Maanantai 27.5.2019

Kova avaus Tanskasta: ”YK:n pakolaissopimusta muutettava”

Luotu: 
27.12.2015 19:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen. Kuva: EPA / All Over Press.
|
Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen haluaa muuttaa YK:n pakolaissopimusta.
 
-Pakolaiskriisi on aiheuttanut niin suuria ongelmia Tanskalle ja muulle Euroopalle, että pakolaissopimus on avattava, siitä on neuvoteltava uudelleen ja sitä on muutettava, Rasmussen sanoi Tanskan TV2:n haastattelussa
 
YK:n pakolaissopimus tehtiin vuonna 1951 ja Tanska oli sen ensimmäinen allekirjoittaja. Sopimus määrittelee pakolaisuuden edellytykset, pakolaisten oikeudet ja pakolaisia vastaanottavien maiden velvollisuudet. Suomi allekirjoitti sopimuksen vuonna 1968.
 
-Eurooppa on saavuttamassa rajan, jolloin on aika miettiä pakolaissopimuksen pelisäännöt uudelleen. Jos tämä tilanne jatkuu nykyisellään tai pahenee, kyseessä ei ole enää vain Tanskan haaste vaan vakava eurooppalainen haaste. Silloin ollaan pisteessä, jolloin pelisäännöistä on neuvoteltava uudelleen, Rasmussen sanoi tänään sunnuntaina.
 
Rasmussen ei halua puuttua turvapaikanhakujärjestelmään. Sen sijaan hän arvostelee erityisesti Turkista EU-maihin pyrkiviä pakolaisia.
 
-Jos henkilö asuu Turkissa ja on asunut siellä kaksi tai kolme vuotta, voiko ilman muutta tulla EU-maahan ja anoa turvapaikkaa? Nykyiset säännöt sallivat sen, mutta tästä pitää keskustella.
 
Tanskan hallitus kertoi aiemmin joulukuussa tuovansa maan parlamenttiin lakiesityksen, turvapaikanhakijoiden arvo-omaisuuden takavarikoinnista. Tanskassa on jo voimassa käytäntö, jonka mukaan valtio ei tue turvapaikanhakijaa, jolla on riittävästi varoja omasta takaa. Maahan tulevilta vaaditaan selvitystä mukana tuoduista varoista ja omaisuudesta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Mäkitalo

Tanska on aito länsimaa, Suomen sirolaopistolta häivähtävä vashipsterilegioonaat ovat valinneet marttyyrin aseman aikana, jolloin paimentolaisuskontoon verhoutuneet pakolaiset romuttavat pikkuhiljaa kaiken saavutetun edistyksellisyyden naisten asemasta lähtien. Kristityn maailman pitäisi taantua 1600-1700-luvulle, saisimme tasapainoisen liikehdinnän maanosien väliselle jihad/ristiretkimentaliteetille.

Veikko Kettunen

Harvinaisen selkeää puhetta Lars Rasmussenilta, sillä rahat, tilat, eikä resurssit riitä tälle määrälle pakolaisia ja "hyvän tulevaisuuden antaminen" on nykytilanteessa on haastellista kielitaidottimille, tai puutteellista tiktak-kieltä puhuville, jotka ei pärjää työelämässä. Omiakin autettavia on satoja tuhansia suomessakin.
Tästä jos olisi puhunut Soini, Stubb tai Sipilä, niin oppositio olisi haukkumassa rasisteiksi ja tärkeä asia hukkuisi savuun, nyt on mahdollisuuksia.

Juhani Karlsson

Toisella Tanskalaisella Rasmussenilla on osuutensa koko pakolaiskriisin luonnissa, Naton entisellä pääsihteerillä Anders Fogh Rasmussenilla on kanssa aika mielenkiintoinen urakehitys joka pistää miettimään:
---
Tästä tuli hyvä dokumentti Yleltä "Kampanja, joka vei sotaan" http://areena.yle.fi/1-2173406 http://yle.fi/vintti/yle.fi/tv1/juttuarkisto/dokumentit/ulkolinja-kampan... "....Vaikuttava dokumentti (The War Campaign) paljastaa, miten Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Tanska houkuttelivat kansainvälisen yhteisön sotaan, jolle nyt on vaikea löytää perusteita......".
Tanska joutui pelinappulaksi ja nieli Bushin syötin koukkuineen päivineen, Anders Fogh Rasmussen oli tuolloin Tanskan pääministeri ja Tanska oli EU-puheenjohtajamaa joten Tanskaa käytettiin Yhdysvaltojen äänitorvena sodan aloittamisen puolesta Irakissa Saddamin kukistamiseksi. Kun Rasmussenin pääministerikausi (2001-2009) päättyi, Anders Fogh Rasmussenista tuli NATO-pääsihteeri.
---
"Anders Fogh Rasmussen: NATO's New Boss" ( https://www.youtube.com/watch?v=xRAhCEDXsRw )
" Disagreeing with most of his nation, he supported the U.S. invasion of Iraq, augmenting the effort with 500 Danish troops. Shortly before the war began in 2003, a protester attacked him in the Danish Parliament, pouring red paint over the Prime Minister and shouting "You have blood on your hands." The troops have since returned, though Denmark still has 700 fighters under NATO command in Afghanistan."
http://content.time.com/time/world/article/0,8599,1913866,00.html
---
sitten tähän päivään, jotain Rasmussenista kertoo että toimii näköjään Goldman Sachs -pankin neuvonantaja nykyään myös:
---
"Naton entinen pääsihteeri Rasmussen HS-haastattelussa: "Venäjä on todellinen uhka""
"Naton entinen pääsihteeri ja Tanskan entinen pääministeri Anders Fogh Rasmussen ei usko, että Nato tai länsi olisivat voineet toimia toisin, jotta kriisit olisi voitu estää tai taltuttaa."
".....Otti hiljattain vastaan tehtävän yhdysvaltalaisen Goldman Sachs -pankin neuvonantajana....."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1442808580807?ref=hs-prio-A9
---
Eivät olisi voineet toimia muuten? Jo pappa Bush tietää mitä Saddamin kaadosta seuraa:
---
"Dick Cheney Iraq 'quagmire' video hits the web ( http://www.youtube.com/watch?v=6BEsZMvrq-I ) "
"In a 1994 television interview Mr Cheney, who was defence secretary in the 1990-91 Gulf War, said that it had been right not to seize Baghdad after driving Saddam Hussein's forces from Kuwait.
He said: "
"...Once you got to Iraq and took it over, took down Saddam Hussein's government, then what are you going to put in its place? That's a very volatile part of the world, and if you take down the central government of Iraq, you could very easily end up seeing pieces of Iraq fly off."
The accuracy of his assessment has seized upon by critics of the Bush administration as evidence that the decision to invade Iraq in 2003 was both reckless and groundless."
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1560915/Dick-Cheney-Iraq-quagm...
---
Pitäiskö Rasmussenilla olla kanssa joku lempinimi, Blairilla on Bushin puudeli
---
"Tony Blair: The US poodle?"
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/2711623.stm
---
"Irakin öljystä vaietaan yhä" "Sodan oikeista syistä ei saa puhua."
"Brittilehdistössä esitetään kuitenkin aika ajoin arvioita, joiden mukaan Britannia oli vain Yhdysvaltain sylikoira. Koska Yhdysvallat oli lähdössä sotaretkelle, brittien piti päättää, kuinka tärkeä ystävyyssuhde heidän kanssaan on.
Siksi Tony Blairista tuli Yhdysvaltain entisen presidentin George W Bushin puudeli. Tämän Britanniassa saa sanoa julkisestikin, mutta jonkinlainen kansakunnan kipupiste se on. Bushin puudelista puhuminen aiheuttaa samanlaista kiemurtelua kuin suomettumisesta puhuminen aikanaan Suomessa.
Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että Britannialla ei ollut lopulta mitään muuta syytä Irakin sotaan, mutta kansalle hanke oli jotenkin myytävä. Siihen riitti heppoinen raportti Saddamin joukkotuhoaseista."
"Öljystä ja Irakin sodasta ei kuitenkaan sovi puhua samana päivänä. Niin likaistahan brittipolitiikka ei ole. Ei edes silloin, kun sotaan on lähdetty öljy-yhtiöiden rahoittaman yhdysvaltalaispresidentin puudelina." http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2010/07/23/irakin-oljysta-vaietaan-...
---
"Tony Blair pyytää anteeksi Irakin sodan erehdyksiä" ("...Irakin sota oli pääsyy ääri-islamilaisen Isis-liikkeen syntyyn...")
"Blair myöntää uutiskanava CNN:n haastattelussa, että vuoden 2003 sotaan lähdettiin väärillä perusteilla."
http://yle.fi/uutiset/tony_blair_pyytaa_anteeksi_irakin_sodan_erehdyksia...
---
Kaikki ei kadu:
---
"USA:n entinen ulkoministeri Condoleezza Rice ei pehmene eikä kadu"
"Rice toimi presidentti George W. Bushin kansallisena turvallisuusneuvonantajana ja ulkoministerinä yhteensä kahdeksan vuotta.
Vuosiin 2001–2009 kuuluvat syyskuun 11. päivän terrori-iskut, terrorisminvastainen sota, Irakin sota, pahan akseli ja tyrannian etuvartioasemat. Niiden vuosien perintö elää vieläkin, kun jihadistit temmeltävät Irakissa ja Syyriassa, tyrannia on saanut entistäkin julmempia muotoja ja pakolaiset suuntaavat Eurooppaan hengenhädässä."
"Hän ei vieläkään usko siihen, että Yhdysvaltojen pitäisi seurata muuta maailmaa vain katseellaan.
”......Yhdysvalloilla on tässä johtava rooli – demokratiaa pitää levittää. Helppoa ja nopeaa se ei kuitenkaan ole.
Irakin sodan katujia on ilmaantunut julkisuuteen sitä mukaa kuin alueen ongelmat ovat pahentuneet entisestään. Jopa Bushin vanha liittolainen, Britannian entinen pääministeri Tony Blair, yskäisi äskettäin puolittaisen anteeksipyyntönsä CNN:n haastattelussa.
Condoleezza Rice sitä vastoin ei ole anteeksi pyytävää lajia."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446264957007

Sibil Yanev

Tanska on yksi harvoista maista , jonka sai puhuttua itsensa ulos turvapaikkadirektiivista , kun siitä neuvoteltiin 2008. Näin olleen Tanskan ei tarvitse noudattaa Euroopan komission nykyistä turvapaikkadirektiivia (2013/22/EU), kuten muut Pohjoismaat.

Rassmussen puhuu tässä Geneven pakolaissopimuksesta , joka solmittiin 1951 eikä direktiivistä. Käytännössä Suomi voisi suotta olla noudattamatta direktiiviä ja kärsiä potentiaalista päiväsakkoa EU:n tuomioistuimmelta, jonka määrä olisi kuitenkin mitätön suhteessa saavutettuun säästö- ja turvallisuusetuun. Valitettavasti Eurropan komissio säätää myöskin EU. talousarvion ja tukirahastobudjetin.

Suomen hallitus siis todennäköisesti noudattaa direktiiviä, koska ei halua, että (maatalous)tukiin tulee muutosta. Ja koska kartellitoiminta on välillisesti sidottuna näihin siirtoeriin , niin tilanteeseen ei haluta asettaa muutosta. Kuitenkin, jos keväällä tulee uusi migraatioaalto Eurooppaan se tarkoittaisi Keski-Euroopassa äärioikeistohallitusten voittojuhla ja silloin on turhaan miettiä mitään tukia ja säästöjä, jos Eurooppaa on sodan rajamaastossa.

Olen itse kirjoittnut siitä mitä käytännön seurauksia siitä seuraa, että harjoitetaan Tanskan tapaista signaloivaa aahanmuuttopolitiikka ja heikennetään välillisesti hakijoiden oikeusturvaa. Kyse on puhtaasta tahtotilasta eivätkä hallituksen kädet ovat sidottuna niinkuin annetaan olettaa.

Sibil
NOTE. Due to the context of this project regarding copyright issues some of the videos may not be available on mobile devices. I am sorry about that and am trying to be in touch with the record companies to make this project a truly educational one.

NOTE. Due to the context of this project regarding copyright issues some of the videos may not be available on mobile devices. I am sorry about that and am trying to be in touch with the record companies to make this project a truly educational one.

Sibil
https://sibilpolitical.wordpress.com/
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Ilari Kiema

YK:n pakolaissopimuksen muuttamista on esitetty myös Puheenvuoron kommenteissa jo aiemmin. Muutoksella pitäisi säilyttää oikeasti turvapaikan tarpeessa olevien ihmisten mahdollisuus hakea turvapaikkaa EU-maista sekä eurooppalainen vapaa liikkuvuus.

Kommentissa 13.12.2015 13:05:

”Geneven pakolaissopimus (1951) on luotu toisenlaisissa oloissa eikä toimi tilanteessa, jossa suuri määrä ihmisiä käyttää turvapaikkajärjestelmää maahanmuuton väylänä, osaksi avoimesti taktikoiden sillä tiedolla, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei esimerkiksi Suomesta voida karkottaa jos palauttaminen ei onnistu.
---
Muutosehdotus EU-varaumaksi:
Euroopan Unionin alueella turvapaikanhakuun oikeutetulla pakolaisella tarkoitetaan henkilöä, joka oleskelee kotimaansa ulkopuolella sen vuoksi, että hänellä on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi (vähintään kaksi seuraavista): rodun, jonkin vähemmistöuskonnon (esimerkkeinä kristityt ja jesidit Lähi-idässä), vähemmistökansallisuuden, epätraditionaalisen elämäntavan, sukupuolen taikka sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuulumisen tai Euroopan Unionin arvoja edistävän poliittisen mielipiteen johdosta, eikä voi tai halua tällaisen pelon vuoksi turvautua kyseisen maan suojeluun.”

http://jukkathautala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208322-yhdeksan-asiaa-turv...