Lauantai 25.5.2019

Brexit-mylly: Boris Johnsonia tylytetään nyt totaalisesti

Luotu: 
27.6.2016 19:32
Päivitetty: 
27.6.2016 19:55
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Boris Johnson.
|

Lontoon ex-pormestari, Britannian EU-erokampanjaa johtanut parlamentaarikko Boris Johnson saa nyt osakseen kovaa tylytystä brittilehti The Independentiltä ja Politics.co.uk-lehden Adam Bienkovilta.

Molempien lehtien kantaaottavissa kirjoituksissa vedetään esiin Johnsonin aiempia puolitotuuksia, petettyjä vaalilupauksia ja hänen tapaansa muunnella tarinaa työskennellessään tiedotusvälineissä menneinä vuosina.

Guardian puolestaan kertoo, että EU-diplomaatit ovat jo tyrmänneet Johnsonin ajatuksen, että Britannia voisi jatkaa EU-eron jälkeen EU:n yhteismarkkinoilla kuitenkaan sitoutumatta EU-sääntöihin.

Johnson kirjoitti tänä aamuna Daily Telegraphissa, että ”Britannia on osa Eurooppaa ja tulee aina olemaan sitä”. Johnson myös vakuuttelee tekstissään, että paljoakaan ei tule muuttumaan ja että tulevaisuus näyttää valoisalta.

Independent ihmettelee, eikö Britannia juuri äänestänyt eroavansa EU:sta. Myös Bienkov hämmästelee Johnsonin vakuuttelua siitä, että kaikki on hyvin, kun samaan aikaan pörsseissä on ollut myrsky eivätkä eroprosessin seuraavat askeleet ole selvillä.

Lue kaikki US:n Brexit-uutiset täältä!

Bienkov muistuttaa, että parin päivän aikana britit ovat päättäneet jättää EU:n, maa on menettänyt pääministerinsä, talous on joutunut myllerrykseen ja Iso-Britannia on vaarassa hajota Skotlannin EU-halujen seurauksena.

Myös ympäri maailmaa tunnettu julkkiskokki Jamie Oliver on kritisoinut Johnsonia voimakkaasti. 

Britanniassa tänään esimerkiksi Labour-puolueen johtaja Jeremy Corbyn nosti esiin Brexit-kampanjan aikaiset valheet, mainitsematta kuitenkaan Johnsonia nimeltä.

Sekä Independentin että Bienkovin kannanotoissa ollaan huolestuneita siitä, että konservatiivi Johnsonista saattaa tulla seuraava pääministeri, kun konservatiivien pääministeri David Cameron on ilmoittanut eroavansa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pertti Vaulasvirta

Kävikö Johnsonille kuin Antti Rinteelle. Halutaan että äänestetään vastaan edellistä vallanpitäjää,,,,mutta ei haluta voittaa heti. Pasmat molemmilla meni sekaisin kun tulikin voitto jota ei haluttu. Haluttiin valta myöhemmin, helpommassa poliittisessa tilanteessa.

Tapio Mäkeläinen

Rupeaa tuntumaan punakaartin touhulta. Kauhea meno ja melske ..torvet soi, liput liehuu mutta kenellekään ei ole tietoa eikä suunnitelmaa mitä nyt. Toivottavasti tämä osoittaa ettei tämmöisiä äänestyksiä pidä tehdä.
Tuntuu olevan vallalla nyt se että todella vaikeisiin kysymyksiin etsitään todella yksinkertasia ratkaisuja. En tiedä onko se missään onnistunut ilman valtavia uhreja.

Markku Lehto

No kyllähän perussuomalaisten joukossa impivaaralaisuus sai BoJo:lta nostetta. Tynkkynen ja Tehro ovat jo puuhaamassa kansanäänestystä ja näin tiedustelemassa korpipolkua takaisin Impivaaraan. Silläkö nostetaan PS:n puolueen kannatusta ?

Toisaalta Merkel on korostanut EU:n toiminnan ja perusteiden tiivistämistä ja hyvä niin. Vielä kun saataisiin vihdoin EU:lle se yksi puhelinnumero, johon USA:n , Kiinan ja Venäjän johtajat voisivat soittaa.

Kepun Pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa ollaan pontevasti torjumassa liittovaltiota. Mitähän sillä liittovaltiolla sitten oikeasti tarkoitetaan ? Olisiko se Santeri Alkion jo vuonna 1920 kaavailema Euroopan yhdysvallat ?

ossi hurja

Mitäpä jos ottaisit asioista selvää etkä kyselisi täällä. Jo teidän eu-uskovaisten Impivaara-populisminne osoittaa täydellistä tuntemattomuutta Suomen kansallisromaania kohtaan. Ei oheisessa uutisessa taideta Santeri Alkiota mainita mutta lue nyt kuitenkin. Merkel ei puhu tiivistämisestä vaan liittovaltiosta. Kyllä tästä pitäisi jokaisen olla selvillä kun artikkelikin on jo neljä vuotta vanha. http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/119648-angela-merkel-tuli-ulos-suunnite...

Markku Lehto
Vastaus kommenttiin #8

Juuri näin, federaatio. Mutta minkälainen federaatio ? Sellainen joka tekee EU:sta taloudellisesti , poliittisesti ja sotilaallaisesti vahavan länsimaisia ja eurooppalaisia arvoja edustavan kiinteän yhteisön vastapainoksi USA:lle, Venäjälle ja Kiinalle. Vastapainoisuus ei tarkoita suinkaan vastakkainasettelua, vaan tasa-arvoista asemaa ja tasa-arvoista kaupankäyntiä em. maiden kanssa.

Markku Lehto

Eli vielä kerran kysyn, ymmärtävätkö suomalaiset : " Mitähän sillä liittovaltiolla sitten oikeasti tarkoitetaan ?"

Kovasti hehkutetaan liittovaltiota vastaan, mutta ei kerrota miksi ja minkälaista liittovaltiota vastaan ? Kuinka moni on esimerkiksi tutustunut USA:n liittovaltioon sekä sen osavaltioiden lainsäädäntöön ja itsemääräämisoikeuteen ? Oheisesta linkistä voi aloittaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvallat

Tämähän ei tarkoita , että USA:n liittivaltiomalli olisi yksi-yhteen EU:lle.

En minä sitä Santeri Alkiota tuosta löytänytkään, vaan aikoinaan täältä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Santeri_Alkio . Ja on se kumma, jos kepu niin hehkuttaa Aliolaisuuden nimiin, mutta suodattaa osan Alkion ajatuksista pois.

Vai pitäisikö EU:n 500 miljoonan asukkaan ja EU:n sisämarkkinat hajoittaa takaisin 28 erilliseksi keskenään riiteleviksi kansallisvaltioiksi, jotka kyräilevät tullimuurien takaa toisiaaan ja jotka spekuloivat kukin omia valuuttojaan muiden valuuttoja vastaan ( Suomi devalvoisi aina 10 v välein) . No siitähän toki Kremlissä tykättäisiin. Mikähän Suomen asema tuossa olisi ? Todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin solmisimme YYA-II -sopimuksen.

ossi hurja
Vastaus kommenttiin #9

Et sitten lukenut laittamastani linkistä suunnitelmia. Sellaiset suunnitelmat on esitetty että armeija, ulkorajojen valvonta, keskuspankki, oikeuslaitos, poliisi, verotus, sekä oikeus päättää pakolaisten vastaanottamisesta siirretään Brysselin alle. Sinulle ei taida federalismin osalta mikään riittää.

Jarmo Makkonen

"Kovasti hehkutetaan liittovaltiota vastaan, mutta ei kerrota miksi ja minkälaista liittovaltiota vastaan ?"

Itsenäisyyden luovuttamisesta pitää tietenkin kysyä kansalta joka sen menettää. Ihan sama mikä olisi tuleva liittovaltio mutta sen saa kansa päättää kuten briteissä. Onhan meillä vielä voimassa perustuslaki.

Markku Lehto

Esitän, että katsot MTV:n kymppiuutiset maanantain 27.6. ja sieltä kohdan 1:45 - 3:30. Siinä kerrotaan mitä Saksan liittokansleri Merkel , jota sanotaan federalistiseksi ( hyvä niin ) on sanonut ja mihin uusiin ajatuksiin Brexit-BoJo ( Boris Johnson ) on tullutkin äänestyksen jälkeen. Saas nähdä tekeekö Sebastian Tynkkyknen ja Sampo Terho "BoJo:t", jota alkaisivat sitten äänestyksen jälkeen katumaan, kun se oikeasti valkenisi heille mistä on todella kysymys. Siinä ei sitten itku auttaisi markkinoilla, niin kuin ei auta Britanniassa. Kansa on siellä BoJo:n ohjeiden mukaan äänestänyt ja nyt siellä mietitään: "Mitenkäs tässä näin kävi ?" Ja Englannissa tullaan sitä varmasti miettimään vielä useita vuosia sitä.

Merkel ( siis tämä federalisti, joka itsekin olen) , korostaa em. MTV:n uutisten mukaan vahvempaa EU:n puolustuspolitiikan , talouskasvun ,työllisyyden ja kilpailukyvyn lisäämistä.

Mikä tässä Merkkelin federalismissa on poikkiteloin Suomen Tasavallan etujen kanssa ( puolustuskyky, työllisyys, talouskasvu ja kilpailukyky ) ? Sekö, että Venäjällä ei ole mahdollisuutta sekaantua Suomen sisäisiin asioihin kun Suomi kuuluu kiinteästi vahvaan EU:hun. Toki tuota voisi vielä vahvistaa sotilaallisella puolella Suomen liittymisellä Pohjois-Atlantin sopimukseen, kuten suurin osa EU maista on jo tehnyt.

Ja jos perustuslaista puhutaan, niin mitä perustuslaillisuutta se oli, kun YYA -aikakaudella Tasavallan presidentti vuonna 1973 nimitettiin jatkoon poikkeuslailla, jotta Kremlin mielestä oikea mies jatkoi Suomen presidenttinä. Perustuslain mukaisia presidentin vaaleja ei vuonna 1974 pidetty. Siinä käveltiin Suomen perustuslain ylitse reippaasti. Silloin ei kansa saanut päättää. Presidentin vaaleissa ei ole kysymys neuvoa-antavasta äänestyksestä, vaan se on sitova äänestys. Tokihan silloin oli vielä kysymys valitsijamiesvaaleista, mutta sekin oli poliittisesti sitovaa.

Jarmo Makkonen

"Merkel ( siis tämä federalisti, joka itsekin olen) , korostaa em. MTV:n uutisten mukaan vahvempaa EU:n puolustuspolitiikan , talouskasvun ,työllisyyden ja kilpailukyvyn lisäämistä."

Merkelin talouskasvu ja työllisyydenhoito on jo nähty ja huonoksi havaittu, puolustuspolitikkaa ei saanut vuosikymmenissä aikaiseksi..

ossi hurja

Tässä todellinen helmi kirjoituksesta: "Johnson kirjoitti tänä aamuna Daily Telegraphissa, että ”Britannia on osa Eurooppaa ja tulee aina olemaan sitä”. Johnson myös vakuuttelee tekstissään, että paljoakaan ei tule muuttumaan ja että tulevaisuus näyttää valoisalta.
Independent ihmettelee, eikö Britannia juuri äänestänyt eroavansa EU:sta." Independentin pitäisi tarkistaa tietonsa. EU on Euroopassa, mutta EU ei ole Eurooppa.