Maanantai 23.10.2017

”Huonoja uutisia Vladimir Putinille – Kommunistit tulevat taas”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.3.2016 19:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvassa Venäjän kommunistinen puolue vappuna 2015.
|

Yhdysvaltalainen maailmanpolitiikan professori Mark Galeotti kirjoittaa Vox-lehdessä, että kommunistinen puolue tekee paluuta Venäjällä.

– Venäjän kommunistinen puolue tekee comebackia – ja se on huono uutinen [Venäjän presidentti Vladimir] Putinille, Galeotti toteaa.

Galeottin mukaan Venäjän kommunistipuolueen uusi, voimakkaampi kritiikki maan johtoa kohtaan kertoo Venäjän eliitin ristiriidoista ja uuden poliittisen sukupolven noususta. Galeotti ei usko, että kommunistit voisivat lähitulevaisuudessa päästä vallan kahvaan kiinni, mutta arvioi, että puolueesta voi tulla varteenotettava oppositiovoima syyskuussa pidettävien vaalien seurauksena. Tällä hetkellä kommunisteilla on 92 paikkaa 450-paikkaisessa duumassa.

Kommunistit vaativat muun muassa kireämpää verotusta rikkaille, jotka nykyään maksavat tuloistaan vain 13 prosentin veroa. Kommunistit myös muistuttavat, että yli puolet venäläisistä elää köyhyysrajan alapuolella.

Galeotti uskoo, että kommunistit saattavat onnistua vaikuttamaan Venäjällä käytävään julkiseen keskusteluun, sillä he ovat ottaneet esille herkkiä köyhyyteen ja korruptioon liittyviä aiheita.

Venäjä-tuntija, dosentti Arto Luukkanen on aiemmin kertonut havainneensa Venäjällä merkkejä tyytymättömyydestä, mikä voi johtaa kriisiin.

– Ajan merkit ovat näkyneet siinä, että itänaapuriin on ilmaantunut erikoisalojen protesteja kuten esimerkiksi venäläisten rekkamiesten anti-Platon (uusien tiemaksujen vastainen protestiliike) liike, Luukkanen kirjoitti blogissaan tammikuussa.

Kommunistit ja Putin ovat ajautuneet alkuvuonna sanaharkkaan. Putin vertasi Leninin ajatusta Neuvostoliitosta siihen, että Venäjän alle laitetaan atomipommi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ensio Jauhiainen

jonkunhan ne asiat on saatettava järjestykseen kun missä tahansa maa riistetään pienen porukan toimesta Lehtikunnas Suomen äveriäin mies, Antti Herlin tienasi vaatimattomat 620 155,039 € per arkipäivä. Antti maksoi veroja tuosta 4,7%. Suomalainen työtön saa henkensä pitimiksi peruspäivärahaa 32,68 €/arkipäivä. Veroja työtön maksaa mukisematta 20%.

Antilla menee viitisen sekuntia tuosta arkipäivästä, että hän tienaa työttömän peruspäivärahan verran. Mutta veronmaksukyky on vain neljäsosa siitä, kuin on työttömällä!

Melko hätkähdyttävää, eikö?

Henrik Tikanvaara

Antti maksoi veroja 29 147,29 € per arkipäivä. Sillä pidettiin 891 työtöntä hengissä. Suomalainen työtön ei todellisuudessa maksanut sentin pyörylää veroja, koska hän ei tuottanut mitään vaan nautti vain Antin maksamaa avustustusta josta sitten "verotetaan" 20% niin että kaikki voivat kuorossa valittaa verotaakkaansa.

Melko hätkähdyttävää, eikö?

Voidaan vielä irvailla että Antti maksoi itse asiassa 29 147,29 € / 0,00 € kertaa enemmän veroja, luku joka lähestyy äärettömyyttä.

Tehdään kuitenkin selväksi että en koe myöskään oikeudenmukaiseksi työpanosten ostamista niin halvalla että työntekijä ei voi kunnolla elää, jos samanaikaisesti yritys tekee suuret voitot.

Jukka Kautto

Jätkä ei tiedä, mistä puhuu. Jenkit ja Euroopa ovat tilassa, missä painekattila voi räjähtää milloin tahansa eriarvoisuuden kasvun takia. Venäjä on pikkutekijä tässä sekoilussa, mutta sitä käytetään mörkönä peloittelemaan massoja kuuliaisuuten.