Maanantai 23.10.2017

Angela Merkel karkotuksista: ”Kun rikos tapahtuu, siitä on oltava seurauksia”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.1.2016 16:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Saksan liittokansleri Angela Merkel esittää rikoksista tuomittujen turvapaikanhakijoiden karkottamista. Kuva: EPA / All Over Press.
|
Saksan liittokansleri Angela Merkel haluaa tiukentaa Saksan lainsäädäntöä niin, että rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat voidaan karkottaa. Merkelin linjauksen mukaan myös ehdollisen tuomion saaneet voitaisiin karkottaa.
 
-Kun rikos tapahtuu ja ihmiset asettuvat lain ulkopuolelle, siitä on oltava seurauksia, Merkel sanoi toimittajille BBC:n mukaan lauantaina. 
 
Saksan nykyisten lakien mukaan turvapaikanhakija voidaan karkottaa vain, jos hänet on tuomittu vähintään kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen eikä hänen henkestä ole uhattuna kotimaassaan.
 
Merkel puhui medialle sen jälkeen, kun hänen johtamansa kristillisdemokraattinen puolue hyväksyi aloitteen lakimuutoksesta. Merkeliä on myös hänen omassa puolueessaan arvosteltu liian lepsusta maahanmuuttopolitiikasta.
 
Saksan liittopäivien on hyväksyttävä Merkelin ehdottama lakimuutos ennen kuin se tulee voimaan.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Peltola

eli piiri pieni pyörii, saksa karkottaa ja lopulta ne on pussin pohjalla suomessa ja ruotsissa, sen karkotuksen pitäs koskee koko eu aluetta, merkel vaan siirtää ongelmat muihin eu maihin, mielellään koko shengen alueelta ulos

Risto Nikander

Suomesta onkin tulossa nimenomaan RIKOLLISTEN turvapaikka, koska Suomi ottaa jopa ulkomailla tapahtuneet rikokset oikeus- ja vankila laitoksena hoidettavaksi. KRP ei löytänytkään Suomesta matujen aiheuttamaa uhkaa, mutta sentään "lievän" matun tekemän sotarikoksen hallituksen joukoissa ISISin terrorismistiä kohtaan.