Torstai 23.5.2019

Uutta tietoa Kölnin tapahtumista? ”Täytynyt olla suunniteltua”

Luotu: 
10.1.2016 19:51
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kölnin uudenvuoden tapahtumista on tehty tähän mennessä yli 500 rikosilmoitusta. Kuva: EPA / All Over Press.
|
Saksan oikeusministeri Heiko Maas arvioi Kölnin uudenvuoden tapahtumia ennaltasuunnitelluiksi.
 
-Jos näin monet ihmiset kokoontuvat samaan aikaan samaan paikkaan tekemään rikoksia, sen on täytynyt olla suunniteltua. Jos näin todella on, tapahtumat saavat täysin uuden ulottuvuuden, Maas sanoo Bild am Sonntag -lehden haastattelussa.
 
Lehti viittaa poliisilta saamiinsa tietoihin, joiden mukaan ihmisiä kutsuttiin kokoontumaan Kölnin päärautatieaseman edustalle sosiaalisen median kautta Saksan lisäksi Ranskasta ja Belgiasta. Lehden mukaan kutsujat olivat pohjoisafrikkalaisia. 
 
Saksan poliisin sunnuntaina julkistamien tietojen mukaan Kölnissä on tehty tähän mennessä 516 rikosilmoitusta vuodenvaihteen tapahtumista. Svenska Dagbladetin mukaan samanlaisista tapahtumista on tehty Hampurissa 133 rikosilmoitusta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Korkalainen

Hyväuskoiset hölmöt jatkavat sinisilmäistä mamujen palvontaa eivätkä ole kuulleetkaam mistään ikävistä asioista. Kaikessa virallisessa keskustelussa vähätellään törkeästi tapahtuneita rikoksia joita mamut ovat tehneet. Tällainen vääristely ja salailu nostattaa kantaväestössä vihaa mamuja kohtaan. Katupartiot ovat seurausta viranomaisten lepsuilusta ja kyvyttömyydestä turvata kansalaisten ja erityisesti naisten oikeutta koskemattomuuteen. Katupartioita on vaadittu jopa kiellettäväksi joka ei ole mitenkään mahdollista vapaassa maassa. Tilanne tulee vain kiristymään elle mamuja aleta palauttaa nopealla rahdilla sinne mistä ovat tulleetkin.
Eikö tehtäviään laiminlyöneitä viranomaisia jo ala huolettaa tilanteen jatkuva vatvominen ja jokapäiväinen esilläolo mediassa. Suomi ei ole kohta se maa jota se on ollut aiemmin. Monikulttuurisuuden ihanuus alkaa paljastua.

Timo-Pekka Mustakallio

Kölnin poliisin tutkimusten alla on 16 rikoksista epäiltyä, joista moni kuuluu poliisille entuudestaan tuttuun taparikollisten porukkaan - ei turvapaikan hakijoihin (lähde: ZEIT-lehti). Liittopoliisin epäiltyjen listassa on 31 henkilöä. Noin tuhannesta paikalla olleesta siis aika tavanomainen 2-3% ääliövakio. Tutkintavankeudessa olleetkin on päästetty pois eikä pidätetyistä ole toistaiseksi mainittu.

Järjestäytyneisyyttä voi sen sijaan epäillä rikosilmoituksista, joita oli viime torstaihin mennessä - eli tapahtumien jälkeen - tullut 121kpl (lehdessä esitetyn arvion mukaan noin 40% oli kysyttäessä ilmoittanut seksuaalisesta häirinnästä). Vasta nousseen kohun myötä rikosilmoitusten määrä on viimeisimpien tietojen mukaan noussut yli 500:n... tämä kovin myöhäinen herääminen ei nyt oikein tunnu uskottavalta.

Jää jäljelle joukko humalaisia nuoria (jopa alaikäisiä) miehiä, mikä humalapäissään ampui ilotulitteita varomattomasti (ymmärtämättä ohjeita tai vaaroja?) ja käyttäytyi joidenkin lausuntojen mukaan kovin hävyttömästi. Olisivatkohan kirkuvat lehtiotsikot ja tulkinnat menneet hitusen överiksi?

Heikki Paananen

Tämä on hyvä kommentti ja kertoo siitä, miksi hyvä medianlukutaito on nykyään niin tärkeää. Media on ampunut pahasti omaan nilkkaansa lähtemällä lyhytnäköisesti propaganda- ja valehtelulinjalle. Menetetty luottamus on hankala saada takaisin.

Ilari Kiema

Kommentissa #6 on taas väärää ja vanhentunutta infoa.

Kölnin uudenvuoden aattoa koskevien rikosilmoitusten määrä kasvaa sen takia, että muilla paikkakunnilla jätetyt asiaa koskevat rikosilmoitukset kyetään nyt nopeammin yhdistämään Kölnin tapahtumiin lisättyjen henkilöstöresurssien avulla. Vaikka henkilö olisi jättänyt asuinpaikkakunnallaan rikosilmoituksen heti herättyään, se yhdistetään Kölnin poliisin tietoihin vasta myöhemmin. Useimmat epäillyt ovat turvapaikanhakijoita tai laittomasti Saksassa oleskelevia.

"Bei der Kölner Polizei sind bis Sonntag 516 Strafanzeigen eingegangen. Am Freitag waren es noch etwa 170. Ein Sprecher der Polizei erklärte den plötzlichen Anstieg mit den personellen Aufstockungen der Ermittlungsgruppe "Neujahr", die inzwischen etwa 100 Mann stark ist. In etwa 40 Prozent der Fälle ermitteln die Kriminalbeamten unter anderem wegen Sexualstraftaten.

Die im Fokus der Ermittlungen stehenden Personen stammen größtenteils aus nordafrikanischen Ländern. Zumeist handele es sich um Asylsuchende und Personen, die sich illegal in Deutschland aufhielten"

Die Welt 06:45 –„Die Fakten am Tag 11 nach den Exzessen“, http://www.welt.de/politik/deutschland/article150845598/Die-Fakten-am-Ta...

Timo-Pekka Mustakallio

Selvitystyö on tietenkin käynnissä. Mainitsemani tiedot olivat lauantailta klo 18.45, mutta mainitussa epäiltyjen ryhmässä monet ("viele") ovat poliisille ennestään tuttuja taparikollisia Pohjois-Afrikan maista.

Mainitsemasi al-taharrush onkin mielenkiintoinen juonne asiassa. Kuulostaisi ihan uskottavalta, että ilmiö olisi tullut tuontitavarana turvapaikan hakijoiden mukana, ja ymmärrettävä (joskaan ei hyväksyttävä) vastareaktio kun tasa-arvoinen Eurooppa haastaa tulijoiden miesarvon. Hyvä oppia vastenmielisestä ilmiöstä Suomessakin, jotta voitaisiin keksiä keinot estää sen leviäminen tänne. Ilmeisestihän Kölnissä vain pieni häirikkölauma yritti harrastaa tätä "traditiota", ehkä Uudenvuoden yleisriehasta liikaa riehaantuneena. Kuten sanottua mielenkiintoista seurata miten analyysi kehittyy Saksassa.

Risto Nikander

Lisää vankiloissa Suomeen koska KRP keskittyy ulkomaila tapahtuneiden rikosten etsimiseen ja Suomessakin tehdyistä rikoksista tulee rangaista. VAI OLISIKO VIISAAMPI POISTAA RIKOLLINEN AINES SUOMESTA?!? Merkel lopulta ymmärsi tämän. Milloinkahan Suomen poliitikot?!?

Sauli Harju

Nytkö se vasta tajuttiin ? Pitää olla idiootti jos ei näe että nuo tapaukset on suunniteltuja. Jos puhuttas yhden ihmisen tekemästä hyökkäyksesta, niin asia olis aivan toinen. Tämä on tuurvallisuusuhka koko maailmalle ja se ei lopu islamin takia koskaan.

Seppo Ilvessalo

Ilmeistä on, että kyseessä oli organisoitu toiminta, mutta millä perusteella syytät siitä islamislaisuutta? Pystytkö todistamaan, että organisaattorit toimivat nimenomaan islamilaisuuden nimissä vai olivatko vain tekijät sattumalta islamilaisia? Entä jos minä väitän, että taustalta löytyy Venäjän turvallisuuspalvelu FSB, joka tukee äärioikeistolaisia, rasistisia ja homofobisia liikkeita EU - maissa aiheuttaakseen sisäistä hajaannusta ja eripuraa ja nyt syöttää tässä tarkoituksessa bensaa liekkeihin pakolaisasiassa. FSB, joka käyttää apunaan mm. KGB:n kouluttamia ensitisä Saddamin turvallisuusjoukkojen kriminaaleja. Hehän puhuvat sujuvasti arabiaa ja näyttävätkin arabeilta mitä suurimmassa määrin. Entä, jos väitän, että sinä ja monet muut olette menneet tähän retkuun ja tietämättänne lähteneet Venäjän infosodan sanasaattajiksi ihan niin kuin on ollut tarkoituskin? Eihän minulla ole mitään todisteita, mutta ei ole sinullakaan, joten tasoissa ollaan. Minä vain uskon todennäköisin syin olevani enemmän oikeassa kuin sinä.