Torstai 19.10.2017

Donald Trumpille kovat haukut: ”Yhtenä aamuna Tanska olisi pommitettu ydinaseilla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.2.2016 09:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Liikemies-tv-tähti Donald Trump pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi ja syyttää kilpakumppaniaan huijariksi.
|

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivät Donald Trump ja Ted Cruz ovat ajautuneet rajuun sanasotaan. Asiasta kertoo muun muassa The New York Times.

Trump syyttää Cruzin huijanneen, kun tämä aiemmin tällä viikolla voitti Iowassa järjestetyn ensimmäisen esivaalin. Cruz puolestaan katsoo, että Trump on menettämässä järkensä.

– Heräisimme luultavasti yhtenä aamuna ja Donald, jos hän olisi presidentti, olisi pommittanut Tanskan ydinaseilla, Cruz sanoo ja lisää, että Trumpin temperamentti ei pidä amerikkalaisia turvassa.

Trump vaatii, että Iowassa järjestetään uusi äänestyskierros tai että esivaalin tulokset mitätöidään. Joidenkin tietojen mukaan Cruzin esikunnasta olisi kesken äänestyksen jaettu sosiaalisessa mediassa artikkelia, jonka mukaan Trumpin ja Cruzin rinnalla kamppaileva Ben Carson olisi keskeyttänyt kampanjansa. Tieto oli väärä, mutta Trump vihjaa, että uutinen olisi ohjannut muuten Carsonia äänestäviä republikaaneja äänestämään Cruzia.

– Ted Cruz ei saanut voittoa Iowassa, hän varasti sen. Siksi kaikki mielipidemittaukset olivat väärässä ja hän sai enemmän ääniä kuin ennakoitiin. Paha! Trump tviittasi.

– Tyttäreni ovat viisi- ja seitsemänvuotiaita. Ja sanon teille, että Caroline ja Catherine käyttäytyvät paremmin kuin presidenttiehdokas, joka vastaa haukkumalla jokaisen joka päivä, Cruz vastasi omassa puheessaan New Hampshiressa, missä järjestetään seuraava esivaali ensi viikolla.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: