Perjantai 17.11.2017

Elokuvamiehen katkera temppu onnistui – Tarkastajat joutuivat katsomaan 607 minuuttia kuivuvaa maalia

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.1.2016 20:50
  • Kuva: Kuvakaappaus: Charlie Lyne/Kickstarter
    Kuva
|

Viime marraskuussa kerroimme englantilaisesta Charlie Lynestä. Miehestä, joka keräsi joukkorahoitusta protestielokuvaansa, jossa nähdään pelkkää maalin kuivumista.

Lynen mielestä Britannian elokuvatarakastamo Bbfc:n vaatimat hinnat elokuvien tarkastamisesta olivat liian korkeat ja ne rampauttivat elokuvantekijöiden mahdollisuuksia saada filmejään esille. Ilman Bbfc:n virallista sertifikaattia ei Britannian lain mukaan saa elokuvaa julkaista.

Tarkastamon hintojen toisena puolena on se, että kaikki materiaali, jonka arvioinnista on maksettu on pakko jonkun katsoa läpi. Kyseinen maksu kertyy elokuvan minuuttimärän perusteella.

Tätä hyödyntämällä Lyne päätti keljuilla tarkastajille.

Mies rakensi joukkorahoituskampanjan, joka toimi periaatteella, jossa rahan kertyessä yhden minuutin verran, lisäisi hän elokuvaan minuutin pituutta.

Kaiken kaikkiaan hän sai nettikansalaisilta 5936 puntaa, joista verojen jälkeen valmistui 607 minuuttia elokuvaa kuivuvasta maalista.

Lynen kampanjointi pääsi tänä maanantaina huippuunsa, kun maalielokuva otettiin tarkastettavaksi. Hänen Twitter-tilinsä kertoman mukaan tarkastajia oli kaksi ja kymmentuntisen elokuvan katsominen saatiin päätökseen vasta tänään.

Lopputulos?

Paint Drying -niminen elokuva sai U-merkinnän eli se on sopiva kaikille. Se ei sisällä materiaalia, joka on loukkaavaa tai harmillista. Sen virallisen kuvauksen mukaan kyseessä on elokuva, joka esittää maalin kuivumista seinällä. Tämä kaikki todetaan nyt Bbfc:n virallisessa tietokannassa.

Tässä Lynen tunnelmat nähdessään työnsä tuloksen:

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ville Vulpes

Suomessa tuon Stalinismin jäänteen voi välttää ottamalla suosiolla k-18 leiman, kuten Pieni Talo Preerialla, joka on k-18. Kotikatselussa tuo ei ole omgelma siis, mutta elokuvateattereille se on, koska varsinkin lasten elokuviin on pakko maksaa tuo ennakkosensuurimaksu (vaikka Suomessa ei muka ole ennakkosensuuria).