Sunnuntai 22.10.2017

Taksikuskin vinkki johti terroristien asuntoon – Tämä mies on nyt Brysselin etsityin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.3.2016 07:51
Päivitetty: 
23.3.2016 08:01
  • Kuva: All Over Press /EPA
    Kuva
    Kolme epäiltyä terroristia tallentui Zaventemin lentokentän valvontakameran kuvaan. Kahden uskotaan kuolleen itsemurhaiskuissa, mutta kuvan miehen epäillään jättäneen kentälle pommin ja poistuneen sitten paikalta, poliisi uskoo.
|

Brysseliläinen taksikuski ilmoittautui tiistaina viranomaisille kertoen, että hän todennäköisesti kyyditsi kolme pommi-iskuista epäiltyä miestä Brysselin lentokentälle.

Kuski ilmoitti tietonsa nähtyään valvontakameran kuvia kolmesta epäillystä, joista kahden uskotaan CNN:n mukaan toimineen itsemurhapommittajina. Yksi, oheisessa kuvassa näkyvä mies, sen sijaan ilmeisesti jätti lentokentälle pommin ja poistui paikalta. Brysselin poliisi on etsintäkuuluttanut hänet ja pyytää yleisöltä apua hänen tunnistamisekseen.

– Etsimme tätä kolmatta miestä, sanoo sisäministeri Jan Jambon.

Taksikuski antoi CNN:n mukaan viranomaisille osoitteen, josta kävi ottamassa miehet kyytiin tiistaiaamuna. Tämä ilmeisesti johti poliisin asuntoon, josta löytyi naulapommi, kemikaaleja sekä Isis-järjestön lippu.

Ainakin 31 ihmistä kuoli Brysselin lentokentälle sekä metroon tiistaina tehdyissä pommi-iskussa. Jihadistinen terroristijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta tätä ei ole todennettu.

Kolmannen, nyt etsityn miehen kentälle jättämä pommi ei CNN:n mukaan ilmeisesti räjähtänyt.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Lius

Mitä tähän voisi lisätä? Tavalliset eurooppalaiset ihmiset ryhtyvät sankareiksi paljastamaan terroristiverkostioa jonka loi Yhdysvallat, jonka tämä koulutti Afganistanissa, kasvatti Irakissa ja pani liikkeelle Libyassa ja Syyriassa. Vaikea edes sanoa kumpi on suurempi hirviö USA vai ISIS?

"Kiitos" USA.