Maanantai 23.10.2017

Putin varmistelee Medvedevin valintaa linjapuheella

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.2.2008 08:20
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vladimir Putin

Venäjän presidentti Vladimir Putin varmistaa tänään seuraajaehdokkaansa valintaa ja pitää viimeisen linjapuheensa.
Sunnuntaisten presidentinvaalirn varmana voittajana pidetään Putinin omaa suosikkia, varapääministeri Dmitri Medvedeviä. Putin itse aikoo siirtyä pääministeriksi.

Medvedeville ennustetaan sunnuntain äänestyksessä yli 60 prosenttia äänistä. Presidenttiehdokkaita on kaikkiaan neljä.
Arvostelijoiden mukaan Venäjän tiedotusvälineet ovat seuranneet liikaa Medvedeviä muiden kustannuksella.

Maan keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Vladimir Tshurov myöntää, että kaikilla ehdokkailla ei ole ollut yhtäläistä pääsyä mediaan, mutta vaalien seuranta on hänen mielestään silti ollut rehellistä.

Tiedotusvälineillä on oikeus antaa enemmän huomiota Medvedeville, koska hän toimii maan ensimmäisenä varapääministerinä, Tshurov sanoo BBC:n haastattelussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

M Eiramaa - tutkija - KNFIJV

Venäjän suvereenidemokraattisessa tyrannosatrapiaatissa eli Kolmannessa derzhavassa pidetään esimerkilliset vaalit, joissa esivalta vaihtuu esivallalle esisuunnitelman mukaan. Esimerkki on historiallinen, ehkä jopa esihistoriallinen. Esiliinan, kumileimasimen, lapsenkasvoisen sätkynukkehallinnon yms. valtaansasettaminen ja käyttö eivät ole KGB:n, NKVD:n tai TsheKankaan keksintöä.

Medvedev ja Putin eivät ole ensimmäisiä teatterihallitsijoita. Putinin rooli on jo tullut tutuksi. Mikä mies on Medvedev? Onko hänellä esikuvaa, voisiko hänestä olla esimerkiksi ehkä meillekin? Raottakaamme salakähmäistä nahkanluontia naapurijohdon poikaporukoissa!

Medvedev, venäläisten stefanoraswallintynkkynen, suuntaa ehkä mielenkiintonsa pehmeisiin ja viherkulttuurisiin arvoihin edesauttaakseen öljyökyvaltion kasvojenkohennusta vähemmän vastenmielisen aggressiiviseen suuntaan. Jos hänellä kasvaisi parta ja hän olisi käynyt armeijan, hänen olemuksestaan saatettaisiin erehtyä. Nyt tunnistamme hahmosta Nalle Puhin.

Hän saattaa myös omaksua suosiolla maan toisen miehen tai ensimmäisen naisen roolin Putinin jatkaessa Tikruna ja KGB:n viestien julkaisijana. Joka tapauksessa todellinen johtaja on edelleen oleva punaruskea synodi. Riippumatta siitä, luopuuko Medvedev tulevasta virastaan virallisesti ennen vai jälkeen tämän vuoden Voiton päivän vai jättäytyykö seremoniapresidentiksi tai omaksuuko mukahallitsijan vuorosanat vuorotellen presidentin ja pääministerin virassa neljävuosikausittain Putinin kanssa.

Volodja on parivaljakosta se karkeamman oloinen ja pelottavampi, Mitrushka se siloposkinen nöpöläinen. Molemmat hurmaavat tyhmiä tavallaan. Jos meillä päästäisiin naapurin menestystarinan innoitamana suvereenidemokratian malliin esimerkiksi akselilla Halonen–Tuomioja, voisiko se toimia yhtä menestyksellisesti kuin Venäjällä? Kumpi olisi se siloposkinöpöläinen, jos Erkki ajaisi risunsa? Kumpi malttaisi luopua karkeasta pelivallasta vuorollaan ja keskittyä edustamaan?

M. Eiramaa, tutkija, KNFIJV
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

Sniper

Meillä Suomessa odotetaan "linjapuhetta" yleensä ehdokkailta. Sen lisäksi heitä tentataan erikseen ja yhdessä neljän tv-kanavan vaalitenteissä. Yleensä ehdokkaat tapaavat myös kiertää aktiivisesti maata ihan oikeissa vaalitilaisuuksissa, joskus kissan ristiäisissäkin. Innokkaat journalistit kaivavat ehdokkaista esille kaiken; sellaisenkin, mikä itse ehdokasta ei aina miellytä.

Kaikki edellä oleva kuuluu demokratiaan.

Itänaapurissa linjapuheen näyttää pitävän istuva presidentti. Pääehdokas on myös kieltäytynyt yhteisistä vaalikeskusteluista, muka työkiireisiinsä vedoten. Lisäksi keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan suulla ilmoitetaan, että kaikki ehdokkaat eivät ole saaneet tasapuolisesti ajatuksiaan esille mediassa.

Miksi venäläiset hyväksyvät tällaisen?