Perjantai 24.11.2017

Itävallan kokous pillastutti Kreikan – kutsui lähettiläänsä kotiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.2.2016 20:45
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suurlähettiläs Chryssoula Aliferi jätti Kreikan Wienin-suurlähetystön torstaina, kun hänet kutsuttiin takaisin Ateenaan.
|

Kreikka on kutsunut Itävallan-lähettiläänsä kotiin, kertoo Kreikan ulkoministeriö. Ministeriön tiedotteen mukaan takaisinkutsun tarkoitus on ”turvata ystävälliset välit Itävallan ja Kreikan valtioiden ja kansojen välillä”.

Taustalla vaikuttaa kuitenkin BBC:n mukaan Itävallan, Serbian ja Makedonian Brysselissä pitämä yhteinen kokous pakolais- ja siirtolaiskriisistä, jonne Kreikkaa ei kutsuttu. Itävalta ja Balkanin maat ovat rajoittaneet turvapaikanhakijoiden maahanpääsyä ja Kreikka pelkää, että niiden seurauksena entistä useampi turvapaikanhakija jää Kreikkaan, eikä pääse jatkamaan matkaansa Eurooppaan.

Maiden kiristystoimien on arvioitu heikentävän Schengenin sopimusta.

– Vastuu pakolais- ja siirtolaiskriisin hoitamisesta ei voi olla vain yhden valtion harteilla, Kreikan ulkoministeriö toteaa julkilausumassaan.

Ministeriön mukaan kriisi on ratkaistavissa ainoastaan reilulla taakanjaolla ja solidaarisuudella.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johannes Paasio

Mitä jos amerikkalaiset hoitaisivat tämän kriisin? Muistaakseni he ovat systemaattisesti tuhonneet valtioita Lähi-Idässä jo 15 vuotta.

Aivan varmasti jokainen haluaa pois Irakista, Syyriasta, Afganistanista ja Somaliasta, mutta Euroopan velvollisuus ei ole vastaanottaa heitä. Erityisesti kun jokainen näkee tulijat kadulla; he eivät vaikuta olevan avun tarpeessa. Puskaraiskauksesta hiljattain tuomittu irakilainen esiintyi Dieselin hupparissa....ei ole kovin halpa.

Milloin tämä kollektiivinen kognitiivinen dissonanssi loppuu? Milloin tunnustetaan tosiasiat? Oikeat avuntarvitsijat ovat edelleen lähtömaissa. He ovat heikkoja kuten naisia, lapsia ja vanhuksia. Katsokaa kuvaa viime viikolla palautetuista irakilaisista - kuinka he ikuistavat lähdön hienoilla älypuhelimilla ja suutelevat maata saapuessaan takaisin "sairaan äitinsä" luokse. Milloin tämän kriisin todellinen luonne voidaan tunnustaa myös valtamediassa ja lopettaa tämä pelleily.