Lauantai 21.10.2017

Taleban tuhoaa kännykkäverkkoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.3.2008 14:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kännykkäverkon mastoja Kabulissa.

Taleban-liike on tuhonnut eteläisessä Afganistanissa useita matkapuhelinverkon tukiasemia sen jälkeen, kun puhelinyhtiöt kieltäytyivät sammuttamasta niitä öiseksi ajaksi. Talebanin edustajan mukaan tarkoituksena on estää vakoojia viestittämästä taistelijoiden liikkeitä amerikkalaisille.

Tukiasemien tuhoaminen saattaa hidastaa oletettujen vakoojien toimintaa, mutta huomattavasti enemmän se haittaa yhteiskunnan rakentamista – seikka, jota kaikki kapinalliset eivät suinkaan pidä pahana asiana. Näin kirjoittaa komentajakapteeni Juha-Antero Puistola blogissaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Talebanit valehtelivat, että yhdysvaltalaiset paikantavat talebanit näiden käyttämien matkapuhelinten avulla.

Tosiasiassa Afganistanin kehitys on niin pitkällä, että paikalliset ilmiantavat talebaneja matkapuhelinten avulla.

Kun liikutaan yön pimeydessä, on tietenkin niin, että tehokkaasta ilmiantamisesta tulee kriittinen tekijä.

Kriisitilanteessa pitää viestintäkeskukset, kuten tukiasemat varmistaa terrorilta.

Talebanin hyökkäykset tukiasemia vastaan osoittavat, että heitä ilmiannetaan jo kohtalaisella tehokkuudella.

tapio_o_neva

Hamid Karzain pitäisi maksaa vartiojoukkue jokaiselle tukiasemalle. Jotta Hamid Karzai voisi sen tehdä niin kuin Suomi kriisitilanteessa, pitäisi Hamid Karzailla olla kansallisvaltio, oikea kansallisarmeija ja oikea asevelvollisuus.

Lisäksi olisi hyvä, mikäli tämä joukkue ei olisi pelkästään kiväärijoukkue, vaan viestijoukkue, joka pystyisi hoitamaan vikailmoituksia ja ongelmatilanteita puhelinlaitoksen kanssa. Tämä puolestaan edellyttäisi koulutustasoa.

Hamid Karzailla ei voi olla rahaa, koska hän ei voi kantaa tullia, koska hän ei hallitse NATO:n ja Yhdysvaltain tuella kuin 32% alueesta noin 12%:n kuuluessa käytännössä talibaneille.

Hamid Karzai ei voi tehdä niin kuin Suomessa, koska Hamid Karzai tarvitsisi ensin Runebergin ja sitten Lönnrothin voidakseen esiintyä Snellmanina.

Toinen keino olisi jakaa satelliittipuhelimet ilmiantajille. Siitä, että ilmiantajalla olisi satelliittipuhelin, tietäisi, että hän on ilmiantaja ja talebanit tappaisivat satelliittipuhlimia hallitsevat afgaanit ensimmäisinä pettureina.