Maanantai 20.5.2019

Nyt puhuu Ruotsin poliisi – Lehti: Miesjoukot ahdistelivat naisia

Luotu: 
11.1.2016 21:01
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ruotsissa Malmössä poliisi raportoi vastaavanlaisista ahdisteluista uudenvuoden yönä kuin mitä Helsingissä ja Kölnissä nähtiin. Arkistokuva: EPA / All Over Press.

Ruotsissa poliisi kertoo, että useat jengit ahdistelivat naisia Malmössä uudenvuoden yönä. Toistaiseksi yhtään rikosilmoitusta ei ole tehty, eikä ketään ole kiinniotettu, kertoo Malmön alueen päälehti Sydsvenskan.

Tyypillisesti 8-10 nuoren miehen joukko ympäröi naisen.

– Partiomme estivät useita tällaisia tapauksia uudenvuoden yönä, isoja porukoita, jotka pyörivät ympäriinsä ja piirittivät tyttöjä, kertoo Håkan Johansson Malmön poliisista lehdelle.

– He olivat ylipäätään hälyisiä ja ampuivat raketteja ristiin rastiin, hän jatkaa.

Saksassa Kölnissä uudenvuoden yönä tapahtuneet ahdistelutapaukset ovat nousseet laajaan keskusteluun ja Suomessa Helsingin poliisi kertoi viime viikolla vastaavasta toiminnasta. Apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoi, että häirinnässä oli kyse täysin uudenlaisesta ilmiöstä. Julkisessa keskustelussa on kiistelty siitä, onko todella näin, mutta Malmön poliisin Johansson tekee samansuuntaisen arvion kuin Koskimäki.

– Sitä tapahtuu varmaankin jokaisena baari-iltana, että naisia häiritään vaikkapa baarijonossa – ahdistelua ja kopelointia. […] Mutta tällaista, että tullaan isoilla jengeillä, 8-10 tyyppiä, se on tavatonta. Tällaista me emme ole aiemmin nähneet, Johansson toteaa.

Malmön poliisin yön raporteissa miehiä kuvataan termillä ”ensamkommande från Afghanistan – yksin Afganistanista tulleet”. Johanssonin mukaan kyse on yön aikana tehdystä arviosta, joka perustuu täysin ulkonäköön ja voidaan siten asettaa kyseenalaiseksi.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Henri Alakylä

"Tyypillisesti 8-10 nuoren miehen joukko ympäröi naisen."

Kölnin ylipormestari Henriette Reker ohjeistaa, että kaikki on hyvin, kun pitää tuntemattomat vain kädenmitan ulkopuolella. Ehkä Malmössä naiset ymmärtävät jatkossa noudattaa näitä kullanarvoisia neuvoja.

Vesa-Pekka Sainio

Mitäköhän olisi Helsingin ytimessä tosiaan tapahtunutkaan uuden vuoden aattona, jos poliisilla ei olisi ollut etukäteistietoa mm. Aavarannan pidätyksien myötä? Poliisi sai kaduille tietojen mukaan ennätysmäärän miehiä ja pystyi siten estämään "pippalot". Ehkä olisimme lukeneet Kölnin kaltaisista tapahtumista ilman poliisin selvää onnistumista asiassa?

Matti Motti

Yhä uusia Ruotsin kaupunkeja pulpahtaa nyt esiin. Mitä on menossa?

Saksassa poliisi pohtii, miten ahdistelun leviäminen muihin maihin estetään. Hieman myöhässä.

Vaikeneminen antoi ilmeisesti sille tilaa levitä.

Eri tahojen mielestä kyse on kulttuurien eroista. Sehän tässä huolestuttaakin.