Maanantai 10.12.2018

Brexit-valheet listattiin: ”Kuin natsipropagandan aikaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.6.2016 12:26
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Euroopan parlamentti kokoontui ylimääräiseen täysistuntoon käsittelemään Brexitiä.
|

Euroopan parlamentin jäsen, Belgian entinen pääministeri Guy Verhofstadt tylytti Brexitiä ajanutta Britannian itsenäisyyspuolueen puheenjohtajaa Nigel Faragea parlamentin ylimääräisessä täysistunnossa hetki sitten.

–Miten tähän päätökseen päädyttiin – kielteinen kampanja, Faragen esitykset siitä, että pakolaiset esitetään samantyyppisesti kuin natsipropagandan aikana, Verhofstadt kertoo.

–En koskaan uskonut, että on mahdollista, että täällä parlamentissa oleva tekisi tuollaista. Valheet siirtolaisuudesta, valheet siitä, että Turkki liittyy EU:hun ensi viikolla tai valheet 350 miljoonasta punnasta, jotka heti palautettaisiin kansanterveyden hoitoon. Ei palautetakaan, hän jatkoi.

Hänen mukaansa Britanniassa on pelon ja kielteisyyden ilmapiiri, ja se on kaikkein järkyttävintä mitä Yhdistyneessä kuningaskunnassa on tapahtunut.

–Tänä päivänä nähdään tulokset. Miljardeja menetetään pörsseissä, punnan arvo laskee ja laskee edelleen, Verhofstadt sanoi.

Hän vaati mahdollisimman nopeaa päätöstä, miten Brexit käytännössä hoidetaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo-Pekka Mustakallio

US:n olisi hyvä taustoittaa tätä uutista. Guy Verhofstadt on himofederalisti, ja EP:n eräs sietämättömimmistä öykkäreistä - sellaisena ymmärrettävästi ollut armoitetun puhujan Nigel Faragen piikittelyn lempikohde. Nyt on siis kyseessä henkilökohdainen vendetta, Verhofstadt`in yritys päästä edes vähän tasoihin - mutta kuten yleensä Verhofstadt ei ole erityisen hauska, toisin kuin yleisviihdyttävä Farage.

Mitä taas tulee talouteen on Iso-Britannian vientiteollisuudella punnan devalvoitumisen ansiosta edessä riemun päivät, ja maa kokee varmaan kesällä turistitsunamin. Brexit toki maksaa miljardeja, mutta myös tuo miljardeja takaisin, ja ennen kaikkea työllisyys ottaa ison loikan ylöspäin. Me Suomessa taas kynnämme Euron takia pohjamudissa: ehkäpä Fixit ei olisi ollenkaan niin huono idea... :)

Ralf Karlsson

Niin kuinka kävikään autojen tuonnille Euroopasta, alkoholin tuonnille euroopasta ynnä muille lupauksille joita annettiin 90-luvulla. Tullin uppiniskaiset tulkinnat työllistävät edelleen meidän jo ylikuormitettua oikeuslaitosta vielävuosiksi eteenpäin. Ja tulli häviää korkeimissa oikeusasteissa järjestään.

Hannu Korpilampi

Fasisti, rasisti, natsi, ihan kuin Hitler, Putinin trolli. Siinä viisi fraasia jotka tarkoittavat nykyään samaa kuin "eri mieltä minun kanssani". Ei noille jaksa edes haukotella enää.

Yleensähän väittelyssä natsikortin esilleottaja häviää väittelyn, koska osoittaa täydellistä suhteellisuudentajun puutetta.