Maanantai 25.9.2017

Turvapaikanhakijoita Kreikkaan +1075 % – ”Yleinen tulkinta on että Syriza…”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.2.2016 12:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) sanoo, että Kreikan kautta tulevien turvapaikanhakijoiden määrän kasvun syynä pidetään yleisesti Kreikan hallitusta.
|

Kreikkaan meriteitse saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi yli kymmenkertaiseksi vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna. Tieto selviää International Organization for Migrationin (IOM) julkistamasta raportista.

Kun vuonna 2014 Kreikkaan saapui meriteitse 72 632 turvapaikanhakijaa, tuli hakijoita viime vuonna yhteensä 853 650. Tämä merkitsee 1075 prosentin kasvua. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan vuonna 2014 Kreikkaan olisi saapunut 43 500 turvapaikanhakijaa, mikä merkitsisi vieläkin suurempaa kasvua. Vuoden 2015 UNHCR:n ja IOM:n arviot ovat samansuuntaisia.

Asiaan kiinnitti torstaina huomiota myös europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) perussuomalaisten puoluetoimistolle järjestetyssä tilaisuudessa. Halla-aho huomauttaa, että keskisen Välimeren reitillä – Libyan rannikolta Italiaan – hakijamäärä säilyi samaan aikaan lähes ennallaan noin 150 000 turvapaikanhakijassa.

– Mistä tämä täsmälleen ottaen johtuu, ei ole täysin selvää. Mutta yleinen tulkinta on, että helmikuussa valtaan noussut Syrizan hallitus Kreikassa lopetti käytännössä rajavalvonnan kokonaan Turkin-vastaisella rajallaan, sanoo Halla-aho.

Euroopan unioni on syyttänyt julkisesti Kreikkaa turvapaikanhakijoiden päästämisestä läpi sormien Eurooppaan laiminlyöden vakavasti Schengen-velvoitteitaan ja näin vaarantaen koko Schengen-sopimuksen. Tammikuussa Euroopan komissio antoi Kreikalle kolme kuukautta aikaa saattaa rajavalvontansa kuntoon tai sitä uhkaa erottaminen Schengen-alueesta.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Jos Suomen itärajalle tulisi 850 000 turvapaikanhakijaa, hakisi Suomen hallitus turvapaikkaa Tukholmasta. Kreikka asetettiin täysin tietoisesti, ja valtapoliittisista syistä mahdottomaan tilanteeseen. Euroopan oikeisto käyttää sumeilematta pakolaisia suvereenin valtion sisäpolitiikkaan puuttumisen työrukkasina. Jos Kreikka nyt suljetaan ulos Schengenistä, syntyy Itä-Eurooppaan paine, joka ajaa sikäläiset jäsenvaltiot valinnan eteen. On olemassa tietty porukka, jonka mielestä näiden valtioiden putoaminen Venäjän syliinkin on parempi vaihtoehto, kun nykyisen tilanteen jatkuminen.

Heikki Lintala

Onpas meillä Tolkun Presidentti.
Kaikki rajat on pantava heti kiinni ja erityisesti Itään.
Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 on heti yksipuolisesti irtisanottava siihen asti, kunnes se on päivitetty tähän päivään.
Sopimusteksti on jumalattoman vanha, jopa vanhempi kuin tämän aloitteen tekijä.
Tämän irtisanoutumisen tulevat useat EU-maat tekemään joka tapauksessa.
Dublinin ja Schengenin sopimukset ovat jo kuolleita kirjaimia.

Matias Ahtopelto

Halla-aho oikeassa ja fokusoi tilanteen jo vuosia sitten oikein. Valitettavasti! Nyt Euroopan mailla vetelät jo housussa, eli yritetään hallita seurauksia. Kaikki yritykset kumotaan ihmisoikeus- ym. muihin lakeihin vedoten. Ne on tehty aivan erilaisissa maailmantilanteissa toisen maailmansodan jälkimainingeissa. Eli pitäisi elää tässä päivässä ja niillä resursseilla mitä tällä hetkellä on. Mitä enemmän näitä pakolaisaaltoja hyysätään, sitä enemmän niitä tulee. Afrikassa odottaa 100 miljoonaa "paremman elävän toivossa" odottavaa "pakolaista". Hallitsematon väestönkasvu sotien ohella on perimmäinen syy. Intia yritti Gandhin johdolla pakkosterilisaatiota, surullisin seurauksin Gandhille. Ei mitään "kehitysapua" elleivät saajat sitoudu väestöräjähdyksen suitsimiseen. No joku pitää oheista mielipidettä ihmisoikeuksia loukkaavana. Saattaa olla, mutta hallitsematon väestönkasvu johon ruokatuotanto ei pysty vastaamaan panee miettimään!