviksi yhteiskunniksi sai väistyä poliittisen eliitin taloudellisen utopian tieltä.
Euroopasta alkoi "kehittyä" uusi idologinen talousyhteisökokeilu, jonka vaiherikkaan sateenkaaren päässä ei tulla näkemään kultaa ja kunniaa, vaan sorkkaraudoin murretut työtätekevien kotien ovet...

demarien vihollinen no1

..ranskan muslimit ovat ongelma,eu pakoittaa maksumieheksi kreikan ja muiden veloille. Ranskan pankit antaneet miljardeittain rahaa ongelma maihin,kansa hakee oikeutta olla ranskalainen, turvaa jne. Ei mitään "äärioikeistolaisuutta".
Vasemmisto on pahanalku ranskalle ja euroopalle.Vasemmiston politiikka on populistista, Starkozyn erinomaiset aloitteet ja teot ranskan talouden turvaamiseksi on vasemmisto selkeästi tuhoamassa, jos pääsevät valtaan.

Kansalaiset hakevat muutosta ranskassakin politiikkaan, joka ei ehkä ole isku Starkozya vastaan vaan ranskalaista otetta asioihin.

Onneksi Starkozy ei ryhdy arvostelemaan, kuten suomalaiset puoluejohtajat tekivät perussuomalaisten voiton edellä, ranskalaisia tyhmiksi ja roskasakiksi, jos äänestävät uutta poliittista ryhmää. hän ei halua halveksia ranskalaisia.
Suomessahan sadat tuhannet perussuomalaisten kannattajat mollattiin mitä uskomattomilla tavoilla....Perussuomalaiset nyt toiseksi suurin puolue ja vaalien jälkeen voi olla suurin...

ernoh

Seurasin vaalivalvojaisia Ranskan televisiosta. Le Penin esiintyminen oli yhtä saman asian huutamista ja jankkaamista. Hän ei edes yritä olla huvittava, kuten Soini. Muualla maailmassa Soinin puolue näytetään aika automaattisesti niputettavan yhteen näiden Keski-Euroopan ääriryhmien kanssa, joilla on kuitenkin eri juuret aiempien vuosikymmenten antisemitismissä ja fasistisissa virtauksissa. Tämäkään ei tunnu Soinia huolettavan. Miksi huolettaisikaan, kun hän on nyt saanut puoluetukirahat linnoitettua omaan hallintaansa. Persujen tausta on pikemminkin pääosin perinteistä "herravihaa" hyväkseen käyttävää SMP-läisyyttä, johon on nyt sitten otettu mukaan näitä Suomen sisuja ja vastaavia. Juutalaisvihallahan ei Suomessa pitkälle pötkitä, kun heitä on aina ollut maassa hyvin vähän.

Koko Le Penin ajatusmaailma tuo sevästi mieleen sodanaikaisen natsimielisen Vichyn hallituksen propagandan jostain ihmeellisestä ja pyhästä ranskalaisuudesta ja sen konservatiivisista arvoista. Tämäkin vaalikampanja osoitti taas kerran, että mitään yhtenäistä ja orgaanista "kansaa" ei kyllä ole Ranskassakaan. Sen verran tuntuu porukka olevan erimielistä. Siellä tehtiin sama virhe kuin Suomessa, eli annettiin näiden hihhulien määrätä vaalikampanjan sävy ja sisältö. Eurosta halutaan eroon, mutta ei vastata kysymykseen, mitä sitten. Ranskankaan velat eivät siitä katoa, päin vastoin vain kasvaisivat frangin devalvoituessa. Taloudellisten muurien rakentaminen maan ympärille ei sekään johda kuin markkinoiden sulkeutumiseen ulkomailla. Vastatoimia on aina odotettavissa. Mutta tämähän ei populisteja kiinnosta. Ainoa mikä kiinnostaa, on äänimäärä ja oma valta.

Sarkozy nyt sitten yrittää houkutella FN:n äänestäjiä ulkomaalaisvastaisuudella, mitä tuntuu erityisen törkeältä, kun hän on sentään itse unkarilais-kreikkalais-juutalainen maahanmuuttajataustainen.