Tiistai 25.9.2018

Rajut haukut Venäjälle: ”Tämä on nähty ennenkin – Uusi Krim”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.2.2016 10:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    John McCain puhui eilen sunnuntaina Münchenissä.
|

Yhdysvaltain senaatin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, senaattori John McCain on lytännyt Venäjän toimintatapaa Syyriassa.

McCain vertasi Münchenin turvallisuuskonferenssissa Venäjän Syyria-operaatiota maan toimiin Ukrainassa, uutiskanava CNN ja Financial Times kertovat.

Venäjän ilmaiskut Syyriassa ovat kääntäneet konfliktin suuntaa ja antaneet etulyöntiaseman Bashar al-Assadin hallinnolle. Eri puolilla on viime päivinä kritisoitu sitä, että Venäjän toimien johdosta Assadin hallinnon joukot ovat valtaamassa Aleppon kaupunkia takaisin kapinallisilta, mikä puolestaan on saanut Aleppon siviilit pakenemaan.

Syyrian tulitauosta sovittiin viime viikolla ja sen on tarkoitus astua voimaan perjantaina.

– Tämä on sotilaallisen aggression palvelukseen valjastettua diplomatiaa, ja se toimii, koska annamme sen tapahtua, McCain jyrähti.

Hänen mukaansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin ajoitus tulitaukoon suostumisessa ei ole sattumaa.

– Olemme nähneet tämän elokuvan ennenkin Ukrainassa, McCain sanoi Financial Timesin mukaan.

Hän kuvaili CNN:n mukaan, että Venäjä pyrkii saamaan merkittävän valta-aseman Lähi-idässä ja käyttää tässä hyväkseen Syyriaa. McCainin mielestä Venäjä pyrkii käyttämään Latakian maakuntaa valta-asemansa keskuksena. McCainin mielestä Latakian maakunta on ”uusi Kaliningrad tai Krim”.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) erityisneuvonantaja Antti Pentikäinen arvioi jo viime kuussa, että Venäjä pyrkii käyttämään turvapaikkakriisiä horjuttaakseen Eurooppaa. Sittemmin nämä arviot ovat lisääntyneet. Nyt saman arvion esitti myös McCain turvallisuuskonferenssissa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Jos palataan alkuun että kuka Syyrian kriisin aloitti:

Recent reports have finally acknowledged that the so-called “protest movement” in Syria was instigated by Washington. This was known and documented from the very inception of the Syrian crisis in March 2011.

From Day One, the Islamist “freedom fighters” were supported, trained and equipped by NATO and Turkey’s High Command. According to Israeli intelligence sources (Debka, August14, 2011).

Kyse on koko ajan ollut samasta kuin Libyassa, maan hallinnon kaatamisesta ja vaihtamisesta USA:n ulkopolitiikkaan sopivaksi. Sama kuin mikä tehtiin Ukrainassa. Maidanin tapahtumat tehtiin samalla tavalla Daraassa jo 2011. Tuntemattomat tarkka-ampujat ampuivat sekä poliisia että mielenosoittajia. "Kansannousu" ei olltu kansannousu.

http://www.globalresearch.ca/syria-who-is-behind-the-protest-movement-fa...

Sitten Aleppon osalta. Mitään maltillista oppositiota ei ole ollut ainakaan kolmeen vuoteen. Jihadistit tuhosivat kaiken toiminnan kaupungista, tehtaat purettiin ja koneet myytiin Turkin kautta, ettei miehillä olisi muuta elinkeinoa kuin liittyä ISIS -palkka-armeijaan. Siviilien elämä on ollut kärsimystä ja kuolemaa vallatuissa kaupungeissa.

Ja nyt on suru puserossa kun ainoa YK:n valtuuttama taho Syyriassa pyrkii ajamaan nämä äärijoukot pois kaupungeista ja siinä myös onnistuu. Aikaa sitten tuhottuja kohteita esitellään uusina. Väitetään että perheineen pakenevat Al Nusran, ISIS -järjestön ja muiden äärijärjestöjen ja palkkasotilaiden joukot olisivat siviilejä.

Mc Cain on senaattori, joka löytyy aina sieltä missä seuraavaksi veri valuu. Hänen puheitaan kadehtii kovinkin Stalinin politrukki. Edes he eivät voineet syytää tuollaista valhetta.

Ikävä että joutuu sanomaan ääneen kuinka asiat ovat. USA tuhosi Irakin tekaistuin perustein. USA ja NATO tuhosivat Libyan tekaistuin perustein. USA ja sen liittolaiset kuten Saudit, Israel, Turkki järjestivät Libyaa vastaavan tekaistun kansannousun Syyriaan ja kun Syyria ei kaatunut, rahoittivat ISIS -järjestön hoitamaan homman.

Ja kaikki tämä suunniteltiin jo 1990 -luvulla ja tunnetaan nimellä Wolfowizin doktriini Tässä siitä kertoo evp US kenraali Wesley Clark:

https://www.youtube.com/watch?v=nUCwCgthp_E

Ja nyt tämä luopiomaa yrittää syyttää sekä Lähi-Idän tuhoamisesta, pakolaiskriisistä, ISIS -palkka-armeijasta että siviilien kärsimyksistä 13 vuoden ajalta Venäjää, joka on ollut millään tavoin mukana viime syyskuusta.

Uskooko McCain todella että me täällä Euroopassa luemme ainoastaan Aku Ankkaa ja kuuntelemme Radio Free Europea?

Risto Nikander

Taitaa Venäjän neuvottelutakiikka olla samansuuntainen kuin Pohjois-Korealla.

Ja nyt sillä on vastassa kerta kaikkiaan surkea ja saamaton EU ja välikappaleena Suomi.

Ja "pehmeänä" aseena "turvapaikan" hakijat. Venäjä tarvitsi niitä tähän asti työläisinä. Nyt "pakolaisina" Suomeen.

Sitä kai ei moni voi kieltää, etteikö USA olisi pienen pahan poistajana aloittanut suuren pahan.

Antti Kuusimäki

Hyvä, että poliitikkomme jo viime kuussa ymmärsivät, että pakolaisvirta on Eurooppaan kohdistuvaa systemaattista häirintää/destabilointia/heikentämistä. Moraalista ja taloudellista sodankäyntiä. Kansanhan puhui siitä jo 2015 kesällä.. eikä poliitikkomme oikeasti niin tyhmiä ole, meitä vain yritettiin vedättää ja korjailevat nyt kun huomasivat ettei menny läpi.

Mitä McCainiin tulee, niin aika paksua mustamaalata Venäjää tempusta, jonka yrittämisessä he itse epäonnistuivat niin Ukrainassa kuin Syyriassa. Ei mene läpi sekään.