Tiistai 26.9.2017

Tuomio H&M:n bikinikuville: ”Hälyttävää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.5.2012 09:57
Päivitetty: 
10.5.2012 10:06
  • Tämä vaatekauppaketju Hennes & Mauritzin mainos, jossa Isabel Fontana näyttää harvinaisen ruskettuneelta, on saanut syöpäasiantuntijat hermostumaan.

Sveitsiläiset syöpäasiantuntijat ovat raivoissaan vaateketju Hennes & Mauritzin uudesta mainoskampanjasta, jossa brasilialainen malli Isabel Fontana poseeraa bikinikuvissa, uutisoivat 20 Minuten ja The Local. Fontanan iho on mainoskuvissa muokattu epäluonnollisen ruskeaksi.

- Tämä mainos on erittäin hälyttävä. Monet ihmiset, etenkin nuoret, yrittävät jäljitellä tätä ja yrittävät olla yhtä ruskeita, vaikka joillekin ihotyypeille se ei ole mahdollista, tohtori Ralph Braun Zurichin yliopiston syöpäinstituutista sanoo 20 Minutenille.

H&M on puolustanut mainoskampanjaansa sanomalla, että he olivat valinneet malleja, joilla on tumma iho, koska heidän yllään vahvat värit näyttävät hyvältä, The Local kertoo.

- Tosin kuvissa esiintyvän mallin ihonväri ei ole nykyisin lähellekään yhtä tumma kuin H&M:n kampanjassa, 20 Minuten kirjoittaa.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hyeena

Kuules Linda Pelkonen, olen ollut aviksessa sekä afrikkalaisen että brasilialaisen kanssa (eri aikoina) ja molemilla iho oli kohdallaan.
Juttu on naurettavaa lällärikamaa.
Äitiysloman sijaisuus kestää vain vähän aikaa.
Thaimaan seikkailuista on viimeinen osa vielä vailla pientä viilausta ja höyläystä.

Ukko-Gubbe

Vähän muustakin voisi valittaa:
Malli on aivan liian laiha, suhteettoman suuret silikonitissit ja käsikin näyttää väärin asennetulta tuolla nukella.
Siis ihan oikeasti, milloin saadaan luonnollisen näköiset naiset mainoskuviin ! ? Tuo ei ole kaunis.

O

En tunne henkilökohtaisesti Isabelia, mutta ei minusta ole vaikea uskon että eteläisellä geeniperimällä varustetulla on noinkin ruskea iho. Olen nähnyt ruskeampiakin jopa Suomessa. Mitä nyt hunnun varjon alta voi toisesta ihmisestä päätellä. Oikeasti, suunnilleen tuon värisiä ihmisiä on välimeren alueellakin.

Mitä väliä sillä on, jos tähän mainokseen on sävytetty uskottavasti jotakin tuntematonta mallia? Pitäisikö mainokseen pistää kalpeita näppyläihoisia tonnikeijuja, joilla on lattarinnat, lyhyet jalat ja leveä ahteri etteivät vaan Suomalaiset naiset pahoita mieltään? Voi hyvät hyssykät.

TSV

On aika vaalea tyttö, joten siis photoshopit ja muut ovat olleet käytössä, mutta eikös näin ole aina?

Jos joku idiootti oikeasti luulee pääsevänsä niin ruskeaksi tai että ihosyöpä on keksitty juttu.. Antaa mennä.

Mallista valitetaan koska hän on erittäin kissa brassi muija, Suomessa tuntuu välillä, että heheh.. no kuvailit aika hyvin sen mitä halutaan nähdä kuvissa...

yypee

Siis jos malli on ruskeaihoinen, hän on. Jokaisen, joka mainosta katsoo, luulisi tietävän maailmassa olevan monenvärisiä ihmisiä.

Entä, jos mainoksessa olisikin ollut mustaihoinen malli? Olisiko silloin tilanne ollut vielä hälyttävämpi? Siihenhän meillä vaaleaihoisilla olisi mennyt kuukausia ennenkuin tyhmimmät olisivat tajunneet, ettei auringossa makaamalla saada semmoista rusketusta. Siihen olisi varmaan jo moni kuollut.

Missä maailmassa sveitsiläiset 'asiantuntijat' oikein elävät? Samassa kuin Kummolako?

DolbyC

Monella afrolla on tuon värinen iho. Jos naiset saa muuttaa itsensä miehiksi ja miehet naisiksi, niin kai sitä valkoinen nainenkin saa sitten muuttaa itsensä tuon väriseksi naiseksi. Eihän tuota väriä ihoa auringossa korventamalla tarvitse hankkia. Sen saa purkistakin.