Torstai 23.5.2019

Angela Merkel syrjäytetään pakolla? – Nyt siitä puhutaan ääneen

Luotu: 
23.1.2016 12:13
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Angela Merkel on kovassa paineessa turvapaikkakysymyksen vuoksi. Häntä on kritisoitu turvapaikanhakijat tervetulleiksi toivottavan viestinsä vuoksi. Nyt julkisuuteen nousee jo spekulaatioita siitä, syrjäytetäänkö Merkel liittokanslerin paikalta.
|

Saksan liittokansleri Angela Merkel on tällä hetkellä kovassa paineessa. Nyt kansainvälisessä lehdistössä puhutaan jo hyvinkin suoraan siitä, että Merkel saattaa joutua astumaan sivuun liittokanslerin tehtävästä. Merkeliä on kritisoitu rajusti hänen tavastaan hoitaa pakolais- ja siirtolaiskriisiä.

Uutistoimisto Bloomberg kertoo, että Maailman talousfoorumin WEF:n kokouksessa Davosissa Merkelin pakottaminen syrjään on noussut esiin yritysjohtajien suljettujen ovien takana käydyissä keskusteluissa uudelleen ja uudelleen.

Pankkialan johtajat arvioivat Bloombergin mukaan, että Merkel-kysymys on kaikkein suurin riski koko Euroopan yhtenäisyydelle. Merkel-asia arvioidaan Euroopalle merkittävämmäksi kuin esimerkiksi Ison-Britannian ensi vuonna tuleva kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Merkelin siirtyminen pois liittokanslerin toimesta jättäisi suuren aukon Euroopan poliittiseen johtoon.

Deutsche Welle kertoo puolestaan, että Merkelillä on aikaa maaliskuuhun asti. Se tekijä, joka Merkelin voisi siirtää pois vallasta, olisi DW:n mukaan Merkelin CDU-puolueen sisarpuolue CSU. CSU:n puheenjohtaja Horst Seehofer on kritisoinut pakolais- ja siirtolaiskriisin hoitoa jo pitkään. Tällä viikolla pitämässään puheessa Seehofer esitti Merkelille uhkavaatimuksen, jonka mukaan liittokanslerilla on maaliskuuhun aikaa hillitä turvapaikanhakijoiden määrää.

LUE LISÄÄ: Angela Merkel lytättiin rajusti – Puoluejohtaja pyörtyi, sai valtavat aplodit

Seehofer ei täsmentänyt, mitä tapahtuu, jos vaatimusta ei täytetä. DW:n mukaan CSU kuitenkin uhkaa vaatia Saksan perustuslakituomioistuimen kautta rajavalvontaa Saksaan. DW arvioi, että jos Merkel ei taivu, CSU saattaa hajottaa hallituksen ja lähteä siitä pois, jolloin Merkel ei enää olisi liittokansleri.

Merkeliä vaaditaan nyt asettamaan katto Saksaan tulevien turvapaikanhakijoiden määrälle. CSU:n mielestä 200 000 ihmistä olisi hyvä katto. Tälle luvulle on DW:n mukaan löytynyt kannatusta myös Merkelin CDU-puolueesta.

Vastaava ajatus on herännyt muuallakin. Bloombergin mukaan Alankomaiden valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem vaati WEF:n kokouksessa paitsi EU:n rajavalvontaa myös kattoa turvapaikanhakijoiden määrälle.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Jos näin käy, alkaa Suomi olla omalla turvapaikanhakijapolitiikallaan varsin yksin Euroopassa. Suomessahan turvapaikanhakijapolitiikan kritisoimiseen on vastattu rasismisyytöksillä. Itävalta on väliaikaisesti eronnut Schengenistä, mikä ilmeisimmin on sen luokan juttu, ettei sitä lehdistö eikä hallitus ole rohjennut kommentoida. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Historiaansa toistaen, Suomi tulee jälleen jälkijunassa.

Pasi Ranta

Näin meillä taas vatuloidaan, seurataan, suunnitellaan ja katsotaan. Tilanne tulee räjähtämään käsiin keväällä kelien parantuessa. Etelä Euroopan suunnalla suljetaan rajoja sekä rajoitetaan kulkua. Selvä seuraus siitä taas on ihmisvirta Schengenin itärajalle ja sieltä Suomeen. Oma veikkaus on 60000 tänä vuonna. Ja herra sisäministerille yksi kysymys. Miksi Suomen rajat vuotaa edelleen kuin seula?

Ilkka Ali-Melkkilä

Vastaan Petterin puolesta, koska hän lienee kiireinen mies ongelmaa hoitaessaan.
Hyvin selkeä syy rajojen vuotamiseen on se että edellisellä sisäministerillä ( Päivi Räsänen) oli huomattavasti enemmän munaa hoitaa tehtäviään kuin nykyisellä.

Carolus Linden

Asiantilaan saatta vaikuttaa se, että jos Suomi alkaisi estää turvallisista tulomaista saapuvien turvapaikanhakijoiden maahantuloa, saattaisi se aiheuttaa esteitä suomalaisten poliitikkojen ja virkamiesten pääsylle kansainvälisiin huippuvirkoihin.

Pekka Pessi
Vastaus kommenttiin #9

Suomihan rajoittaa näitä jo nyt, Saksasta tulevilla lautoilla tarkastetaan tulijoiden paperit lähtöpäässä eikä mahdollisia turvapaikanhakijoita päästetä lauttaan.

Tornion rajalla on ongelmana sen avoimuus, kuka tahansa voi kävellä Suomen puolelle turvapaikkaa hakemaan. Rajan sulkeminen johtaisi vain siihen, että kävelymatka lyhenisi, poliisiaseman sijaan hakuasian voisi hoitaa suoraan rajalla.

Mikko Nykänen

Toivottavasti samass rytinässä hänen ykkölakeijansa eli SSS-hallitus kaatuu. Soini on nyt yrittänyt sönköttää jotain kun puolet kannatuksesta meni. Taitaa olla jo myöhäistä, mutta eipä täällä jämäkkää linjaa rikollisten maahantuloa vastaan ole missään puolueessa.

Risto Nikander

NAiset ei ole kyvyttömiä vaan miehet. Vrt. Indira Ganmdhi, Margaret Thatcher, jne. Miehet ovat surkeita. Orpo etunenässä.
Päivi Räsäsen ehdotus esim muslimien vainolta pakenevien kristittyjen ottamisest pakolaisiksi oli hieno teko, jonka pilasivät tyhmät ja innokkaat Ville Niinistön ja mm. Alexander Stubbin tapaiset aktivistit.
Mutta ääripäät ovat aina katastrofi. Kuten Hitler ja Merkel. Molemmista seurasi katastrofi. Hitlerin katastrofi kesti noin 10 vuotta. Merkelin on hotaampi mutta ikuinen.

Risto Nikander

Hallituksen linja on hallituksen linja. Se on kompromissi hallituspuolueitten linjasta. "Kaikkien kaveri" Orpo on sisäministeri, joka on ohjeistanut sensuuria matujen rikoskista, matu myönteistä politiikkaa sisäisen turvallisuuden nimissä jne. jne. Kerta kaikkiaan surkea sisäministeri SDP:n Rantasen ja Päivi Räsäsen jälkeen.

Se vielä puuttuisi, että oppositiolla olisi valta!. Ville Niinistö ja Carl Haglund" miehistöineen" ja varsinkin suvakkinaisineen. Mutta ovat varmasti vaikuttaneet ja tuloksia näkyy. Rahassa, turvallisuudessa, turvallisuuden tunteessa.

Sipilän hallituksen piti tehdä politiikkaa, joka ei ole "juustohöyläystä". Se on ollut juustöhöyläystä kaikessa muussa, kuin "pakolais" politiiklassa. Kokonaiskustannukset ovat kohta samaa luokkaa kuin maanpuolutusbudjetti.

Hannu Korpilampi

Hassuinta on että nainen oli järkinainen vielä pari vuotta sitten. Sitten hän tapasi 14-vuotiaan syyrialaistytön, joka itkuisesti kertoi kuinka tärkeää hänelle olisi päästä Saksaan turvaan.

Silloin lapsettoman Merkelin päässä kilahti. Hän muutti kantaansa 180 astetta, ja suorastaan kutsui kaikki kehitysmaalaiset maahansa.

Hän on todennut sen jälkeen että ovet on nyt avattava hyvityksenä natsiaikojen kauhuille.

Väkilukuun suhteutettuna Saksaan on tullut kuitenkin vain tuplasti se määrä mitä Suomeen, ja Saksa on nyt hyvittämässä tuolla ponnistuksella juutalaisten, kommunistien, mustalaisten ja homoseksuaalien joukkomurhaa. Väkilukuun suhteutettuna ainoastaan Ruotsiin ja Saksaan on tullut enemmän turvapaikanhakijoita kuin Suomeen.

Mitä ihmettä *me* hyvitämme? Löytyykö meidän historiastamme mitään josta meidän tulisi kokea syyllisyyttä?

Sauli Harju

Ei muslimeille, eurooppalaisille kyllä, mukaan lukien juutalaiset. Tässähän se yks iso erikoinen piirre onki, että muslimeilta pyydetään mukamas anteeksi jotain mitä niille ei ole ikinä tehty. Sitte se että nuo teot on tapahtunu 100 vuotta sitte jolloin meitä ei ole ollu olemassakaan. Miksi meitä rangaistaan muiden teoista ?

Sibil Yanev

Asia on juuri noin! Kyseessä ei ole polittiikka vaan psykologia. Sipilä on mies täynnä sydänsuruja perhetragedian takia. Se on ihan selvä hänen käytöksessä ja en usko, että hän on edes tietoinen hänen tilasta. Kyse on tyypillisestä sisäänpäinkääntyneisyyydestä tragedian yhteydessä. Sen sijaan kaikki ne tyypit jotka imevät rahaa ja valtaa hänen kautta saisivat hävetä ja joutua oikeuteen. Suurin syy on kuitenkin median, koska se tarvitsee näköjään ulkoisen investointikohteen, jotta se toimisi. Toinen taho, joka tarvitee rahoitusta valtion ulkopuoleelta on kilpailuvirasto, jossa toimi yksi suurimmissä kartelliketjusta Suomessa. Kilpailuviraston nykyinen rooli on savustaa ulkoisia investointeja pois Suomesta sen sijaan, että auttaa yksittäisiä yrittäjiä raknetaa tasapuolisempi Suomi.

Sofia Roth

Minusta Merkelillä ei olisi yhtään aikaa enää, sillä maaliskuussa on Euroopassa taas vähintään tuo sama 1.5 milj. elintasopakolaista! Jos maaliskuussa ryhdytään vasta EU:ssa miettimään, niin meni sitten taas tämäkin vuosi. Paitsi että muut ovat sulkeneet rajansa, mutta täällä ryhdytään syksymmällä vatuloimaan ja Orpo pyörittelee silmiään, sekä Kokoomus kertoo suurta valhettaan, että kaikki ovat erittäin tyytyväisiä Orpon pakoilaispolitiikaan, ja toivovat että se muuttuu todeksi.

Matias Ahtopelto

Merkel aukaisi Pandorran lippaan! Eiköhän se natsisukupolven aiheuttamien kauheuksien monisukupolvinen itsesäälissä rypeminen jo alkaisi riitää. Ovathan jälkipolvet syyllistäneet itsensä aina kolmanteen ja neljänteen polveen! Pitäisi yrittää katsoa maailmaa eteenpäin. Nyt he katsovat vain taaksepäin. Ikävä paradoksi on se, että ympyrä alkaa uhkaavalla tavalla sulkeutua, kun tavallisen kansan oikeustaju alkaa horjua mamma Merkelin ja muiden liian ymmärtävien toimien perusteella.

Jari Rutanen

Laiva alkaa nyt kääntyä, sillä Saksa on nyt pakon edessä.

Toisessa artikkelissa suunnitellaan Schengen rajan sulkemista Sloveniassa.

Siirtolaissotku tulee valumaan Balkanin ja Kreikan harteille.

Kriisin loppunäytös tulee olemaan rumaa katsottavaa, mutta se on hinta poliittisesta kyvyttömyydestä,

Kai Lähteenmäki

Toinen syy teollisuuden tyytymättömyyteen on se surullinen energiwende ?

Merkel on myös lähtenyt sutta pakoon - ja vastaan on tullutkin karhu...

Tarkoitan Fukushiman tsunamin jälkeistä tilannetta jolloin Merkel päätti ajaa ydinvoimaa alas estääkseen Vihreitä saamasta vaalitäkyä.

Wall Street Journalin mukaan teollisiuuden energiakustannukset nyt Euroopassa moninkertaiset USAan verrattuna:
- Kiinassa n 90€/MWh ja
- USAssa n 50 €/MWh.
- Saksassa energia ( kallista ja likaista ruskohiiltä ja maakasua pääosin- n 150 € /MWh.

Suuresta hypestä huolimatta Saksa on edelleen pahimpia KHK- ja pienhiukkas-saastuttajia.
Miksi?
Ruotsilla ja Norjalla n suuret vesivoimavarat, ne tekee 90-100% sähköstään puhtaasti vesivoimalla, ydinvoimalla ja n 10% (tuetulla) tuulella.
Suuret vesialtaat toimii hyvänä varavoima-puskurina tuulen ja auringon energian vaihdellessa rajusti. Tosin suuri tuulivoiman lisäysy Ruotsissa vaatisi paljon lisää vesivoimaa- en tiedä onnistuuko?
Nytkin Pohjolan vesialtaat on täynnä runsaiden sateiden ja tuulen takia- joutuvat myymään meilkein ilmaseksi paniikissa pois...Ruotsin teollisuus on huolissaan , kts DI 7.1.

Mutta Saksassa- ja Suomessakin- on aika vähän vesivoima-kapasiteettia.
Siksi Saksassa uusiutuvien sahaavaa tuotantoa varmistetaan ruskohiilellä ym fossiileilla - paraikaa rakentavat kymmeniä uusia isoja hiilivoimaloita- ja päästöt kasvaa...
Varsinkin kun sitä ydinvoimaa piti ajaa alas poliittisita syistä vuhdilla?

Wall Street Journal Saksan energiakäänne-uhkapelistä - joka on syynä koko EUn huonoon kilpailukykyyn
www.wsj.com germanys-expensive-gamble-on-renewable...

Saksan teollisuusliiton näkemyksiä, Bayer ym kemian teollisus on uhannut lähteä maasta...
www.bdi.de
Googlaa myös:
Germany's Green Energy Revolution Based On Belief,
Not Economics

schirachreport.com/.../germanys-green-energy.../

Prof Michael Porter analysoi energian hinnan merkitystä USAn taloudelle:
hbswk.hbs.edu/item/7821.html

Johtoäätös:
Pitää irtautua Amory Lovinsin 70-luvun ekoromanttisesta energian minimoinnin, paikallisen pienvoiman , .. teesistä.
Tuo ideologia tuonut meille mm kosteusongelmat, kun taloja ei saa lämmittää ja ilmastoida riittävästi.
Ja karkaavat työpaikat, kun teollisuus etsiytyy varman energian äärelle, ..

Tilalle järkeä, joka säästää meidät katastrofilta- saamme lämmittää ja ilmastoida kotimme, yms kun päästötöntä energiaa riittää koteihimme ja työpaikoille
www.ecomodernist.org

Tuulivoimalla vältetyn CO2-tonnin hinnaksi tuli 2015 n 100€/CO2 tonni.
Päästökaupassa sen hinta on n 8€/tonni.
Kts Energiauutiset.

Googlaa
The Economist: Wind and solar power are even more expensive than is commonly thought
... solar power is by far the most expensive way of reducing carbon emissions. It costs $189,000 to replace 1MW per year of power from coal.
Wind is the next most expensive. Hydropower provides a modest net benefit. But the most cost-effective zero-emission technology is nuclear power. ...

Googlaa:
"The Net Benefits of Low and No-carbon Electricity Technologies",
by Charles Frank, Brookings Institution, May 2014

ja:
"Comparing the Costs of Intermittent and Dispatchable Electricity-Generating Technologies",
by Paul Joskow, Massachusetts Institute of Technology, September 2011

Lars Fridman

Ei voi muuta kuin ihmetellä miten vähäisellä älyllä Eurooppaa johdetaan. Usemmissa maissa täysin tolloja johtajia, ei riitä aivokapasiteetti ymmärtämään mikä kaaos tämä monikulttuurihelvetti tulee olemaan. Ilmeisesti onkin tarkoitus tuhota kansallisvaltiot. EU on epäonnistunut ihmiskokeilu joka johtaa sisällissotiin, vastakkain maahantunkeutujat ja kantaväestö. Sääli hienoa Eurooppaa ja sen kulttuuria ja sivistystä.

Tarja Jääskeläinen

EU tulee hajoamaan tämän kansainvaelluksen ansiosta. Saamattomat yltäkylläisyydessä rypevät päättäjät ajavat Suomen suohon tässä katastrofissa. EU ei pysty toimimaan, koska sääntöjä ei ole noudatettu moneen vuoteen.

Tärkeintä olisi tunnustaa ne tosiasiat, katsoa tulevaisuuten ja varautua siihen suureen rytäkkään. Hajoaminen on jo alkanut.