Sunnuntai 22.10.2017

Britannia sai, mitä halusi: ”Antaa erikoisaseman EU:ssa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2016 09:17
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Britannian pääministeri David Cameron suosittelee briteille EU:ssa pysymistä.
|
Eurooppa-neuvosto pääsi myöhään perjantaina sopuun Britannian EU-jäsenyyden jatkosta.
 
-Tämän neuvottelutuloksen pohjalta pääministeri David Cameron voi suositella briteille, että he äänestävät maansa EU-jäsenyyden jatkumisen puolesta. On tärkeää, että Britannia säilyy EU:n jäsenenä, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi kokouksen päätyttyä.
 
-Erityisesti kohdat, jotka koskevat parempaa sääntelyä sekä EU-lainsäädännön yrityksille aiheuttaman taakan keventämistä, ovat hyvin linjassa Suomen hallitusohjelman EU-linjauksen kanssa, Sipilä jatkoi.
 
Sopimuksen merkittävimpänä yksityiskohtana pidetään niin sanottua hätämekanismia, jolla EU:n jäsenmaa voi luvan saatuaan rajoittaa uusien, toisista EU-maista tulevien työntekijöiden tiettyjä sosiaalietuuksia määräajan. Tämä koskee vain työssä käyville maksettavia etuuksia (”in-work benefits”). Vastaavia etuuksia ei ole Suomessa, mutta Britanniassa niitä maksetaan matalapalkka-aloilla. 
 
Britannian pääministeri David Cameron sanoo olevansa tyytyväinen neuvottelutulokseen.
 
-Neuvottelin tuloksen, joka antaa Britannialle erikoisaseman EU:ssa, hän kommentoi Twtterissä.
 
Cameron kertoi samalla suosittelevansa, että britit äänestäisivät Britannian pysyvän EU:ssa todennäköisesti kesäkuussa järjestettävässä kansanäänestyksessä. Britannian hallitus käsittelee tuoretta sopimusta tänään aamupäivällä.
 
Eurooppa-neuvosto kehotti lisäksi Venäjää ja Syyrian hallintoa lopettamaan välittömästi hyökkäykset oppositioryhmiä vastaan. Eurooppa-neuvosto tuomitsi siviilialueiden pommitukset ja vaatii niiden niiden lopettamista. Eurooppa-neuvosto korosti myös humanitaarisen avun perillemenon välttämättömyyttä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kostet

Näin pontevasti olisi pitänyt Suomen ja muiden itsenäisten valtioiden pitää huolta oman maansa eduista suhteessa EU:n keskusvaltaan ja sen lisäämiseen ja euroon.
Tämä ovenavaus 1. luokan matkustajalle saa oletettavasti muitakin peräänsä. EU:n luokkayhteiskunnan kehitys tulee olemaan mielenkiintoista sillä ovenavaus jättää jälkensä.