Lauantai 21.10.2017

Jäätävä arvio Vladimir Putinin salaisista aikeista: ”Hyötyisi merkittävästi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.2.2016 12:25
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Miljardööri George Sorosin mukaan suuri kysymys juuri nyt on, kumpi hajoaa ensin: Vladimir Putinin johtama Venäjä vai Euroopan unioni.
|
Euroopan unionin ja Yhdysvaltain johtajat ovat tekemässä kohtalokasta virhettä uskoessaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin voisi olla liittolainen taistelussa Isisiä vastaan. Näin kirjoittaa maailman tunnetuimpiin sijoittajiin lukeutuva miljardööri George Soros blogissaan Project Syndicate -sivustolla
 
-Putinin tavoitteena on juuri nyt vain ruokkia EU:n epäyhtenäisyyttä. Paras keino siihen on kasvattaa EU:n alueelle Syyriasta pyrkivien pakolaisten määrää, Soros toteaa.
 
Suorasanaisista lausunnoistaan tunnetun Sorosin mukaan niin ”Putinin Venäjä” kuin EU:kin käyvät kilpajuoksua ajan kanssa.
 
-Suuri kysymys on se, kumpi romahtaa ensin. 
 
Soros nostaa esiin Venäjän taloustilanteen ja muistuttaa, että suuri osa maan ulkomaisista lainoista erääntyy ensi vuonna. Venäjän talous rämpii pahoissa vaikeuksissa ja Soros pitää riskinä myös kansalaisten elintason laskua.
 
-Tehokkain tapa, jolla Putin välttää oman hallintonsa romahtamisen, on romahduttaa EU ensin. Liitoksissaan natiseva EU ei pysty pitämään voimassa Venäjän vastaisia pakotteita. Putin sitä vastoin hyötyisi merkittävästi EU:n jakautumisesta, hän kommentoi.
 
Ex-diplomaatti, historiantutkija Jukka Seppinen totesi blogissaan torstaina, että ”alkaa olla jo selvää”, että yksi Venäjän motiiveista Syyriassa on saada aikaan EU:ta horjuttava kansainvaellus.
 
Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi viikolla olevansa ”järkyttynyt” ja ”tyrmistynyt” siitä kymmenien tuhansien ihmisten kokemasta kärsimyksestä, jotka ”pääasiassa Venäjän tekemät” ilmaiskut Syyriassa ovat saaneet aikaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Jukka Seppinen
Jukka Seppinen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli-Pauli Sarvaranta

Venäjän teollinen tuotanto uhkaa romahtaa koko tuotantokoneiston (kirjaimellisesti) vanhenemisen myötä. Kumpi hajoaa ensin, EU vai koneet Venäjän tehtaissa ja sitä myöten talous ja yhteiskuntarauha? Vai käykö niin, että Putin nimeää aivan konkreettisesti ulkoisen uhan ja vihollisen. EU kyllä selviää jos pysyy yhtenäisenä!

Carolus Linden

Eipä ole EU kovin yhtenäisensä pysynyt juuri ulkopolittikan alalla eikä turvapaikanhakijokita ja pakolaisia koskevissa asioissa.
Soros kertoo salaliittoteoriaa. Ensin alkaa EU yrittää saamaan pakotteillaan pois Putinin. Hän vuorostaan alkaa yrittää saamaan pois EU:n.
Siinä sitten voi kukin arvoida kummanko tahon keinot ovat enemmän oikeutettuja ja tehokkaita. Yksi ainakin näyttää värmalta: "Kyllä kansa kärsii".

Reijo Helli

Eurooppa ja PAKOLAISET !

Otin voimakkaasti kantaa tähän Itäisen naapurimme johtajan toimintaan jo vuoden 2012 maaliskuussa.

Jo silloin oli nähtävissä Syyrian kohdalla se, että jotain outoa on siinä ettei tämä kyseinen Herra suostunut allekirjoittamaan YK.n Turvallisuusneuvoston Päätöslauselmaa jossa Assadin toiminta omaa kansaansa vastaan olisi tuomittu, (ehkä tuo ”Kansanmurha” olisi saatu pysäytettyä) siis hän yksin kaatoi tuon kaikkien muiden Turvallisuusneuvoston jäsenmaiden hyväksymän lauselman ja siitä syystä koko Syyria unohdettiin lännessä kokonaan ja Assadin oman kansansa tappaminen sai jatkua melko vapaasti aina tähän päivään saakka ja tulokset ovat nyt tästä toiminnasta näkyvissä.. tilanne on kaikella tasolla ja tavalla täysin hallitsematon.
Noilla lännen pommitus operaatioilla ei ole mitään vaikutusta tilanteeseen Syyriassa niin kauan kun ne ei kohdistu suoraan tämän Diktaattori Assadiin ja hänen Hallintoon.. näiden pommitusten seurauksena pakolaiskriisi vain pahenee ja kaksi Diktaattoria saavat jatkaa siviilien tuhoamista ja saavat siis aikaan tämän pakolaisvyöryn tuhoisin seurauksin Eurooppaan.

Tämä Diktaattori Assad oli saanut toisen Diktaattorin tukemana aikaiseksi melkoisen pakolaisvyöryn Eurooppaan jo viime kesänä, mutta pakolais”Kriisi” paheni ratkaisevasti silloin kun Venäjä ryhtyi pommittamaan Syyrian kapinallisten joukkoja ja siviilejä jolloin on ymmärrettävää se, että jokainen kynnelle kykenevä pakenee alueelta henkensä edestä ja yrittää pelasta lapsensa ja läheisensä varmalta kuolemalta.

Kirjoitin jo vuonna 2012 ettei lännen johtajat ota vakavasti eikä näe tätä Idän Diktaattoria minkäänlaisena uhkana ja seuraukset siitä on nyt nähtävissä !
Mitä on tapahtunut Krimillä… mitä Ukrainassa ja mitä nyt tapahtuu Syyriassa johon mm.ssa viittasin jo vuoden 2012 kirjoituksessani ja mitä tulee TAPAHTUMAAN on täysi arvoitus ?

Mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan Euroopassa ? Olen ihan varma että vastaus tähän kysymykseen on olemassa sillä henkilöllä joka on alusta alkaen tämän Projektin suunnitellutkin ja sen tavoite on ollut ja on jatkossakin saada koko Eurrooppa ja sen ”Liittouma” hajalle.. siis tämä on nyt lyhyen tähtäimen suunnitelma, mutta mitä sitten ja sen jälkeen kun tämä on toteutunut… mitä ja mikä on hänen seuraava siirto ja suunnitelma… se on olemassa ihan varmasti, mutta se saattaa elää aina tilanteen mukaan, mutta sellainen suunnitelma on varmasti olemassa… mihin se loppujen lopuksi tähtää ja johtaa on täysi arvoitus (kuten koko kyseessä oleva henkilökin) ja sen seuraukset ovat arvaamattomat.. ainakaan se ei lupaa mitään hyvää lähitulevaisuudessa ja ainakaan niin kauan kun kyseinen ”Diktaattori” pitää ja saa pitää valtansa Idässä.

Tämä nykyinen Pakolaistilanne Suomen ja Venäjän rajalla on suoraa seurausta ja jatkoa edellä mainitulle ja on aivan selvää että tämä naapurimme ”Päämies” on varsin hyvin perillä tilanteesta ja niistä syistä mihin näillä Venäjällä tähdätään ja siitä on varmasti vaikea saada selvää millään poliittisella tasolla ja ei ainakaan sitä avoimesti kansalle kerrota.

Mauri Avelin

Jaa..a! Unohdit mainita että "diktaattori" Putin on ihan oikeasti kansan vaaleilla valitsema johtaja, ja uskomattoman suosittu, eikä vain Venäjällä vaan myös sen ulkopuolella. Assad on varsin lievä diktaattori verrattuna niihin jihadisti armeijoihin, jotka ovat hakemassa valtaa Syyriassa mm. Saudi Arabian tuella. Pidätkö mahdolliseti Saudi Arabiaa jonain demokratian esitaistelijana?

Ralf Karlsson

Kyllä ne vaalit ovat varmasti ihan demokraattisia. Siitä todistaa tämä vanha venäläinen anekdootti kahdesta miehestä jotka kävelee Moskovan katua pitkin ennen presidentinvaaleja. Toinen kysyy " Kuules Igor ketä aiot äänestää kun ensi viikolla valitaan Putinia?"

Reijo Helli

Jaaa..aaah ! Kuten tuossa alla eräs kommentoija totesikin niin kansan vaaleilla valitsemahan oli myös "HITLER" ja vähän samaan suuntaan viittaa tämänkin Idän ihmeen toimet ja kansan suosio... oletko pannut merkille sen että mihin tuo Diktaattori Putinin kansansuosio perustuu... sehän oli ihan romahtamassa ennen Krimin valtausta..jossain 30-40% välissä, mutta Krimin sodan jälkeen nousi heti 80-90% niin että sellaista "Demokratiaa" siellä on.. samaa on kaikki muutkin misterin sotatoimet... kansan suosio kasvaa aina kun jossain päin käy muskeleitaan pullistelemassa !!

Janne Pohjala

Propagandan tunnistaa siitä että sitä päivästä toiseen toistamalla, pyritään saamaan kansa unohtamaan epämiellyttävät tosiasiat. Tämä tiedettiin jo 2014 ja kääntää koko Syyrian asetelman täysin toiseksi kuin mitä läntinen arvotyhjiö on yrittänyt propagandallaan jauhaa:

Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat”

Rauhan- ja konfliktintutkimuksen isä, norjalainen Johan Galtung sanoo, että Yhdysvallat haluaa iskeä Damaskokseen ennen kuin YK:n tutkimusryhmän raportti valmistuu. Ja syystä.

Samaan aikaan kun maailmalla väännetään kättä siitä, pitäisikö Syyrian hallitusta rangaista kemiallisen aseen käytöstä, Johan Galtung kehottaa miettimään, kuka kemiallisen aseen käytön takana todellisuudessa on.

”Olen 99,9 prosenttisen varma että se oli amerikkalaisten järjestämä peiteoperaatio.”

Kun väitettä sanoo rankaksi, Galtung vastaa, että on paljon rankempaa sanoa, että Assadin hallinto teki sen.

”Ei pidä unohtaa, että Assadin hallinto sanoi, että YK:n tutkijat ovat tervetulleita ja että he ovat valmiita tukeman sen työtä.”

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/johan-galtung-syyrian-kemiallis...

Mauri Avelin

Assad ei hyökkää omaa kansaansa vastaan, vaan puolustaa Syyriaa ulkoista hyökkäystä vastaan.
Venäjän ilmavoimat ovat paikalla Syyrian hallituksen pyynnöstä.
Syyrian sodan pakolaistilanne on USA:n ja sen liittolaisten aiheuttama, he ovat vastuussa jihadisti armeijoiden aseistamisesta, ja rahoituksesta.
Merkillistä että täällä syytetään Venäjää pakolaistilanteen synnystä, vaikka se on ollut olemassa jo viiden vuoden ajan.
Venäjän ilmapommitukset ovat tehneet selvää jälkeä Naton wahhabiittisen jalkaväen joukoissa.
Eläköön sekulaari, vapaa Syyria.

Reijo Helli

>>>>Venäjän ilmavoimat ovat paikalla Syyrian hallituksen pyynnöstä.<<<<

Niinhän ne Venäjän joukot meni Krimillekin "VENÄLÄISTEN" pyynnöstä... Samoin on toiminut myös Itä-Ukrainassa... Venäläisten pyynnöstä... milloin missäkin tarvitsee..... kohta kai Suomessakin "Venäläisten" Pyynnöstä !

Aimo Wiren

Kun ajat koko ajan kovenevat niin aikuisen oikeasti puheiden ja toiveiden arvo nollaantuu ja pelkät raaat voimasuhdelaskelmat ajavat asioita eteenpäin. Demokratioiden kyky selvitä jaettavan vähetessä on testaamatta, varsinkin kun porukka on aivopesty uskomaan sateenkaareen, jota hyvinvoinniksi nimitetään vastoin luonnon peruslakeja.

Taisto Pihlajamaa

Ilman öljyä Lähi-Itä ei tietenkään olisi (ollut) ollenkaan kiinnostava. Venäjän nykyongelma on öljyn liian alhainen hinta. Siperian ikiroudasta sen esille ottaminen maksaa enemmän kuin mitä markkinoilta saa. Mutku se valuutta.

Mitä ikinä Venäjä Lähi-Idässä tekeekin, sitä kannattaa peilata myös öljyn hintaan vaikuttamisen kautta. Ja vielä toinen asia, shakissakin siirtoja mietitään useampi etukäteen. Perinteisesti Venäjällä on pelattu shakkia. Eikös se ollut jopa urheilulaji siellä.

Kaarlo Erjala

Saisikohan Syyria hyvän johdon, jos al Assadin hallinto syrjäytyisi ? Hyvältä ei ainakaan vielä näytä Irakissa, vaikka Saddam Husseinista ei ole ollut harmia vuosikausiin. Eivät ole asiat hyvin myöskään Libyassa, jossa on päästy Gaddafin hallinnosta. Eikä tullut Egyptiin demokratiaa, kun Mubarak pakotettiin siirtymään syrjään.

Jarmo Lius

Soroksella on ollut kädet täynnä töitä Ukrainan keississä. Helmikuussa2014 maassa toteutettiin EUn ja USAn operoima vallankaappaus.

Maan demokratian kaataminen ja yhteiskunnan varallisuuden kaappaaminen haltuun taisi epäonnnistua vakavasti. Katkerana epäonnistumisestaan Soros viskaa bensaa liekkeihin EUn alueella pelotellen meitä pakolaisaallossa jonka Venäjä on saanut muka aikaan Syyriassa. Venäjä on pahis Syyriassa, vai onko? Sillä ei tietysti ole merkitystä että vain pienen pieni osa pakolaisista on syyrialaisia, valtaosa on irakilaisia pakolaisia joita Syyria on majoittanut. Nämä ovat paenneet USAn riehumista Irakissa alkaen 2003. Eikä Soros tietysti laske lähes miljoonaa Ukrainasta Venäjälle paennutta ihmistä aiheutetuksi ongelmaksi?

Juhani Karlsson

Viimeksi kun oli republikaani, George W Bush pressana, koko sotku syntyi jossa nyt ollaan mukaanlukien finanssikriisi. Oli siinä Obamalla ihmettelemistä.
Jos seuraava on republikaani, ei kanssa hyvältä näytä. Saiskohan näistä kaikki ihan terveen paperit?
---
Trumpilla ollut melkoisia mielipiteitä ja möläytyksiä mutta Ted Cruz (joka voitti Trumpin Iowan esivaaleissa)pistää uudet pohjat
Lähi-idän ongelman ratkaisussa (mattopommitus (alkaako hiekka hohtamaan pimeässä?) ja jos ei riitä niin ydinaseet) ja vaalivideossa ("Making Machine-Gun Bacon with Ted Cruz" https://www.youtube.com/watch?v=EaZGaJrd3x8 ):
---
Miten hoidetaan ISIS?
---
"Cruz vows to 'utterly destroy' Islamic terrorists: 'We will carpet-bomb them into oblivion'"
"We will carpet-bomb them into oblivion," Cruz said. "I don't know if sand can glow in the dark, but we're going to find out."
http://www.foxnews.com/latino/politics/2015/12/06/in-iowa-cruz-vows-to-u...
---
"Cruz, Gaining on Trump in Iowa, Intensifies War Rhetoric"
""We will carpet bomb them into oblivion," Cruz said at a multi-candidate event in Cedar Rapids sponsored by the Tea Party-aligned FreedomWorks group. "I don't know if sand can glow in the dark, but we're going to find out.""
http://www.bloomberg.com/politics/articles/2015-12-06/cruz-gaining-on-tr...
---
"From Iraq, general rebukes Ted Cruz’s plan to ‘carpet-bomb’ the Islamic State"
https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2016/02/01/from-iraq-g...
--
Eli carpet bomb tarkoittaa sellaista pommitusta jolla pyyhitään kartalta. Ja jos ei riitä katsotaanko loistaako hiekka eli ydinaseet.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carpet_bombing https://fi.wikipedia.org/wiki/Mattopommitus
Noin viikon uutisten vieraalta Charly Salonius-Pasternakilta kanssa hyviä kommentteja kohdassa
16:30 "Noin viikon uutiset" http://areena.yle.fi/1-3168324
tutkijat aika hämmästyneinä seuranneet republikaanien kamppailua. Ja ehkä arvioineet äänestäjäkunnan smile emoticon (tuo Lähi-itä ehdotus toi mm suuret aplodit tilaisuudessa)
---
ei Ted Cruzin kampanjavideokaan kylmäksi jätä:
---
"Ted Cruz sizzles up 'machine-gun bacon'"
http://www.cnbc.com/2015/08/04/ted-cruz-sizzles-up-machine-gun-bacon.html
---
"Ted Cruz's machine-gun bacon cooking technique is a surefire recipe for disaster"
http://www.theguardian.com/us-news/2015/aug/03/ted-cruz-endorses-machine...
---
"Making Machine-Gun Bacon with Ted Cruz"
https://www.youtube.com/watch?v=EaZGaJrd3x8
---
Kuten Noin viikon uutisissa sanotaan niin toivottavasti Timo Jutila ei ota tästä rillausvinkkejä, "sarrrrja, sarrrrrja, sarrrja......"
---
"Republikaanien Cruz vei voiton Trumpista Iowan esivaaleissa"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020221052450_ul.shtml
---
"Analyysi: Trumpin tappiota merkittävämpää on Rubion komea kannatus Iowassa"
http://yle.fi/uutiset/analyysi_trumpin_tappiota_merkittavampaa_on_rubion...
---
Trumpin möläytyksistä sentään jotkut osuvat oikeaan niin ikävältä kuin se kuulostaakin:
---
"Donald Trump: Maailma olisi parempi, jos Saddam Hussein olisi elossa"
"Maailma olisi parempi paikka, jos Irakin edesmennyt diktaattori Saddam Hussein ja Libyan johtaja Muammar Gaddafi olisivat elossa. Näin arvioi Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivä Donald Trump sunnuntaina CNN:lle."
""Ihmisten päitä katkotaan ja ihmiset hukkuvat (Välimereen). Tilanne on pahempi kuin koskaan Saddam Husseinin tai Muammar Gaddafin aikoina. Nyt Libya ja Irak ovat katastrofeja. En sano, että Saddam oli mukava kaveri. Hän oli kauhea, mutta tilanne on nyt huonompi kuin hänen aikanaan", Trump sanoi."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1445742716584
---
"Trump: Olisivatpa Saddam ja Gaddafi yhä vallassa"
"Saddam teloitettiin 2006 ja Gaddafi tapettiin vallankaappauksen jälkeen 2011. Trumpin mukaan Saddam oli ”kaamea tyyppi”, mutta
Irakin tilanne oli hänen aikaansa parempi kuin nyt."
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/824324/Trump+Olisivatpa+Saddam+ja+Gadd...
---
"Trump kohautti: Maailma olisi sata kertaa parempi jos Saddam ja Gaddafi olisivat vallassa"
"- En sano, että Saddam oli kiva tyypi, hän oli kaamea, mutta asiat olivat silloin paljon paremmin kuin nyt.
Nyt Irak kouluttaa terroristeja. Nyt kukaan ei edes tunne Libyaa. Kaikki on rikkoutunut maissa. Siellä ei ole kontrollia. Kukaan ei tiedä, mitä siellä tapahtuu."
Trumpin mukaan ihmisoikeuksien tilanne on Libyassa ja Irakissa pahempi kuin koskaan.
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1195003302169/artikkeli/trump+kohautti+...
---
mutta toisaalta tuollaistakin juttua ollut alusta asti:
---
"Onko Trump sittenkin Clintonin salainen agentti?"
"Jo kesällä CNN:n toimittaja kaiveli arkistoista Trumpin haastattelun vuodelta 2004.
Tuolloin Trump arveli samaistuvansa monissa tapauksissa enemmän demokraatteihin kuin republikaaneihin. Demokraattien vallassa taloudella näyttää menevän paremmin, Trump kommentoi."
"Jos Clinton olisi rohkaissut Trumpia ehdokkuuden tielle, veto olisi ollut tämänhetkisten tietojen mukaan suorastaan nerokas."
"Trumpin esiintyminen on lietsonut paniikkia republikaaneissa, koska kovin oikeistolaiset kannanotot (ja Trumpin tapauksessa myös avoimen rasistiset kannanotot) ovat varma tapa päästä varsinaisena vaalipäivänä eroon kaikista maltillisista ja liikkuvista äänestäjistä – ja saatella Hillary Clinton Valkoiseen taloon."
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/836461/Onko+Trump+sittenkin+Clintonin+...
---
tossa vanhempi Trumpista vanhempi juttu:
---
"Trumpin kupla puhkesi – yleisö buuasi republikaanien ensimmäisessä vaaliväittelyssä"
"Trump jätti siis auki mahdollisuuden, että hän panee pystyyn itsenäisen kampanjan.
Jos Trump tekisi näin, hän veisi republikaanien kannattajien ääniä, mikä auttaisi demokraatti Hillary Clintonia voittamaan presidentinvaalit syksyllä 2016.
"Hän siirtää panokset Clintonille", senaattori Rand Paul puuskahti."
"Trump myös sekoitti pakkaa huomauttamalla, että hän on antanut rahaa jossain vaiheessa melkein kaikkien lavalla seisovien kilpakumppaniensa vaalikampanjoihin.
"Minä annan rahaa poliitikoille, ja kun kaksi vuotta myöhemmin soitan ja tarvitsen jotain, he ovat valmiita auttamaan", Trump sanoi, ja muut vaikuttivat kiusaantuneilta."
"Bush esiintyi kuitenkin välillä epävarmasti, takelteli ja sortui luennoimaan saavutuksistaan. Bushilta kysyttiin uudelleen, mitä mieltä hän on veljensä George W. Bushin aloittamasta Irakin sodasta. Keväällä Bushilla oli vaikeuksia vastata kysymykseen.
"Se oli virhe", Bush sanoi nyt Irakin sodasta. Hän sanoi kuitenkin, että äärijärjestö Isisin noususta on syytettävä nykyistä presidenttiä Barack Obamaa, joka veti joukot Irakista liian aikaisin."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1438910247587

Reijo Helli

Tämä kirjoitus oli 09.03.2012 Kauppalehden keskustelupalstalla:

Viittaan tässä aikaisempiin lausuntoihini joissa todetaan se että et ja ette osaa keskustella aiheesta vaan vedätte ja vetelette kaikenmaailman USA länsi yms teorioita ja yritätte saada keskustelun ihan muualle kuin mitä se alun alkaen on ollut PUTININ asia, siis keskustele Putinista:
Tässä muutama hyvin lyhyt esimerkki, voitko ottaa kantaa ja keskustella näistä asioista ilman USA.ta ja Länsimaita ja niiden politiikkaa ja miten näihin on ollut osallisena ja sekaantunut ”Mister” PUTIN.
-Moskovan kerrostalojen räjähdykset joissa 300 syytöntä Venäjän kansalaista kuoli ! Tsetseenit vai kenties PUTIN itse ??
-Moskovassa teatterin valtauksen lopettaminen 130 syytöntä ihmistä kuoli ? Kuka määräsi valtauksen lopettamisen..hyväksyi sen ?
-Miten kävi Beslanin koulukaappauksessa 1-3 syyskuuta 2004 ?? Poliisien ja armeijan hyökkäyksen seurauksena kuoli yli 330 panttivankia, joista yli 150 oli lapsia. PUTIN ?
-Miten kävi Anna Politkovskayan ? kuka ja kenen toimesta hänet murhattiin ?? PUTIN ?
-Kuka murhasi törkeästi myrkyttämällä Anna Politkovskayan murhaa tutkineen toimittaja Litvinenkon Englannissa? PUTIN ?
-Mitä kävi viimeiselle oikeasti vapaan sanan toimittajalle Gusinskinille Venäjällä miten ..miksi suu tukittiin ? PUTIN ?
-Mitä teki PUTIN kun Venäjän laivaston ylpeys ja lippulaiva ”KURSKI” upposi Barentsin merellä ? Englanti ja Norja tarjosi korkean tason teknologiaa ja apuaan elossa olevien merimiesten pelastamiseksi sukellusveneestä, mitä teki PUTIN ? Lomaili jossain etelä Venäjän lomakeskuksessa vielä viikon kaikessa rauhassa ja merimiehet kitui hengiltä ..oliko näin vai ei ?
-PUTINISTA tuli Presidentti v. 2000 järjestettyjen ns. ”vaalien” jälkeen, mitä sopimuksia liittyi EX Presidentti JELTSININ ja hänen lähipiirinsä syytesuojaan heidän tekemistään rikoksista ja korruptiosta Venäjällä.. sopiko PUTIN että JELTSIN ja hänen rikolliset kumppaninsa saavat elinikäisen syytesuojan jos PUTINISTA tulee seuraava Venäjän presidentti ?? oliko näin vai ei ?
PALJON….. PALJON JA VIELÄ PALJON MUUTA…
-Ja tänä päivänä tämä ”Mister” PUTIN Kiinan suosiollisella avustuksella syyllistyy tuhansien ja taas tuhansien viattomien siviilien ja ihmisten ”MURHAAMISEEN” Syyriassa kun hän ei suostu edes hyväksymään sellaista JULKILAUSUMAA jossa ”Diktaattori” ASSADIN murhatoimet tuomittaisiin ja tämä ”MURHAMIES” diktaattori voitaisiin saada vastuuseen teoistaan ja tappaminen vain koko ajan jatkuu toisen DIKTAATTORIN ”PUTININ” suosiollisella avustuksella. onko näin.. vai ei ??
Kun nyt voisit/te vastata edes näihin muutamiin asioihin niin sitten ihan hyvin voisimme siirtyä vaikka ”JENKKILÄÄN” tai minne tahansa Herrat haluaa keskustelua viedäkään.

Juhani Karlsson

Irakin sota oli Yhdysvaltojen ja liittolaisten aloittama jonka seurauksena ISIS ja pakolaiskriisi syntyi. Sotaan lähdettiin "parantamaan maailmaa" ja etsimään Saddamin joukkotuhoaseita joita ei ollut olemassakaan. Se oli puhdas valhe. Todellinen syy oli öljy.
---
Jos Yhdysvallat liittolaisineen Britit etunenässä olisi kunnioittanut Irakin rajoja ei olis pakolaiskriisiä ja ISIS:tä noin alkuunsa.
---
Ja olisi ehkä kohtuullista että Yhdysvallat liittolaisineen myös siivoaisi sotkun, maajoukkoja ja reilusti vaikka seuraavaksi vuosikymmeneksi jos vaatii
pitämään järjestyksen kun ISIS ensin kukistettu. Vaikka sellainen puoli miljoonaa ukkoa kuten Vietnamissa oli?
Toisaalta voi epäillä vaikka Saudien ja Turkin motiiveja, haluavatko edes ISIS:ksen kukistuvan, aina ei ole siltä vaikuttanut kuten vaikka 3 alinta Hesarin juttua vihjaa.
---
"Tony Blair pyytää anteeksi Irakin sodan erehdyksiä"
"...Irakin sota oli pääsyy ääri-islamilaisen Isis-liikkeen syntyyn..."
http://yle.fi/uutiset/tony_blair_pyytaa_anteeksi_irakin_sodan_erehdyksia...
---
"Tony Blair: The US poodle?" http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/2711623.stm
---
"Irakin öljystä vaietaan yhä" "Sodan oikeista syistä ei saa puhua."
"Koska Yhdysvallat oli lähdössä sotaretkelle, brittien piti päättää, kuinka tärkeä ystävyyssuhde heidän kanssaan on.
Siksi Tony Blairista tuli Yhdysvaltain entisen presidentin George W Bushin puudeli...Bushin puudelista puhuminen aiheuttaa samanlaista kiemurtelua kuin suomettumisesta puhuminen aikanaan Suomessa. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että Britannialla ei ollut lopulta mitään muuta syytä Irakin sotaan, mutta kansalle hanke oli jotenkin myytävä. Siihen riitti heppoinen raportti Saddamin joukkotuhoaseista."
"Öljystä ja Irakin sodasta ei kuitenkaan sovi puhua samana päivänä. Niin likaistahan brittipolitiikka ei ole. Ei edes silloin, kun sotaan on lähdetty öljy-yhtiöiden rahoittaman yhdysvaltalaispresidentin puudelina."
http://www.taloussanomat.fi/kolumnit/2010/07/23/irakin-oljysta-vaietaan-...
---
Kaikki ei kadu:
---
"USA:n entinen ulkoministeri Condoleezza Rice ei pehmene eikä kadu"
"Rice toimi presidentti George W. Bushin kansallisena turvallisuusneuvonantajana ja ulkoministerinä yhteensä kahdeksan vuotta.
Vuosiin 2001–2009 kuuluvat syyskuun 11. päivän terrori-iskut, terrorisminvastainen sota, Irakin sota, pahan akseli ja tyrannian etuvartioasemat. Niiden vuosien perintö elää vieläkin, kun jihadistit temmeltävät Irakissa ja Syyriassa, tyrannia on saanut entistäkin julmempia muotoja ja pakolaiset suuntaavat Eurooppaan hengenhädässä."
”Irakin sodan katujia on ilmaantunut julkisuuteen sitä mukaa kuin alueen ongelmat ovat pahentuneet entisestään. Jopa Bushin vanha liittolainen, Britannian entinen pääministeri Tony Blair, yskäisi äskettäin puolittaisen anteeksipyyntönsä CNN:n haastattelussa.
Condoleezza Rice sitä vastoin ei ole anteeksi pyytävää lajia."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446264957007
---
Irakin sodalla ei ollut YK turvallisuusneuvoston hyväksyntää koskaan, etenkin Ranska sanoi käyttävänsä veto-oikeutta, samoin Venäjä vastusti.
---
"An Order of Fries, Please, but Do Hold the French"
"WASHINGTON, March 11 — The French may have Champagne, Brie, croissants and even kisses. Americans, at least in the cafeterias of the House of Representatives, now have freedom fries and freedom toast."
"Of Russia, China and France, the three nations threatening to veto a United Nations resolution urging war with Iraq, France has been the most unequivocal in its opposition, which is why the French have aroused the ire of House Republicans."
http://www.nytimes.com/2003/03/12/national/12FRIES.html
---
Mutta kun YK:n tukea ei tullu, Bush vähät välitti:
---
"The United Nations Security Council has not lived up to its responsibilities, so we will rise to ours."
http://www.theguardian.com/world/2003/mar/18/usa.iraq
---
ja juhlistaa "voittoa" vain pari kuukautta myöhemmin
---
"Bush declares victory in Iraq" http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2989459.stm
"Fahrenheit 9/11 Bush "Boat Party" scene" https://www.youtube.com/watch?v=4odmtUBtfeU
---
"The United Nations Secretary General, Kofi Annan, has said he believes the American-led invasion of Iraq last year was illegal" http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3661640.stm
---
Pappa Bush jo tiesi mitä Saddamin kaatamisesta seuraa:
---
"Dick Cheney Iraq 'quagmire' video hits the web ( http://www.youtube.com/watch?v=6BEsZMvrq-I ) "
"In a 1994 television interview Mr Cheney, who was defence secretary in the 1990-91 Gulf War, said that it had been right not to seize Baghdad after driving Saddam Hussein's forces from Kuwait.
He said: "
"...Once you got to Iraq and took it over, took down Saddam Hussein's government, then what are you going to put in its place? That's a very volatile part of the world, and if you take down the central government of Iraq, you could very easily end up seeing pieces of Iraq fly off."
The accuracy of his assessment has seized upon by critics of the Bush administration as evidence that the decision to invade Iraq in 2003 was both reckless and groundless."
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1560915/Dick-Cheney-Iraq-quagm...
---
"Biden: USA valmistautunut voittamaan Isisin sotatoimilla – tutkija: maaoperaatio mahdollinen jo tänä vuonna"
"Obaman hallinnon toimettomuus Isisiä vastaan voi kapteeni Parosen mukaan johtua siitä, että Yhdysvallat on yrittänyt välttää epäonnistumisia parhaansa mukaan. Hallinto on kantanut harteillaan George W. Bushin aikaisen hallinnon raskasta perinnettä.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453605579312
---
"Turkin sooloilu ihmetyttää Nato-liittolaisia"
"Isis on yrittänyt vallata Turkin rajalla sijaitsevaa Kobanin kurdikaupunkia lähes kuukauden ajan. Viime viikolla YK varoitti joukkomurhasta, jos kaupunki joutuu jihadistien hallintaan.
Samaan aikaan Turkin armeija on seurannut taisteluita rajan takana tumput suorina. "
"Vai huokaisiko Turkin johto sittenkään helpotuksesta kuullessaan Isisin tappioista?
Turkin näkökulmasta Isisin tappio merkitsee nimittäin sitäkin, että rajan taakse syntynyt kurdien itsehallintoalue saa hengähdystauon."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1413434096146
---
"Isis myy öljyä ystäville ja vihollisille – Venäjä syyttää Turkkia Isisin suojelemisesta"
"Isisin noustua voimakkaaksi tekijäksi Turkki katsoi jihadistiryhmän toimintaa läpi sormiensa. Turkki ajatteli jihadistien heikentävän toisaalta al-Assadin hallintoa ja toisaalta luovan uhan kurdeille, joiden autonomiahaaveet ovat Turkille kauhistus."
"Turkki antoi varsinkin Isisin nousun alkuaikoina jihadisteille logistista ja materiaaliapua"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1448507970883
---
"USA lopettaa epäonnistuneen ohjelman kapinallisten kouluttamiseksi Syyriassa"
"Amerikkalaisten aseet valuivat ääri-islamistien käsiin"
"Ongelmat johtuivat muu muassa siitä, että amerikkalaisten oli vaikea tunnistaa Syyrian keskenään taistelevista ryhmittymistä, ketkä olivat "maltillisia". "
"Yhdysvaltain mukaan Venäjä on tällä viikolla pommittanut Länsi-Syyriassa myös sellaisia kapinallisia, joita keskustiedustelupalvelu CIA on aseistanut.
The New York Times -lehden mukaan Iranin ulkoministeri Javad Sharif sanoi viime viikolla, että Yhdysvallat on sitonut omat kätensä. Sharif vihjasi, että Yhdysvaltain liittolainen Saudi-Arabia ei halua Yhdysvaltain nitistävän Isisiä, koska se vahvistaisi al-Assadin asemaa. Al-Assad taas on saudien vihollinen."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1444363342994

Juhani Karlsson
Vastaus kommenttiin #27

Ei menny ihan niinkuin elokuvissa, etenkin nuo vähemmän "demokraattiset" toimet tuskin ainakaan asiaa ovat edistäneet....
---
öljy siellä ollut aina pääasia kuten Alan Greeenspan, Yhdysvaltain keskuspankin entinen puheenjohtaja muistelmissaan vaikka sanoo, saddam sai tuomion joukkotuhoaseista ilman todisteita, tai jotain oletettiin löytyvän koska kyllähän jenkit itse oli myyneet saddamille kemiallisten aseiden materiaaleja 80-luvulla irak iran sodassa jossa jenkit oli saddamin liittolainen
---
"Greenspan admits Iraq was about oil, as deaths put at 1.2m (1,2 miljoonaa!!!)"
"The man once regarded as the world's most powerful banker has bluntly declared that the Iraq war was 'largely' about oil."
"In his long-awaited memoir - out tomorrow in the US - Greenspan, 81, who served as chairman of the US Federal Reserve for almost two decades, writes: 'I am saddened that it is politically inconvenient to acknowledge what everyone knows: the Iraq war is largely about oil.'"
http://www.theguardian.com/world/2007/sep/16/iraq.iraqtimeline
---
"Tietovuotaja paljastaa: USA:n lennokki-iskut tappaneet useita siviilejä"
"Lehden mukaan harhaiskut itse asiassa kasvattavat ihmisten katkeruutta Yhdysvaltoja kohtaan ja tekevät terrorismin vastaisesta sodasta tuloksetonta."
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1444953791723.html
---
Ja sitten joku ihmettelee miksi Yhdysvalloista ei kaikki pidä Lähi-idässä?
Melkein yhtä "tuloksellista" kuin tämä:
---
"Think Again: Intelligence"
"In a separate prewar assessment, the intelligence community judged that trying to build a new political system in Iraq would be “long, difficult and probably turbulent,” adding that any post-Saddam authority would face a “deeply divided society with a significant chance that domestic groups would engage in violent conflict with each other unless an occupying force prevented them from doing so.” Mentions of Iraqis welcoming U.S. soldiers with flowers, or the war paying for itself, were notably absent. Needless to say, none of that made any difference to the White House."
http://foreignpolicy.com/2012/01/03/think-again-intelligence/
"BY PAUL R. PILLAR" sama tyyppi tuossa myös tarinoimassa: http://areena.yle.fi/1-2173406 "Kampanja, joka vei sotaan"
----
No sitten kun kapinointi ja ryöstely ja kaaos alkoi Irakissa Saddamin syrjäyttämisen jälkeen melkein välittömästi, jota ei otettu huomioon eikä ollut resursseja järjestyksen pitoon maassa. Turvauduttiin kidutukseen jotta löydettäisiin "syyllliset" kapinaan, ryöstelyyn ja kaaokseen:
---
"Pentagon julkaisi uusia kuvia kidutetuista vangeista – tuhansia kuvia voi olla vielä salassa"
http://yle.fi/uutiset/pentagon_julkaisi_uusia_kuvia_kidutetuista_vangeis...
"George W. Bush's legacy Still the guy who taught America to torture" http://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2013/04/george-w-bushs...
"Torture at Abu Ghraib" http://www.newyorker.com/magazine/2004/05/10/torture-at-abu-ghraib
"USA:n hallinto joutunee julkaisemaan häpäisykuva-arkistonsa"
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305925226283
"Q&A: Iraq prison abuse scandal"
"The scandal dealt a serious blow to the US-led coalition's efforts to win over hearts and minds of the Iraqi people.
It has also had a powerful negative effect on the morale of US troops in Iraq.
The controversial images have been published in small batches over the months and years since early 2004, with the Pentagon doing its best to suppress some of the most sadistic scenes."
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/3701941.stm
---
Afganistanissa on kanssa moraali korkealla:
"U.S. Troops Told to Ignore Sexual Abuse of Boys by Afghan Forces, Report Says"
http://time.com/4042104/us-military-afghanistan-sexual-abuse-soldiers/
"U.S. Soldiers Told to Ignore Sexual Abuse of Boys by Afghan Allies"
http://www.nytimes.com/2015/09/21/world/asia/us-soldiers-told-to-ignore-...
---
Ehkä sillekin on syynsä että Iranille Yhdysvallat on edelleen suuri saatana:
---
"Iranilla ja lännellä on myrskyisä historia"
1988 "Yhdysvaltain ohjusristeilijä ampuu alas Iran Airin lennon numero 655, joka on matkalla Teheranista Dubaihin. Kaikki 290 ihmistä koneessa kuolevat.
Yhdysvaltojen mukaan ampuminen on vahinko. Tätä ei Iranissa uskota."
2002 "Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kärjistää maiden suhteet niputtamalla Iranin geopoliittiselle "pahuuden akselille" yhdessä Pohjois-Korean ja Irakin kanssa. Julistus romuttaa neuvottelut Iranin ydinohjelmasta."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453003669099
---
"Talouspakotteiden purkaminen vahvistaa Irania – mutta luo myös uusia jännitteitä"
"Iranilaiset mielenosoittajat hyökkäsivät Saudi-Arabian suurlähetystöä vastaan Teheranissa. Saudi-Arabia katkaisi suhteensa Iraniin, ja nyt on herännyt pelkoja jopa maiden välisestä sodasta."
"Vaikka Iranin ja Yhdysvaltain suhteet ovat nyt lämmenneet, Yhdysvallat on yhä ”suuri saatana”, jonka kanssa toimiminen on herkkää peliä. Samainen saatana kun on perinteisesti veljeillyt saudien kuningashuoneen ja Iranille vihamielisen Israelin kanssa.
Iranin diplomaattinen voimistuminen ja vaurastuminen voivat sotkea tilanteen monissa Lähi-idän kriiseissä, erityisesti Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453003589890
---
Bush vanhempi kannusti Irakilaisia itse ryhtymään kapinaan Saddamia vastaan joka ei päättynyt hyvin ja Saddam jäi valtaan: "1991 uprisings in Iraq" "
"...George H. W. Bush, made a speech targeting Iraqis via Voice of America radio. "
"There is another way for the bloodshed to stop: and that is, for the Iraqi military and the Iraqi people to take matters into their own hands and force Saddam Hussein, the dictator, to step aside..." https://en.wikipedia.org/wiki/1991_uprisings_in_Iraq#U.S._radio_broadcasts
---
pappa bush jo tiesi mitä saddamin kaadosta seuraa joten kokeili tätä kapinan lietsontaa tai "maltillista kapinallis" whatever juttua jotka ei ole koskaan onnistunu
---
"Dick Cheney Iraq 'quagmire' video hits the web ( http://www.youtube.com/watch?v=6BEsZMvrq-I ) "
"...Once you got to Iraq and took it over, took down Saddam Hussein's government, then what are you going to put in its place? That's a very volatile part of the world, and if you take down the central government of Iraq, you could very easily end up seeing pieces of Iraq fly off."
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1560915/Dick-Cheney-Iraq-quagm...
--
Tämän seurauksena Yhdysvallat on ollut erittäin voimakkaasti läsnä Lähi-idässä aina tuosta 1990 Persianlahden sodasta ja mm lentotukikohtia Saudi-Arabiassa joka suututti herran nimeltä Osama Bin Laden:
---
"US pulls out of Saudi Arabia" (2003)
"Ever since the 1991 Gulf war, the US has had about 5,000 troops stationed in Saudi Arabia - a figure that rose to 10,000 during the recent conflict in Iraq."
"Technically US troops there have been part of Operation Southern Watch ( https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Southern_Watch ) , which has enforced the no-fly zone over southern Iraq set up after 1991.
But our correspondent says the US troops have become a potent symbol of Washington's role in the region, and many Saudis see them as proof of the country's subservience to America.
Saudi Arabia is home to some of Islam's holiest sites and the deployment of US forces there was seen as a historic betrayal by many Islamists, notably Osama Bin Laden.
Bin Laden used American presence to justify anti-US attacks"
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2984547.stm

Ari-Vesa Parviainen

Putinia selvästi kiinnostaa vain oman asemansa pönkittäminen. Se "luonnollisesti" vaatii oheisuhrinsa. Mitä väliä?
Moni luulee Venäjää "velattomaksi". Ei totta tuo, miltei kaikki yhtiöt siellä operoivat lännestä lainatulla käyttöpääomalla. Noita velkoja ei nyt voi päivittää. Syö siemenperunoitaan kotimaisten asioiden hoitamiseksi, edes.

Kun koko talous on vain noin Italian kokoinen, on turha spekuloida eväiden riittämistä EU:hun saati USA:n verraten. Hajaannusta yrittää kaikin keinoin aiheuttaa, jotta vastapuoli ei älyäisi käyttää voimavarojaan oikein.

Niillä korteilla on pakko pelata, mitkä on jaossa käteen jääneet. Vain röyhkeys ja muista piittamattomuus hämmästyttävät. Hyväuskoiset olettivat enemmän, mutta tietysti turhaan. Eikä eka kerta ryssältä.