Lauantai 25.5.2019

Uudet kuvat Palmyran muinaistemppelistä – Isisin tuhoja selvitetään

Luotu: 
28.3.2016 10:48
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Uutistoimisto SANAn julkaisema yleiskuva Palmyrasta eiliseltä. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevista nuolinäppäimistä.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Vaurioitunut moskeija Palmyrassa. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevista nuolinäppäimistä.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Eilen Palmyrassa otetussa kuvassa näkyy aukko tiessä. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevista nuolinäppäimistä.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Palmyran kuuluisa linna eilen. Siirry kuvasta toiseen kuvan sivuilla olevista nuolinäppäimistä.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Palmyran raunioita eilen.
|

Uusia valokuvia on julkaistu Unescon maailmanperintökohteesta, muinaisesta Palmyran kaupungista, jonka Syyrian hallinnon joukot ovat vallanneet takaisin terroristijärjestö Isisiltä.

Palmyra oli Isisin hallinnassa kymmenen kuukauden ajan. BBC kertoo, että jotkut muinaiset monumentit on tuhottu, mutta suuri osa muinaiskaupungin raunioista näyttäisi säilyneen.

Syyrian muinaismuistoista vastaavan päällikön Maamoun Abdulkarimin mukaan viranomaiset olivat odottaneet pahinta, mutta nyt on selvinnyt, että Palmyran maisema on yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, BBC kertoo.

Isisin on aiemmin kuitenkin kerrottu tuhonneen ainakin kaksi 2000 vuotta vanhaa temppeliä. Toinen niistä oli Palmyran päätemppeli Baal, jonka riemukaaren Isis räjäytti mediatietojen mukaan syksyllä 2015.

Syyrian hallitsijan Bashar al-Assadin joukot valloittivat Palmyran takaisin terroristijärjestöltä eilen sunnuntaina Venäjän joukkojen tuella. Uutistoimisto Itar-Tass kertoo, että Pietarin Eremitaasin asiantuntijat avustavat Palmyran monumenttien restauroinnissa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: