Lauantai 21.10.2017

Syyrian tulitauko sittenkin mahdollinen jo ensi viikolla? ”Pallo on nyt USA:lla ja Venäjällä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.2.2016 10:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    YK:n erityislähettiläs Staffan de Mistura pitää mahdollisena, että Syyriaan saadaan tulitauko ehkä jo ensi viikolla.
|
YK:n erityislähettiläs Staffan de Mistura pitää mahdollisena, että Syyriaan saadaan tulitauko ehkä jo ensi viikolla. Syyrian oppositio on kertonut olevansa valmis 2-3 viikon tulitaukoon, jos Venäjä lopettaa ilmaiskut Aleppon alueella.
 
-Tulitaukoa valmistellaan alustavissa, rakentavassa hengessä käytävissä neuvotteluissa. Pallo on nyt USA:lla ja Venäjällä, hän sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa.
 
Aselevon oli tarkoitus alkaa jo perjantaina, mutta se jäi toteutumatta, koska USA:n  ilmavoimien tukemat kurdijoukot valtasivat al-Shadadin kaupungin. Turkki puolestaan pommitti perjantaina kurdijoukkoja, jotka olivat ottaneet hallintaansa Syyrian oppositiolle aiemmin kuuluneita kyliä Aleppon läheisyydessä. Lisäksi Venäjän pyyntö Turkin sotatoimien pysäyttämisestä hylättiin YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tero Ahtola

"Aselevon oli tarkoitus alkaa jo perjantaina, mutta se jäi toteutumatta, koska USA:n ilmavoimien tukemat kurdijoukot valtasivat al-Shadadin kaupungin. Turkki puolestaan pommitti perjantaina kurdijoukkoja, jotka olivat ottaneet hallintaansa Syyrian oppositiolle aiemmin kuuluneita kyliä Aleppon läheisyydessä. Lisäksi Venäjän pyyntö Turkin sotatoimien pysäyttämisestä hylättiin YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa."

Rauhaa olis ollu jo tyrkyllä, mutta usa ja turkki pommittaa edelleen...

Arto Luukkainen

"Rauhaa olis ollu jo tyrkyllä, mutta usa ja turkki pommittaa edelleen..."

Tero Ahtola, hassua että sorrut valehteluun siten, että jopa itse laittamasi lainaus paljastaa valheesi. USA:n pommituksista ei tuossa nimittäin ole mainintaa.

Ja olennaisintahan on tietysti Venäjän harrastamat Syyrian siviilien terroripommitukset.

Sepetius Kangas
Vastaus kommenttiin #4

Minusta näyttää, että useimmilla kommentoijilla ei ole laseja ollenaan, Niin sokeita heidän juttunsa on. En ymmärrä miksi puhutaan vakaumusen syvällä rinta äänellä. Jonka vain täydellinen tietämättömyys asioista antaa.

Olli Juntunen

Al-shadad oli ennen kurdijoukkojen valtausta Islamilaisen valtion hallussa. Islamilainen valtio ei ole osallistunut rauhanneuvotteluihin, joten sitä vastaan käyty sota ei riko aselepoa.

Missään vaiheessa sotaa ei ole ajateltu lopettaa vielä. Tavoitteena on Syyrian hallituksen, opposition ja kurdien yhteisrintama Islamilaista valtiota vastaan. Tästä ollaan vielä kaukana, mutta hyvä että edes neuvottelevat asiasta.