Sunnuntai 24.9.2017

Mitä ihmettä Saksassa tapahtuu? – Naisia vastaan hyökätty useissa kaupungeissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.1.2016 10:47
Päivitetty: 
7.1.2016 11:31
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Poliisi on lisännyt valvontaa Kölnin päärautatieasemalla uudenvuoden tapahtumien seurauksena. Kuva: EPA / All Over Press.
|

Ainakin kolmessa suuressa saksalaiskaupungissa naiset ovat joutuneet ulkomaalaistaustaiseksi kuvailtujen miesryhmien ahdisteluiden kohteeksi uudenvuodenyönä, kertovat useat tiedotusvälineet.

Saksalainen Focus-lehti luettelee jutussaan ahdistelutapauksia kaikkiaan seitsemältä eri paikkakunnalta. Tapauksilla ei kuitenkaan ilmeisesti ole yhteyttä toisiinsa. Esimerkiksi Freiburgissa hyökkäyksen kohteeksi ovat joutuneet homoseksuaalit.

BBC kertoo, että ahdistelutapauksia on ollut Kölnissä, Stuttgartissa ja Hampurissa.

Suurin jupakka syntyi Kölnissä, jossa ahdisteluista on tehty jo peräti yli sata rikosilmoitusta. Poliisi on tunnistanut kolme epäiltyä, joita ei kuitenkaan ole pidätetty. BBC kertoo, että Kölnin poliisi joutuu miettimään uudelleen toimintatapojaan, sillä miesjoukot ehtivät tehdä kymmeniä ryöstö- ja ahdisteluhyökkäyksiä naisia vastaan poliisin puuttumatta tapahtumiin. Tätä ennen poliisi oli evakuoinut Kölnin päärautatieaseman edustalla sijaitsevan aukion, jonne tuhannen miehen joukko oli kokoontunut paukuttelemaan ilotulitteita. Evakuoinnin jälkeen ryhmittymät kuitenkin palasivat paikalle ja ahdistelivat naisia.

Kölnissä tekijöitä on kuvailtu pohjoisafrikkalaisten tai arabien näköisiksi. Tämän seurauksena Saksassa on herännyt uusi huoli turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä. Viranomaiset kuitenkin toteavat, ettei ole tiedossa, ovatko hyökkääjät turvapaikanhakijoita.

Deutsche Welle kertoo, että viikko hyökkäysten jälkeen tunnelma Kölnissä on jännittynyt. Poliisi valvoo päärautatieasemaa ja sen lähistöä ja paikalla on myös rautatieyhtiö Deutsche Bahnin vartijoita.

LUE LISÄÄ: ”Uskomaton lausunto” Kölnin pormestarilta – ”Kyllä, tämä on vuotta 2016”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Merja Hellsten

Jos sitä mieltä olet että joku valehtelee, niin se on sitten poliisi.
Nimittäin ei kai uutiset ja koko Eurooppa puhuisi tästä, jollei näin olisi tapahtunut.
Joidenkin mielestä näillä tyypeillä oli tietenkin arabeja ja afrikkalaisia muistuttavat naamarit päässä, niinkö ja oli vielä sitten yksittäistapaus..

Jaakko Aalto

Tätä samaa ahdistelu -uutista ovat kertoneet käytännössä kaikki suuret ulkolaiset mediat huomattavan suurella palstatilalla. Niiden mukaan Kölnin poliisi on kertonut yli sadasta ahdistelua koskevasta rikosilmoituksesta. Poliisi kertoi, että häiriöiden varalta paikalla oli yli 200 poliisia, mutta voimat eivät riittäneet. Lienee helppo päätellä, pitääkö paikkansa väite rauhallisista oloista vai kaaoksesta. Olisikohan tuo tieto Saksan poliisin rauhallisia oloja koskevasta tidottamisesta jonkinlaista mielikuvituksen tuotetta.

Hannu Peltola

niin, mikäli saksan sisäministerin vihaista lausuntoa on uskominen, tuo tarina on tosi, tai sitten saksan sisäministeri valehteli suorassa lähetyksessä koko eu alueelle, tuli eilen mtv3 uutislähetyksessä, kuten euroopan laajuisesti, myös eu alueiden ulkopuolella, mutta, onhan sananvapaassa maassa oikeus myös kiistää tuo jos haluaa tukea ed mainittua toimintaa lausunnoillaan

Hannu Peltola

niin, mikäli saksan sisäministerin vihaista lausuntoa on uskominen, tuo tarina on tosi, tai sitten saksan sisäministeri valehteli suorassa lähetyksessä koko eu alueelle, tuli eilen mtv3 uutislähetyksessä, kuten euroopan laajuisesti, myös eu alueiden ulkopuolella, mutta, onhan sananvapaassa maassa oikeus myös kiistää tuo jos haluaa tukea ed mainittua toimintaa lausunnoillaan

Hannu Korpilampi

"Viranomaiset kuitenkin toteavat, ettei ole tiedossa, ovatko hyökkääjät turvapaikanhakijoita."

Olivat ne.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/poliisimies%20kertoo%20kolnin%20tap...

"Kölnin ylipormestari Henriette Reker totesi, että ei ole viitteitä siitä, että tekijöinä olisi turvapaikanhakijoita tai pakolaisia. Tällaisia väitteitä Reker kutsui epäluotettaviksi. Kölnin poliisijohtaja Wolfgang Albers taas sanoi, ettei tekijöistä "ole mitään tietoa".

Päällystöön kuuluva poliisivirkamies kertoo kuitenkin kölniläiselle Express-lehdelle hänen johtamansa ryhmän kiinni ottamien epäiltyjen olleen enimmäkseen syyrialaisia turvapaikanhakijoita.

Virkamiehen johtama poliisiryhmä otti kiinni 15 ihmistä uudenvuodenyönä. Virkamiehen mukaan nämä henkilöt olivat "selvästi vasta muutamia päiviä tai viikkoja" Saksassa.

– Näistä henkilöistä 14 oli Syyriasta ja yksi Afganistanista. Se on totuus, vaikka se satuttaa, virkamies sanoi Expressille."

Alkaako jo vähitellen hitaimmillekin valjeta mikä homman nimi on?

Jaakko Aalto

Tämänkin tapauksen uutisoinnissa toistuu sama tuttu kuvio. Ensin yritetään vaieta. Kun se ei onnistu, yritetään kiistää ilmeiset tosiasiat. Kun sekään ei onnistu, myönnetään tosiasiat mahdollisimman pienessä uutisessa ja tehdään iso kohu-uutinen jostakin vähäpätöisestä, mutta vastakkaissuuntaisesta asiasta.

Kari Kulju

Nuori demarinainen, poliitikko karusellissa: "Samaan aikaan voin fyysisesti huonosti kohdatessani miehiä, jotka ovat ryhtyneet taistoon meidän avuttomien suomalaisnaisten pelastamiseksi vaarallisilta turvapaikanhakijamiehiltä. Osa vaatii rajojen sulkemista, koska se on heidän mukaansa ainoa tapa suojella “heidän” naisia ja tyttäriä tältä “uudelta vaaralta”, eli raiskaukselta."

Älkää te siellä Saksassa siis reagoiko tai ottako mitenkään itseenne, koska kourii ja huorittelee se saksalaismieskin. Muuten tulee jokin pyrkyripoliitikko huonovointiseksi.

Toni Hiltunen

Nyt tekee demarinainen itsestään turhan tärkeää tämän maan miesten keskuudessa. Ihan niin kuin naiset olisivat Suomessa miesten omaisuutta. Mutta toki, jos haluavat raiskaamis- ja väkivaltaongelmia hoitaa ilman ahdasmielisten suomimiesten apua, niin olen valmis olemaan uhraamatta edes pienintä ajatusta asian hyväksi. :)

Eero Saastamoinen

Ei naisia kohti ole hyökätty,

vaan tuossa on käytetty romaaninaisten houkuttelukonstia,

kun he köyhissä itäeuroopan maissa aikoinaan saivat

naisseuraa etsivän ulkolaismiehen leiriinsä lähtemään!

Siellä leirissä sitten vieras piiritettiin, huumattiin tai kolkattiin

ja omaisuus ryöstettiin!

Oma syysi siis tulla ryöstetyksi,

kun etsit kaunista seuraa, etkä pakene,

niinkuin poliisi on oikein neuvonut, nimenomaan täällä Suomessa!!!

Rasismia ei ole se , että pelkää ulkolaista - rasismia on se, että vihaa heti

tuntematonta ulkolaista - pahinta rasismia on se nopea ihailu, eli positiivinen rasismi,

että ihastuu ja rakastuu tuntemattomaan ulkolaiseen!

Tämäkin on otettava huomioon rasismin piirteenä - piirteenä, jossa kumpikin osapuoli

tahtoo hyötyä ulkomaalaisisesta/kotimaan asukkaasta!

Poistetaan myös maailmasta positiivinen rasismi- sillä se on prostituution alamuoto!

Mika Leinonen

Ai mitä ihmettä Saksassa tapahtuu? Oikeampi kysymys on: Mitä ihmettä Uudessa-Suomessa tapahtuu?
Tämä Saksan asia on uutisoitu mm. Uuden-Suomen parjaamassa vaihtoehtomediassa 7 päivää sitten. Uusi-Suomi tulee pahasti jälkijunassa. kenstie päätoimittaja huusko on jo kirjoittamassa - suu vaahdossa - "näkökulma" kirjoitusta, jossa syyksi laitetaan rasismi, tuo nykyajan muotisana joka suvakin suussa sopii joka tilanteeseen - sen kummempia ajattelematta.

Ehkä Uuden-Suomen toimittelijoiden kannattaisi alkaa lukea vaihtoehtomedioita, että tietäisivät mitä maailmalla tapahtuu?

Mikael Vestama

Eräs vaihtoehtomedia tosiaan uutisoi tapauksesta tuoreeltaan. Silti esim. IL ja IS valehtelevat kun väittävät että "Asiasta Suomessa uutisoi ensin Verkkouutiset". Ois valitus JSN:lle paikallaan koska eräs julkaisu (jonka nimeä ei saa sanoa ettei joudu bännätyksi) julkaisia asiasta uutisen jo 5pv ennen Verkkomuutisia...

Ilari Kiema

Enää ei Uudessa Suomessa sentään keskeiseksi kysymykseksi nosteta sitä, että miksi tekijöiden (mahdollinen) etninen alkuperä piti tässä tapauksessa kertoa.

Silti pitää aina vähätellä: Jutussa lukee „ulkomaalaistaustaiseksi kuvailtujen miesryhmien”, mikä tietysti pitää kirjaimellisesti paikkansa, kun kerran poliisi sekä muut läsnäolijat näin ”kuvailevat”.

Saksan poliisin raportissa kuvaillaan, että aukiolla ja tuomiokirkon portailla oli tuhannen verran maahanmuuttajataustaisia miehiä:

„Am Vorplatz und der Domtreppe befanden sich einige tausend meist männliche Personen mit Migrationshintergrund, die Feuerwerkskörper jeglicher Art und Flaschen wahllos in die Menschenmenge feuerten bzw. warfen.“

Die Welt 13:17 – „Das Protokoll zur Kölner Chaos-Nacht zum Nachlesen“, http://www.welt.de/politik/deutschland/article150729450/Das-Protokoll-zu...

Hampurin St. Paulissa muuan klubinomistaja, joka afrotaustaisena saksalaisena on aiemmin käynyt menestyksellistä rasismin vastaista oikeustaistelua saksalaisia tiedotusvälineitä vastaan sen takia, että lehdistössä hänestä käytettiin rasistista liikanimeä, kirjoittaa Facebookissa Eilen 12:08 että naisia vastaan uudenvuoden yönä hyökänneet olivat ulkomaalaisia – ”ausländischen Mitbürgern” voi olla ironinen ilmaus. Klubinomistajan mukaan tilanne huononee, kun Saksaan saapuvat pakolaiset huomaavat ettei Saksalla ole heille mitään tarjota:

”Schuld hat die Polizei - diesmal nicht …
Nachdem der Innenminister, Herr De Maiziere, die Schuld für die Übergriffe von ausländischen Mitbürgern auf Frauen in der Silvesternacht, auf die Polizei schiebt (wegen angeblich mangelnder Umsicht), bin ich mal gespannt, wie die Reaktion der Polizeibeamten auf ihren obersten Dienstherren ist.

In den vergangenen Monaten war die Polizei ja angehalten möglichst wenig Vergehen von Flüchtlingen zur Anzeige zu bringen, damit die Statistik g… (kaunistella) !

https://www.facebook.com/kalle.schwensen.1?fref=nf&pnref=story

Uuden Suomen mukaan eri kaupunkien ”Tapauksilla ei kuitenkaan ilmeisesti ole yhteyttä toisiinsa” koska ”Esimerkiksi Freiburgissa hyökkäyksen kohteeksi ovat joutuneet homoseksuaalit”

Siis seksuaalinen väkivalta julkisessa tilassa homoja, transihmisiä ym vastaan on aivan eri asia kuin seksuaalinen väkivalta julkisessa tilassa naisia kohtaan, mitä taas valtiofeministien mielestä pitäisi käsitellä osana kaikkea naisiin, ja vain naisiin työpaikoilla, kodeissa ym. kohdistuvaa ahdistelua, huomauttelua jne….

Kuultu on, mutta tuo on väärä kategorisointi: Pitäisi käsitellä julkisessa tilassa tapahtuvaa seksuaalista väkivaltaa kohteen sukupuolesta ja suuntautumisista riippumatta ja koko Unionin alueella.

Tom Frank

Saapa nähdä mitä Euroopassa pitää tapahtua, jotta unelmaväen silmät aukeavat. Jos tämä Saksassa tapahtuva meininki ei siihen vielä riitä, niin arvatenkin sitten tarvitaan rajumpia tapauksia. Niitä odotellessa..........

Ilari Kiema

Tuoreen uutisen mukaan kölniläinen poliisi kertoo, että lukuisia epäiltyjä otettiin tai on otettu kiinni Kölnin uudenvuoden tapahtumien vuoksi. Suurin osa heistä on äskettäin maahantulleita turvapaikanhakijoita ja nimenomaan syyrialaisia.

Ei siis pidä paikkaansa se, että tekijät olisivat olleet suurelta osin pohjoisafrikkalaisia. Uutisen mukaan tekijät hakivat ensisijaisesti „seksuaalista huvittelua“:

„Polizisten dementieren Angaben ihrer Führung, wonach die Täter von Köln unbekannt seien. Die meisten Kontrollierten seien Syrer gewesen. Den Tätern sei es vor allem um "sexuelles Amüsement" gegangen

Die Personenkontrollen ergaben, berichten Kölner Polizisten weiter: "Nur bei einer kleinen Minderheit handelte es sich um Nordafrikaner, beim Großteil der Kontrollierten um Syrer."

Aus dem Papier ergibt sich nämlich ebenfalls, dass es sich bei den Tätern zu einem Großteil um Asylbewerber handelte: "Bei den durchgeführten Personalienfeststellungen konnte sich der überwiegende Teil der Personen lediglich mit dem Registrierungsbeleg als Asylsuchender des Bundesamts für Migration und Flüchtlinge ausweisen. Ausweispapiere lagen in der Regel nicht vor."“

Die Welt Aktualisiert vor 9 Minuten - "Die meisten waren frisch eingereiste Asylbewerber", http://www.welt.de/politik/deutschland/article150735341/Die-meisten-ware...

Risto Nikander

Onnistuihan Saksakin salaamaan tämänkin mittakaavan laajalta julkisuudelta 3 ? pv.
Mutta tuli pian kommenttia Merkelin, Kölnin pormestarin jne. suulla, että ei pidä yhdistää ulkomaalaisiin eikä ainakaan turvapaikan hakijoihin. Ihan sitä samaa kuin Suomessakin.
Pienemmästäkin menee poliitikkojen uskottavuus. Mutta eivöt ne sitä vielkäkään ymmärrä!!!

Henri Alakylä

Uutisesta suora lainaus: "BBC kertoo, että Kölnin poliisi joutuu miettimään uudelleen toimintatapojaan, sillä miesjoukot ehtivät tehdä kymmeniä ryöstö- ja ahdisteluhyökkäyksiä naisia vastaan poliisin puuttumatta tapahtumiin."

---

Tästä voi saada sen käsityksen, että saksalaispoliisit katselivat donitsikahvilassa tyytyväisenä groteskia "viihdettä".

Eräs poliisi kuitenkin kertoi, että jos he lähtivät puuttumaan tilanteen kulkuun niin pari poliisia ympäröi nopeasti muutamia kymmeniä hyökkääjiä, ja että he oman turvallisuuden vuoksi jättivät puuttumatta asiaan.

Toivottavasti Suomessa ymmärretään etukäteen, että tilanne on jo riistäytynyt käsistä.

Tuhoammeko itsemme ihan vain siitä syystä, että pari turhantärkeää suomalaispolitiikkoa voi pokata tyytyväisenä kaikenlaisia huomionosoituksia täysin reaalimaailmasta irrallaan oleville järjestöille?

Esko Kotilainen

Norjassa meni aika hyvin,kiitos ennalta ehkäisevän PST.n toiminnan turvin.ei probleemia.Asiat ovat hanskassa muutoin että resussit ulos lähetävien aikajana venyy.Eli nyt ollaan perustamassa kolmatta suljettua leiriä veitikoille.Sinne kun joutuu,niin ei ole mahdollisuutta pyöriä keskuksissa hurvittelemalla sosiaalirahoilla.Tämä kiristys toimintaan aiheutui juuri,muutamista ns.tuliaisten aiheuttamista murhista,kun saivat kieltävän maassaololuvan.Olivat vapaalla ja hyökkäsivät syyttömien niskaan.Nyt eivät enää hyökkäile.En ymmärrä miksi Suomi ei ota oppia normanneilta tässä asiassa,kun heillä on kuitenkin paremmat kokemukset asioista,joiden kanssa painitaan.Norjan PST ei anna armoa sille jonka se saa tähtäimeensä,ja he näyttävät saavansa jokaisen kiikariinsa,joka on väärillä asioilla.Eli Norjassa on tilanne kyllä hallinnassa nykyisin.Outoa on kuitenkin,tilanteen parnemiseen, se tosiseikka ,mitä Breivik sai aikaan.Eli,jollain tavalla hänenkin tekokoset,vaikka ne tuomittavia ovatkin,tulivat eduksi ,turvallisuuden edistämisen kannalta .Yleisesti ottaen pahassa on myös jotain hyvääkin aina.

Riitta Mustonen

Nyt olisi Suomessa hyvä ottaa kouluissa liikuntatuntien ohjelmaan itsepuolustuskurssit tytöille. Olisivat ihan tarpeen yleensäkin, ilman näitä viimeaikaisia tulijoitakin. Kenellekään ei olisi pahitteeksi osata puolustaa itseään.