Sunnuntai 22.10.2017

Pelko heräsi Belgiassa: Seuraava kohde ydinvoimala?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.3.2016 15:57
Päivitetty: 
22.3.2016 16:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvassa Tihangen ydinvoimala.
|

Belgiassa ydinvoimaloissa on tehostettu turvatoimia Brysselin tämänpäiväisten iskujen seurauksena, kertoo muun muassa Daily Telegraph.

Politicon mukaan kahden ydinvoimalan, Doelin ja Tihangen turvatoimia on tehostettu ja niiden ympäristöjen liikennettä tarkkaillaan systemaattisesti. Elecrtabel-energialaitoksen edustaja kertoo Politicolle, että armeijan ja polisiin edustajia on ollut paikan päällä ydinvoimaloissa jo viikonlopusta lähtien. Belgian yleisradioyhtiö kertoi aiemmin, että armeijan edustajia saapui Tihangen laitokselle perjantaiaamuna. Voimayhtiö oli pyytänyt lisää apuja turvallisuustilanteen varmistamiseksi jo neljä kuukautta aiemmin, RTBF kertoi.

Ainakin Tihangen ydinvoimalasta osa työntekijöistä on poistunut tänään. Electrabelin mukaan voimalaa ei kuitenkaan ole evakuoitu, sillä ydinvoimala on yhä käynnissä. Ainoastaan välttämätön henkilöstö on jäänyt työhön.

Daily Telegraphin mukaan Belgiassa on herännyt pelko siitä, että terroristien seuraava kohde voisi olla ydinvoimala. Lehden mukaan yhden Pariisin iskuista epäillyn asunnosta on löytynyt videokuvaa johtavassa asemassa olevasta ydinvoimaloiden parissa työskentelevästä virkamiehestä. Telegrapin mukaan videokuvaa oli kymmenien tuntien edestä.

Videolla olleen johtajan henkilöllisyyttä ei ole paljastettu. Lehden mukaan videot löydettiin viime kuussa. Ei ole tietoa siitä, milloin videot on kuvattu.

Belgian kriisikeskuksen mukaan uhkatasoa on nostettu tasolle 4 koko maassa. Uhkatason nosto koskee erityisesti kansainvälisiä juna-asemia, metroa, lentokenttiä, ydinlaitoksia ja Anvers'in satamaa, kriisikeskus kertoi tänään. Electrabel on nyt tiedottanut, että osa henkilökunnasta on poistunut ydinvoimaloista uhkatason noston myötä.

Jaa artikkeli: