Lauantai 25.5.2019

Huippupoliitikko varoittaa koko Euroopan hajoamisesta

Luotu: 
29.2.2016 07:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Angela Merkel on kommentoinut käynnissä olevaa pakolais- ja siirtolaiskriisiä tv-kanava ADR:n haastattelussa.
|

EU:n vaikutusvaltaisimpiin valtionjohtajiin kuuluva Saksan liittokansleri Angela Merkel on kommentoinut käynnissä olevaa pakolais- ja siirtolaiskriisiä tv-kanava ADR:n haastattelussa.

Merkel sanoi Deutsche Wellen mukaan olevansa huolissaan turvapaikanhakijoihin liittyvistä Euroopan sisäisistä kriiseistä ja sanoi, että Euroopan hajoaminen pitää välttää.

Euroopassa on käynnistynyt ketjureaktio, kun eteläisen Euroopan ja Balkanin maissa on päätetty kansallisesti rajoittaa turvapaikanhakijoiden pääsyä rajojen yli. Eri valtiot vierittävät vastuuta päätöksistään toisilleen ja suurimpiin ongelmiin on joutunut Kreikka, jonne moni turvapaikanhakija EU-alueella ensimmäisenä tulee. Tästä ketjureaktiosta on varoittanut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Merkel sanoi BBC:n ja DW:n mukaan, että Eurooppa ei saa antaa Kreikan ajautua kaaokseen. Hän muistutti, että vasta vuosi sitten muut euromaat taistelivat pitääkseen Kreikan osana euroaluetta.

Merkel on saanut kotimaassaan osakseen kovaa kritiikkiä pakolaiskriisin hoidosta. Hän puolusti nyt tv-haastattelussa turvapaikanhakijat vastaanottavaa linjaansa. Merkel sanoi, ettei hänellä ole ”suunnitelma B:tä” ja torjui vaatimukset ylärajasta turvapaikanhakijoiden määrälle.

Merkelin puolueen CDU:n sisarpuolue CSU on vaatinut liittokanslerilta turvapaikanhakijoiden määrän vähentämistä maaliskuuhun mennessä. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Nikander

Kommentti OK, mutta ei sovi oikein hyvin Suomen kuvaan.
Suomen pakolaisista vain 3% tulee Syyriasta, vaikka Orpo lupasi KAIKILLE ! Syyrialaisille turvapaikan.
Osoitus politiikkojemme perinpohjaisesta ymmärtämättömyydestä ja saamattomuudesta ja maalaisjärjen puutteesta. Myös moraalittomuudesta koska pakolaisten sijaan otetaan seikkailijoita, rikollisia ja elintasopokolaisia.

Sepetius Kangas

Se onkin ainoa ratkaisu tähän tilanteeseen, Eurooppaan saadaan kyllä työläisiä muutenkin kuin sotapakolaisia. Kaikista älyttömintä olisi kaataa Schengen ja piiloutua havumajoihin. Muistan niin monet kriisit ajalta jolloin rajoilla tarkastettiin kaikki. No Schengenin kaataminen toisi lisää työpaikkoja muutaman sadantuhannen verran sekä maksaisi satakunta miljardia. Sekä haittaisi kaupan käyntiä ainakin saman verran. No Euroopassa on kyllä helppoa rahaa ja kansa sen maksaa. Saisimme olla rauhassa havumajoissamme ja kerätä puolukoita. Sekin työllistäisi. Liikalihavuus kyllä katoaisi samalla. Onnea Schengenin kaatamiseen. Ja rajat tiukasti kiinni ettei tarvis naapureita katsella.

Jari Rahkonen

"Merkel sanoi, ettei hänellä ole ”suunnitelma B:tä” ja torjui vaatimukset ylärajasta turvapaikanhakijoiden määrälle"

Merkelissä on jotain tuttua. Itsekeskeinen ihminen joka tekee täysin vastuutonta politiikkaa. Saksalainen on jälleen kerran saattamassa euroopan kaaokseen.

Sepetius Kangas

Mielestäni pitäisi rakentaa liittovaltio. Maapallolla on varsin monia liittovaltioita jotka toimivat kohtalaisesti. Niitä ei ainakaan ole purettu kansalaisten tahdosta. Liittovaltion sovittaminen yhteen helpottaisi hallintos sekä enenkaikkea saisi aikaan runsaan säästön. Mutta tämä ei kaikkia liippareita innosta, sillä silloin jäisivät monen turhan rahan puuhastelut pois. Tyhjästä saadun rahan mahdollisuudet loppuisivat. Mutta tämä ei noita puliveivareita miellytä.

Jaakko Aalto

Merkel on aivan aiheellisesti huolissaa turvapaikanhakijoiden aiheuttamasta kriisistä. Hänellä itsellään on keskeinen osa sen kriisin synnyssä. Hän sanoi myös, että hänellä ei tässä tilanteessa ole mitään varasuunnitelmaa. Eikö siis olisi aiheellista tehdä loogiset johtopäätökset.

Johannes Paasio

EU on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevan kyvytön ratkaisemaan ongelmia - EUn sanelupolitiikka aiheuttaa eripuraa. Unionia kannattaa pian alle puolet ydin valtioiden kansalaisista, ja toisaalta kansallista itsenäisyyttä ajavien "natseiksi" leimatut puolueet ovat lisänneet kannatusta Ranskassa, Puolassa, Unkarissa, Hollannissa, Tanskassa ja Ruotsissa. EU on kyvytön tulkitsemaan mielipidettä ja ratkaisuna se tarjoaa määräyksiä rajojen avaamisesta, pakolaisten pakkosiirroista ja väärien vaalivoittajien sulkemista yhteistyöstä. Sanelupolitiikka johtaa pelkästään syvempään umpikujaan.

EUlla on kaksi (tai kolme) suurta kriisiä, joita se on kykenemätön ratkaisemaan. Nykyinen EU tuhoutuu omaan mahdottomuuteensa - taloudelliset ja poliittiset jännitteet eivät ole koskaan Unionin historiassa olleet suurempia, eikä EU ole osoittanut vähäisintäkään sensitiivisyyttä kriisien purkamiseksi. Siksi EUn tuho nykymuodossa on toivottavaa.

Lana Kortie

Eu:n maahanmuuttopolitiikan takana = avoimet rajat -> on
RIKOLLISUUDEN KOHOTTAMINEN päämääränä,
voidakseen asettaa
Mikrosirun ihon alle ihmisille kontrollin tarpeen nimessä ja
MIKROSIRUN AVULLA SAIRASTUTTAA ihmisiä
JA LOPUKSI AIHEUTTAA NIIDEN KUOLEMIA
Näin maailmanhallitus pääsee päämääräänsä 90% ihmismäärään tuhoamiseen

Sekä eu:ta että usa:ta ohjaava suuryritysten ja yksityispankkiirien mafia pääsee vihdoin meistä kaikista eroon
Islam uskon ja Terrorismin välisestä yhteydestä katso
http://kortie.fi

Lumira Lumus

Uskonnoissa pyhyyden ja jumaluuden sijasta hallitsee ihmisten julma valtapolitiikka ja väkivaltapolitiikka.
Jeesus puhui uskosta ihmisen hengellisestä, sielullisesta korkemmasta olemuksesta ja yhteydestä Jumalaan ja väkivalta ei siihen kuulunut, vaan rauha ja rakkaus, mutta tämä rauhan apostoli mestattiin. Jeesus ei edustanut mitään uskontoa
Jumala ja jumaluuskäsitteenä voi vain edustaa hengellistä valtaa ja sen uskon luonne on puhtaasti hengellinen.
Uskonto edustaa vain ihmisten maallista valtaa ja joissakin yhteiskunissa se on maan valtapolitiikkana, jota hallitaan väkivallalla ja väkivalta on sen syvin olemus ja se väkivalta ei lopu ennenkuin nämä uskontopolitiikat ja niiden edustama väkivalta tuomitaan. Ihmettelen, vaikka ihmset näkevät terrori-iskuta ja silmitöntä tappamista, eivät käsitä, mistä on kysymys. Ja väkivallan käsittäminen uskonta tarkoittaa nyt länsimaissa, että uskonnon vapauslakiin vedoten YK:ta myöten puolustetaan näille vapautta harjoittaa uskontoaan eli väkivaltaa länsimaisissa yhteiskunnissa.

Sepetius Kangas

Ei pakolaiset ole ongelma vaai ihmiset jotka eivä tiedä evätkä halua edes tietää tästä pakolaisuudesta mitään. Tietämättömyys on paha syöpä ihmisessä. ennen se ratkaistii Lähtemällä sotaa ja saamat turpiin tai joskus voittamallakin jotain. Maailma oli mallillaan niin kauan kuin haavoja nuoltii. Sitten taas innolla tappelemaan. Olen miettinyt kuinka hyvä paikka maapallo olisi nyt ilman ihmisen itsekkyyttä ja toisten alistamisen tahtoa. Ehkä ihminen silloinkaan ei kestäisi onnellisuutta.

Tapani Tuominen

On järkyttävää, että Merkel lausuu ääneen, että hänellä ei ole suunnitelma Btä ja ettei "pakolaisten" määrälle aseteta ylärajaa. Samaan aikaan hän edellyttää, että Eurooppa pysyy yhtenäisenä. Turha toivo. Viimeiseen asiaan liittyneeseen laajaan kokoukseen ei edes kutsuttu Saksan edustajia.

Miten hän voi edelleen toimia kanslerina Saksassa ja pyörittää EUta mennen tullen. Ja kuinka kauan meidän omat poliitikkomme jaksavat käydä hymistelemässä tätä kaiken järjen menettänyttä henkilöä?

Eurooppa on kaaoksessa keväällä 2016. Suomi valitsee itse tiensä, mukana siinä tahi ei. Asia on omissa käsissämme.

Risto Nikander

Oikein. Merkel on pelannut viisaasti ja Saksa on hyötynyt paljon EUsta. Mutta ei ole ääripäät hyvästä. Aatulla meni pahasti överiksi. Niin on mennyt Merkelilläkin. Liika valta tekee sokeaksi.
Onhan näitä muitakin. Pohjois Korean Kim, Turkin Erdogan, Venäjän Putin ?!?. Lähi Idässäkin kuningasjuoneita ja Syyrian Assad.

Sepetius Kangas

Mikä on yläraja onko tappamisella ylarajaa ja juka sen asettaa. Pakolaisia tulee niin kauan kuin sota jatkuu. Ja niitä tulee vielä soan jälkeenkin niin kauan kuin hävinneitä sorretaan. Eurooppa ei ole kaaoksessa pakolaisten takia vaan ihmisten jotka tappalevat siitä kuinka paljon kakolaisia kukin ottaa.Periaatteessa yksikin pakolainen on liikaa. Mutta vain harvat yrittävät estää tämä, ettei noitä tuli vaan kaikolla olisi mahdollisuus elää jossain ilman asetta. Myö näitä ns. elintasopakolaisa tulee olemaan jos kaikilla ei ole mahdollisuuta elää jossain. Ja heidän mukanaa aina vaeltaa sellaisia joka haluavat päästä siivellä elämään. Niden erottaminen on työlästä.

Jukka Kautto

Taitaa Englannin kansanäänestys EU jäsennyydestä käydä tarpeettomaksi tätä menoa. Homma on menossa hulinaksi sitä tahtia. Merkelin sen sijaan pitäsi ruveta katselamaan polittista turvapaikkaa, vallanvaidon varalta. Kanslerin omavaltainen toiminta voi johtaa maanpetossyytteeseen, vai miten muukalaisten etujen asettaminen saksalaisten edelle pitäisi tulkita.

Kari Välimäki

Pakolaiskriisi on läntisen maailman politiikan aikaansaannos, kun Ameriikka lähti ensin ristiretkelle Irakiin viemään demokratian oppia. Ei mennyt kaaliin. Sitten 2010-luvulla mentiin tukemaan sekalaisia kapinallisryhmiä muihin arabimaihin, mm. oikein YK:n valtuutuksella pommittamaan Gadaffin Libyaa. Saatiin koko arabimaailma sekaisin. Nyt tulevat sitten kylään. Sitä saa mitä tilaa. Ikävää vaan on se ettei tästä poliitikot mitään kärsi vaan me eli ns. kansa.

Rauno Kujala

Euroopan hullu akka, jonka johdossa Eu on tähän jamaan tullut. Eu:n kuuluukin hajota, se on sisältä mätä, epädemokraattinen irvikuva. Edes NL aikoinaan ei ollut näin hullu instituutio. Mitä pikimiten tämä hulluus saadaan loppumaan,sen parempi. Suomi suomalaisille ja päätäntävalta ja itsenäisyys takaisin.