Keskiviikko 26.10.2016

Britannia sai, mitä halusi: ”Antaa erikoisaseman EU:ssa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.2.2016 09:17
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Britannian pääministeri David Cameron suosittelee briteille EU:ssa pysymistä.
|
Eurooppa-neuvosto pääsi myöhään perjantaina sopuun Britannian EU-jäsenyyden jatkosta.
 
-Tämän neuvottelutuloksen pohjalta pääministeri David Cameron voi suositella briteille, että he äänestävät maansa EU-jäsenyyden jatkumisen puolesta. On tärkeää, että Britannia säilyy EU:n jäsenenä, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi kokouksen päätyttyä.
 
-Erityisesti kohdat, jotka koskevat parempaa sääntelyä sekä EU-lainsäädännön yrityksille aiheuttaman taakan keventämistä, ovat hyvin linjassa Suomen hallitusohjelman EU-linjauksen kanssa, Sipilä jatkoi.
 
Sopimuksen merkittävimpänä yksityiskohtana pidetään niin sanottua hätämekanismia, jolla EU:n jäsenmaa voi luvan saatuaan rajoittaa uusien, toisista EU-maista tulevien työntekijöiden tiettyjä sosiaalietuuksia määräajan. Tämä koskee vain työssä käyville maksettavia etuuksia (”in-work benefits”). Vastaavia etuuksia ei ole Suomessa, mutta Britanniassa niitä maksetaan matalapalkka-aloilla. 
 
Britannian pääministeri David Cameron sanoo olevansa tyytyväinen neuvottelutulokseen.
 
-Neuvottelin tuloksen, joka antaa Britannialle erikoisaseman EU:ssa, hän kommentoi Twtterissä.
 
Cameron kertoi samalla suosittelevansa, että britit äänestäisivät Britannian pysyvän EU:ssa todennäköisesti kesäkuussa järjestettävässä kansanäänestyksessä. Britannian hallitus käsittelee tuoretta sopimusta tänään aamupäivällä.
 
Eurooppa-neuvosto kehotti lisäksi Venäjää ja Syyrian hallintoa lopettamaan välittömästi hyökkäykset oppositioryhmiä vastaan. Eurooppa-neuvosto tuomitsi siviilialueiden pommitukset ja vaatii niiden niiden lopettamista. Eurooppa-neuvosto korosti myös humanitaarisen avun perillemenon välttämättömyyttä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kostet

Näin pontevasti olisi pitänyt Suomen ja muiden itsenäisten valtioiden pitää huolta oman maansa eduista suhteessa EU:n keskusvaltaan ja sen lisäämiseen ja euroon.
Tämä ovenavaus 1. luokan matkustajalle saa oletettavasti muitakin peräänsä. EU:n luokkayhteiskunnan kehitys tulee olemaan mielenkiintoista sillä ovenavaus jättää jälkensä.

Risto Nikander

VARMASTI.
Tasa-arvo ei toteudu missään, ei edes kärkimaitten osalta.paitsi ehkä sikäli, että Saksa osaa pitää puolensa muilla tavoilla. Tämä on Englannin tapa.

Pienien maitten ja kansalaisten vedätys jatkuu.

Timothy Kestrel

Britannian jäsenyysasia ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Cameron pelaa peliään hyvin suurilla panoksilla. Hänen on vielä saatava puolelleen mm. Lontoon pormestari Boris Johnson. Helpommin sanottu kuin tehty.