Lauantai 25.5.2019

Ruotsissa tapahtuu outoja – Professori väläyttää hybridihyökkäystä

Luotu: 
20.5.2016 09:02
Päivitetty: 
20.5.2016 12:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuvassa Boråsin lähistöllä sunnuntaina sabotaasin kohteeksi joutunut masto.
|

Ruotsissa hallitus ja viranomaiset järjestävät kriisikokouksen viimeaikaisten Ruotsin infrastruktuuriin kohdistuneiden ongelmien vuoksi. Eilen maan lentokentillä oli kaaos tutkavian vuoksi. Lisäksi rautateiden lipunmyynti kaatui.

Eilen havaittiin Ruotsissa myös tietoliikennemastoon kohdistuva sabotaasiepäily, josta kertoi Dagens Nyheter. Viime sunnuntaina oli toinen vastaava mastotapaus. Torstain mastotapauksen on kuitenkin nyt todettu johtuneen tuulesta, ei sabotaasista.

Aftonbladetin mukaan eilen myös Ruotsin hätänumerojärjestelmässä oli noin 15 minuuttia kestävä häiriö.

Ruotsin hallitus selvittää nyt, onko tapahtumilla mitään yhteyttä toisiinsa.

Tiedusteluasiantuntija, professori Wilhelm Agrell väläyttää Aftonbladet-lehden haastattelussa hybriditoimien mahdollisuutta.

Agrell viittaa Venäjään mainitsematta maata kuitenkaan nimeltä. Agrellin mielestä tapahtumat ovat hybridisodankäynnin kuvaan sopivia.

– Tarkoitus voi olla puhtaasti demonstratiivinen, että halutaan osoittaa Ruotsin heikkous, hän sanoo.

Agrell arvelee myös, että tarkoituksena voi olla pienessä mittakaavassa testata Ruotsin reaktioita infrastruktuurihäiriöihin.

Agrell kuitenkin korostaa, että tämä on spekulaatiota, koska tapauksista ja niiden mahdollisesta yhteydestä toisiinsa ei vielä tiedetä tarpeeksi.

Hän kuitenkin toteaa, että toiminta vaikuttaa ammattimaiselta.

Lue myös: Mitä ihmettä Ruotsissa tapahtuu? – Kaaos lentokentillä ja rautateillä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Ja Suomessa kun VRn lippusysteemi on ollut nurin ja muuta niin sekin heti Venäjän syytä?

Lapsikin näkee että tämä on läntistä informaatiosotaa

A) mitään näyttöä ei ole
B) lähdekin myöntää että puhdasta spekulaatiota
C) taso on kuin Mulder & Scully "haluan uskoa"
D) luodaan siis tyhjästä mielikuvia ihmisten mieliin

Kun muistetaan mikä maa olikaan se johtava informaatiosodan maa, niin asia alkaa olla siinä:

INFORMAATIOSODANKÄYNNIN TUOMAT HAASTEET
ILMAVOIMIEN PÄÄJÄRJESTELMIIN

Kandidaatintutkielma
Kadetti
Paulus Kärnä

Todellinen noste informaatiosodankäynnin tutkimiseen ja kehittämiseen käynnistyi Yhdysvalloissa ensimmäisen Persianlahden sodan myötä 1990-luvulla. Yhdysvallat on informaatiosodankäynnin johtava kehittäjä ja tutkija.

https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/84957/K%C3%A4rn%C3%A4_PJ.pdf...

Markus Vuorivirta

Mun teoriani on simppeli. Se ei ole tämä uusin muslimipakolaisaalto. Eikä venäläiset. Se on jo kauan sitten maaperälle pesiytetty jugoslaavi-maahanmuuttaja-lauma.. Joka siis on jo vuosikymmeniä pitänyt Ruotsia otteessaan. Se on tarpeeksi voimakas tuhoamaan koko maan. Myös tarpeeksi älykäs tällaisiin iskuihin. Se miksi epäilen näin on simppeliä. Muut pohjoismaat ovat saaneet olla rauhassa == muihin pohjoismaihin ei pesiytynyt tätä jugoslaavi-mamu-laumaa... Eli ongelma on kuin onkin mamu-ongelma. Mutta ei sellainen mamu-ongelma mikä liittyisi näihin uudempiin mitenkään. Nämä uudemmat hoitavat asiat hmm. hieman perinteisemmin metodein.

Harri Kuusela

Jos Venäjä haluis että Ruotsi menee Natoon niin se tekisi juuri tuollaisia "testejä" , eikö niin? Haluaako Venäjä siis sitä? Ei käsitääkseni. Eihän siinä oli mitään järkeä, vai osaako joku tuon järkevyyden selittää?
Kuka tuollaista sabotasia haluais tehdä?
Mielenterveyspotilas?
ISIS? Mutta jos se on sen tekemä kuka on kohteen määrännyt ja miksi? Mikä on sen tarkoitus ja mitä sillä halutaan saada aikaan?
Meidän valtamedia vaikenee joten luulen että Venäjästä ei ole nyt kyse. Jos tuollainen epäilys oikeasti olis niin kyllä otsikot olis raflaavat.
Venäjällä pelottelu on nyt kovaa kamaa joka myy.

Esa Auramäki

Miten Agrell voi viitata venäjään mainitsematta maan nimeä? Ja samalla toteaa, että tämä on spekulaatiota. Eikö näissä jutuissa riittäisi vain todeta TOSIasiat. Nämä spekulatiiviset viittaukset vaikuttavat kovin tarkoitushakuisilta.

Tapio Mäkeläinen

Niin tai näin niin swedut on tehneet karsean virheen ottaessaa balkanilaisia avosylin vastaan ilman mitään taustaselvityksiä. Tota se liian pitkä rauha teettää. Saa nähdä mihin me joudumme mutta onneksi hallitus kiristää otteita ennen kuin vihreät ja sdp kukkahattutäti - osasto palaa valtaan ja kaikki portit yritetään avata.
Tämän asian jenkit hoitaa hyvin. Käydään valitsemassa ne jotka pääsee sisään ja töihin nopeasti ja ohjatusti.
On se kumma että länsi on voittanut kaksi maailmansotaa mutta kumiveneillä ja styroxlautoilla tulevia nk pakolaisia ei saada torpattua? Syyrialaiset jotenkin ymmärtää mutta se muu sakki..? Ohjattua toimintaa Euroopan hajottamiseksi.
Parempi vaan mennä niin lähelle amerikkalaisia kuin ikinä voi ja hyvältä näyttää. Huomenna tulee Naton laivoja Hesaan.:)