Sunnuntai 22.10.2017

Ratkaisun hetket käsillä: ”Angela Merkelin asema Euroopan johtajana on tulilinjalla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.3.2016 11:55
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Saksan liittokansleri Angel Merkel.
|
Saksassa huomenna sunnuntaina järjestettäviä maapäivävaaleja pidetään ratkaisevina liittokansleri Angela Merkelin aseman kannalta.
 
-Angela Merkelin asema Euroopan kiistattomana johtana on tulilinjalla, ajatuspaja Carnegien ulkopoliittinen asiantuntija Judy Dempsey arvioi katsauksessaan
 
Suomalainen varainhoitotalo Front Capital puolestaan ennakoi vaalituloksen voivan aiheuttaa turbulenssia myös rahoitusmarkkinoille.
 
-Markkinoiden epävarmuutta lisäisi Saksan maapäivävaalien tulos, jos/kun Merkelin CDU ja SPD häviävät ja EU:n kriisien ratkaisija, Saksa, nähdään jälleen astetta heikompana toimijana. Merkel on ajautunut epäonnistuneen turvapaikkapolitiikkansa vuoksi umpikujaan niin sisäpolitiikassa kuin naapurimaidensa kanssa, Front kirjoittaa kuukausikatsauksessaan.
 
Judy Dempsey huomauttaa, ettei Merkelillä itse asiassa ole kilpailijoita Saksaa eikä Euroopassakaan.
 
-Mutta hänellä ei myöskään ole tukijoita muiden Euroopan maiden johtajien joukossa. Muut Euroopan maiden johtajat haluavat mieluummin ruokkia populistisia liikkeitä kuin puolustaa solidaarisuutta ja eurooppalaisia arvoja, hän tylyttää.
 
Saksan maapäivävaalit pidetään sunnuntaina kolmessa liittovaltiossa: Saksi-Anhaltissa, Baden-Württembergissä ja Reininmaa-Pfalzissa. Vaalit ovat ensimmäiset pakolaiskriisin alettua. Dempsey ennakoi maahanmuuttokriittisen AfD-puolueen nousevan voittajaksi sunnuntaina.
 
-Vaaleissa ei ole kyse vain Merkelin politiikasta ja johtajuudesta. Ne ovat tärkeät vaalit myös koko Euroopalle. Kyse on siitä, pystyvätkö saksalaiset vastustamaan muukalaisvihamielisyyttä ja populismia, hän kirjoittaa.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Nikander

HIENO HUOMIO JA MUISTUTUS!
JOS JA KUN MERKEL TUNSI ASIOITA JO VUONNA 2010 !!! NIIN MITEN VOI OLLA MAHDOLLISTA HÄNEN TYPERYYTENSÄ NYT, VIISI VUOTTA MYÖÄHEMMIN. kANTAPÄÄN KAUTTA OPITTU PITÄSI SENTÄÄN PYSYÄ MIELESSÄ PIDEMMÄN AIKAA VAIKKA POLIITTINEN MUISTI OLISIKIN LYHYT.
KOSKAS MUUTEN ALEXANDER STUBB VÄITTI MONIKULTTUURISUUDEN OLEVAN RIKKAUS ?

Eero Pekonen

Onneksi saksalaisilla on sentään vaihtoehtoja vaaleissa jos monikulttuurisuushöttö ei enää kiinnosta. Suomessa ei tällä hetkellä ole tässä asiassa vaihtoehtoja, kun Soini on luopunut kaikesta maahanmuuttokriitisyydestä saadakseen pitää ministeripaikkansa! Mielenkiintoiset vaalit tulossa.