Tiistai 24.10.2017

Olof Palmen murha – DN: Poliisi toivoo tietoja kuolleesta miehestä ja Smith & Wessonista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2016 20:26
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Olof Palmen murhasta tulee sunnuntaina kuluneeksi tasan 30 vuotta. Kuvassa vasemmalta tutkinnanjohtaja Dag Andersson, Kerstin Skarp syyttäjänvirastosta ja Palme-ryhmän johtaja Hans Melande.
|

Ruotsin entisen pääministerin Olof Palmen murhasta tulee sunnuntaina kuluneeksi tasan 30 vuotta ja tapauksen tutkinta jatkuu edelleen. Ruotsin poliisi oli torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa erityisen kiinnostunut muutama vuosi sitten kuolleesta miehestä ja hänen aiemmin omistamastaan Smith & Wesson -revolveristaan, kertoo Dagens Nyheter.

Tutkinnajohtaja Dag Anderssonin mukaan mies asui lähellä elokuvateatteria, josta poistuessaan Palme oli murhattu. Miehellä oli lupa Smith & Wesson -malliseen revolveriin, ja poliisi pitää mahdollisena, että Palme ammuttiin juuri sen merkkisellä pistoolilla.

Miestä oli pyydetty käymään poliisilaitoksella näyttämässä asettaan, mutta hän ei koskaan ilmaantunut paikalle. Myöhemmin kun tutkijat kysyivät aseen perään, mies kertoi myyneensä sen eteenpäin tuntemattomalle henkilölle.

Anderssonin mukaan mies surmasi itsensä muutama vuosi sitten, eikä revolveria koskaan löytynyt.

– Pidämme vihjepuhelimemme auki ja toivomme uutta tietoa ennen kaikkea hänen aseestaan, sanoo tutkinnanjohtaja Dag Andersson Dagens Nyheterin mukaan.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: