Maanantai 17.6.2019

Koiranlihaa tarjoilevat ravintolat kiinni olympialaisten ajaksi

Luotu: 
11.3.2008 12:44
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Kiinan viranomaiset ovat määränneet koiranlihaa tarjoilevat ravintolat suljettaviksi olympialaisten ajaksi, kertoo BBC News. Kiinassa koiraa syödään yleisesti. Teurastusoloja on arvosteltu kauan. BBC kertoo ryhmästä, joka on päässyt kuvaamaan koirien riipaisevia oloja.

Brittiläinen, vuonna 2004 nettisivujensa mukaan perustettu, eläinsuojeluaktivistien ryhmä Ecostorm, tekeytyi liikemiehiksi ja onnistui pääsemään koiranlihatehtaisiin kuvaamaan materiaalia koirien epäinhimillisestä kohtelusta. Ryhmä koostuu toimittajista sekä eläinaktivisteista.

- Koiria pahoinpideltiin nuijin ja veitsin. Niiltä vei seitsemän minuuttia kuolla. Sen jälkeen ne keitettiin ja nyljettiin. Kuvaamamme video on pahin eläinrääkkäysvideo jonka olemme nähneet, sanoo Ecostormin edustaja BBC:lle. Tutkimuksen Ecostormilta oli tilannut toinen eläinaktivistiryhmä, One Voice.

Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniölle kyseiset eläinsuojeluryhmät eivät ole tuttuja.

- Uskoisin, että kyseessä on jokin pienempi paikallinen ryhmä. Nimi Ecostorm vaikuttaa aika vauhdikkaalta. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Kiinaa meikataan nyt, varsinkin eläinten kannalta, aika rankalla kädellä. Heidän tapansa ”siivota” on eettisesti kyseenalaista, eikä varmaankaan kestäisi päivänvaloa tai kriittistä tarkastelua, sanoo Ylisirniö, jolle Kiinan harjoittamat räikeät eläinsuojelurikkomukset ovat tuttuja.

- Suurin ja tunnetuin eläinsuojeluryhmä on varmaankin amerikkalainen PETA. Jos haluaa voida pahoin seuraavat kymmenen vuotta, kannattaa käydä heidän sivuillaan. En tiedä toimivatko he laittomasti, mutta heidän kuvaamallaan materiaalilla on ollut vaikutusta. Australian lammasfarmarit vetivät syytteensä PETAA vastaan pois kesken käsittelyn, ja Kalifornialainen teurastamo sai rangaistuksen PETAn toiminnan ansiosta. Heillä on iso koneisto käytössään, kertoo Ylisirniö.

Olympiaisännyys on tuonut Kiinaa esille kriittisessä mielessä monin tavoin. Kaksi kuukautta sitten ohjaaja Steven Spielberg vetäytyi ohjaamasta olympialaisissa, koska vastustaa Kiinan antamaa tukea Sudanille. Sudanin sanotaan olevan syyllinen Darfurin kansanmurhaan.

Ecostorm toivoo, että tutkimus, jonka he suorittivat Kiinassa, toisi myös heidän agendansa paremmin esiin.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit