Torstai 19.10.2017

Arvio brittilehdessä: ”Ruotsi on täydellinen esimerkki siitä, miten maahanmuuttoa ei tule hoitaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.1.2016 12:07
  • Kuva: All Over Press /EPA
    Kuva
    Syyrialaiset pakolaislapset lepäsivät Ruotsin maahanmuuttoviraston tilojen ulkopuolella Marstassa Tukholman ulkopuolella tammikuun alussa.
|

Brittilehti Telegraphin kolumnisti, The Spectator -lehden päätoimittaja Fraser Nelson ottaa näkyvästi kantaa Ruotsin turvapaikkailmiöön ja maahanmuuttopolitiikkaan Telegraphin kolumnissaan.

Nelson, joka kertoo rakastuneensa Ruotsiin noin 15 vuotta sitten ruotsalaisvaimonsa löydettyään, arvioi nykytilanteen synkäksi. Kolumnin otsikko kuuluttaa, että ”Ruotsi on täydellinen esimerkki siitä, kuinka suurta muuttoliikettä ei tule hoitaa”. Ruotsiin saapui viime vuonna yli 160 000 turvapaikanhakijaa.

– Se, että toivotetaan tervetulleiksi enemmän siirtolaisia kuin pystytään hoitamaan, johtaa tragediaan – kuten Ruotsi on havaitsemassa traumatisoituneine katulapsineen, Nelson väittää.

– Juuri nyt Ruotsi lähettää viestiä siitä, kuinka nopeasti kriisi voi ottaa valtaansa vahvankin valtion, jos maahanmuutto menee pieleen.

Nelsonin mukaan esimerkiksi torstain uutinen noin 60 000–80 000 turvapaikanhakijasta, jotka Ruotsi aikoo palauttaa lähtömaihinsa, otettiin Ruotsissa vastaan ristiriitaisesti. Nelson kirjoittaa tämän johtuvan siitä, että suuri osa hakijoista, joiden hakemus hylätään, katoaa maan alle.

Yksi vaikeimmista ongelmista Ruotsissa ovat Nelsonin mukaan yksin saapuvat alaikäiset turvapaikanhakijat, joita tuli Ruotsiin jopa 35 000 henkeä vuoden 2015 aikana. Lasten avunpyyntöä on hankala kieltää, Nelson myöntää, mutta kuinka heille kaikille voisi löytyä riittävää apua ja huolenpitoa pienestä pohjoismaasta?

Eikä kaikille löydykään.

– Ruotsin kaduilla asuu satoja katulapsia. Poliisin arvion mukaan ainakin 200 heistä asuu Tukholmassa elättäen itsensä rikoksilla, Nelson kirjoittaa.

Ongelma liittyy myös Britanniaan, koska Ruotsi vaatii turvapaikanhakijoiden reilumpaa jakamista EU:n jäsenmaiden kesken. Nihkeästi turvapaikanhakijoita vastaan ottaneessa Britanniassa onkin väläytetty 20 000 syyrialaisen pakolaisen hyväksymistä. Ruotsi puolestaan on aloittanut väliaikaiset rajatarkastukset saadakseen tilanteen hallintaan.

Myös talouslehti Wall Street Journalin blogipalstalla on äskettäin pohdittu Ruotsin tilannetta yhdysvaltalaisen ekspatriaatin Ariel Kramerin suulla. Hän kertoo ihmetelleensä, kuinka monet ruotsalaiset kieltäytyvät edes keskustelemasta turvapaikanhakuilmiön ja maahanmuuton haittapuolista. Kramer vetoaa ruotsalaisiin, jotta yleisestä näkemyksestä poikkeavien mielipiteiden kuten maahanmuuttokritiikin esittäminen hyväksyttäisiin nykyistä paremmin.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Zigy Muurikuja

Mielestäni Ruotsi tekee suuren virheen, kyllä ihmisiä pitää auttaa hädässä. Itse olen tehnyt kaikkeni, heitä auttaakseni. Mainitakseni tämän viikkoisen tapauksen, palkkani tuli ja siirsin sen lyhentämättömänä lyhyt kasvuisille Afganistanilaisille jotka tulivat pyyteettömästi kantamaan naapurini kauppakassin autosta. Se oli varmaankin aika raskas. Toivon teiltä kaikilta lukijoilta pientä elettä heitä kohtaan. Ei ole heidän lyhytkasvuisina helppoa löytää itselleen lahjoitetuista vaatteista sopivia. Suomalaiset ovat valitettavasti yleensä niin pitkiä.

Jouni Heikkinen

Sanoohan tuo jo maalaisjärkikin että tämmöisiä määria ei keritä auttaa millään tavalla, ruotsin ekonomia alkaa jo romahdelta pikku hiljaa,esim kunnat on ilmoittanut että on pakko nostaa veroja ja aika rajusti pystyäkseen auttaa etes murrososaa jollain tavalla, asuntoja ei riitä etes sille kansalle joka asui täällä jo enne tätä pakolais massaa, muutmat kunnat on jopa nostaneet veronsa 2kr ja aikovat vielä nostaa jos tuntevat sen tarpeeksi, eilkä tää Englantilainen kolumnisti om täysin oikeassa että tää tulee tuhoamaan maan ekonomian se on vain aika kysymys ,milloin se romahtaa täydellisesti, ruotsi on liian pinei maa ottamaan vastaan tämmöisiä ihmismääriä, ja kun ne huomaa että niitä luvattuja töitä ja asuntoja ei olekaan niin sit rupea tapahtumaan yhtä sun toista niinkuin täällä tällä hetkellä tapahtuu, esim polissin mukaan vähintään puolet noista pakolais leirien tuho poltoista on heidän aiheuttamia sit kaikki lisäävä rikollisuus mitä täällä sattuu kaikki littyyä siihen että otetaan enmmän vastaan kun pystytään hoitamaan, pitäis noitten poliitikkojen joskus aukaista siläamnsa mutta kun itte asuvat niin kaukana kuin mahdollista niin mitempä niilä vois olla mitään tajua todellisuudesta