Tiistai 21.5.2019

Ukrainan 15 mrd. € vaarassa? ”Kriisi saatava loppumaan välittömästi”

Luotu: 
10.4.2016 19:05
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk eroaa.
|
Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk jättää tehtävänsä. Hänen eroaan on Ukrainassa vaadittu jo pitkään, mutta toisaalta poliittisen epävakauden pelätään vaikuttavan Ukrainan ja kansainvälisen rahoittajien kuten Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tukeen.
 
Ukrainan taloutta on autettu kuntoon noin 15 miljardin euron pelastuspaketilla, josta IMF ja EU ovat maksaneet suurimman osan. Ukrainan keskuspankin pääjohtaja Valeria Gontareva on vedonnut poliitikkoihin tilanteen vakauttamiseksi.
 
–Kriisi on saatava loppumaan välittömästi, jotta yhteistyö IMF:n kanssa voi jatkua, Gontareva sanoi uutistoimisto Bloombergille.
 
Ukrainassa hiljattain vierailleet Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Kristi Raik ja FIMin salkunhoitaja Kuldar Rahuorg ovat molemmat olleet hyvin pessimistisiä Ukrainan nykykehityksen suhteen. Molempien mukaan poliittinen tilanne on Ukrainassa nyt äärimmäisen herkkä.
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Carolus Linden

Ketkä dorkat, "rahamaailman" ulkopuolella, kannattavat tällaista muiden maiden rahojen kaatoa kaikenlaisiin poliittisista syista syntyviin ja syvenviin pohjattomiin kaivoihin. Humanitäärinen apu on eri aisa, mutta miljrdien syytäminen kyseenalaisten hallintojen haltuun ei oiken taida olla tolkullista toimintaa.

Jukka Kautto

EU, joka itse jatkuvassa kusessa taloutensa kanssa (tällä kertaa Italian pankit kanttuvei), haluaa välttämättä mukaan Ukrainan, joka on jo alusta lähtien ollut epäonnistunut valtio. Turkin mukaantulon jälkeen tarvitaan väistämättömästi myös Zimbabwen jäsennyyttä pönkittämään tätä talouden menestyksellistä megayhteenliitymää.

Jarmo Lius

Maan laillinen ja demokraattisesti valittu hallinto kieltäytyi allekirjoittamasta assosiaatiota, niin EU järjesti maassa vallankaappauksen ja assosioi Ukrainan väkisin itseensä. Seurauksena Ukraina hajosi.

Sen sijaan että EUn sisällä järjestettäisiin tutkinta kuka päätti kansainvälisen oikeuden vastaisesta operaatiosta, syylliset EUn käytävillä piiloutuivat massiiviseen "syytä Venäjää" operaatioon. Ja me nyt lappaamme rahaa voitelurahaksi Ukrainaan jotta totuus jää rahakasan alle.

Läntiset arvot. Pyh.

Timo Koivusalo

Vanha kaarti ei hellitä kuristusotettaan helposti ja Kreml tekee tihutöitä taustalla minkä ehtii. Uudeksi pääministeriksi kaavaillaan Porosenkon liittolainen parlamentin puhemies Volodymyr Groisman.

EU:n ja Ukrainan assosiaatiosopimus edistää Ukrainan ja unionin taloudellista ja poliittista lähentymistä. Muut EU-maat ja Ukraina ovat jo hyväksyneet sopimuksen mutta Hollanti haluaa siihen joitakin muutoksia.