Perjantai 24.11.2017

Vladimir Putin yllätti jälleen – Obamalla pasmat sekaisin?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.3.2016 08:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ilmoitus joukkojen vetämisestä pois Syyriasta tuli yllättäen, arvioidaan kansainvälisessä lehdistössä.

Politico-lehti pohtii, onnistuiko Putin jälleen kerran ”vetämään nenästä” Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa ja sekoittamaan tämän pasmat. Juuri hiljattain sanoi haastattelussa, että Putin tulisi katumaan sekaantumistaan Syyrian tilanteeseen.

Politico muistuttaa, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjän toimet onnistuvat yllättämään Obaman ja Yhdysvaltain tiedustelun.

Toisaalta on mahdollista, että juuri pelko ongelmiin joutumisesta Syyriassa oli syynä Putinin äkkiratkaisulle. Toinen syy voi olla asiantuntijoiden mukaan se, että Putin on kypsynyt Syyrian johtajaan Bashar al-Assadiin ja tämän tiukkaan asenteeseen rauhanneuvotteluissa.

Lehti toteaa, että Putinin sanat ja teot ovat olleet ennenkin ristiriidassa, joten jää nähtäväksi, toteutuuko vetäytyminen Syyriasta. Venäläislähde kommentoi lehdelle, että kukaan ei väitä Venäjän ilmatuen lähtevän pois sataprosenttisesti, mutta tulitauon vuoksi joukkoja voidaan vähentää. Maailmalla ollaan reagoitu varovan toiveikkaasti Venäjän ilmoitukseen.

Politicon mielestä on selvää, että Putin pitää kansainvälistä yhteisöä varpaillaan.

Putin ja Obama keskustelivat uusimmasta käänteestä puhelimitse. Keskustelu käsitteli sitä, miten vihamielisyydet saadaan kokonaan lakkaamaan, BBC kertoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Myllymäki

Obama ei ole koko virkakautensa aikana käsittänyt maailmatapahtumien pohjavirettä ja logiikkaa. Hän vain herkkäuskoinen haihattelija jota Putin ja kaikki muut huijaavat minkä ehtivät. Hän ei kuuntele neuvonantajiaan ja on kerännyt ympärilleen vain saman mielisiä haihattelijoita Kerry esimerkkinä. Niinpä kukaan ei ota häntä vakavasti.
Suurvallalle se on ikävää, mutta eiköhän ensi vuonna puhalla uudet tuulet.

Markku Lehto

"Putinin ilmoitus joukkojen vetämisestä pois Syyriasta"

Kuka uskoo enää näihin Putinin ilmoituksiin ? Putin on liian usein puhunut toista ja tehnyt toista. Uskottavuuden voi menettää kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen kerran.