Perjantai 24.5.2019

BBC: ”Shokki” – Yllätysnimi haastaa Boris Johnsonin

Luotu: 
30.6.2016 13:15
Päivitetty: 
30.6.2016 14:10
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Michael Gove ja Boris Johnson 24. kesäkuuta.
|

Ison-Britannian oikeusministeri Michael Gove on ilmoittautunut mukaan kisaan brittien konservatiivipuolueen puheenjohtajuudesta. Syyskuussa valittavasta puheenjohtajasta tulee myös uusi pääministeri.

Goven nimi oli esillä BBC:n ennakkospekulaatioissa siitä, ketkä saattaisivat ilmoittautua kisaan mukaan nyt, kun pääministeri David Cameron ilmoitti erostaan Britannian EU-eroa puoltavan kansanäänestyksen jälkeen.

BBC kuitenkin kuvailee Goven ilmoitusta etusivullaan ”shokiksi” ja kertoo, että Goven oli odotettu tukevan Brexit-keulakuva Boris Johnsonia. Nyt Gove kuitenkin kritisoi suoraan Johnsonia.

Goven ilmoituksen jälkeen Boris Johnson julkisti, ettei lähde kisaan mukaan. Lue lisää: Johnsonin dramaattinen ilmoitus

Gove sanoo tulleensa vastentahtoisesti siihen lopputulokseen, että Johnson ei kykene tehtävän edellyttämään johtajuuteen.

Gove on ollut näkyvä hahmo kansanäänestyskampanjoinnissa. Hän on alun perin EU-jäsenyyttä kannattaneen David Cameronin liittolainen, mutta siirtyi kesken kampanjoinnin kannattamaan maan EU-eroa. Goven mielenmuutosta on kuvattu käännekohdaksi kansanäänestyskeskustelussa.

Puheenjohtajakisaan lähti tänään mukaan myös sisäministeri Theresa May, joka on ollut vedonlyöjien keskuudessa suosikki. May kannatti Cameronin tapaan EU-jäsenyyttä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Britannian konservatiivit ovat ajamassa maan sellaiseen "räjähdykseen", että sirpaleita keräillään vielä kymmenen vuoden kuluttua. Pelottavaa on se, että Suomessa on meneillään täysin sama kehitys, vain hieman eri nimisin maustein. Kokoomuksen arjesta ja todellisuudesta irtautunut politiikka ja sitkeä roikkuminen Merkelin helmoissa on johtamassa täälläkin yhä kasvavaan tyytymättömyyteen ja vastakkainasetteluun. Perussuomalaiset ovat kuin peilikuva UPIK:a, ja demarit ja keskusta eivät kykene uudistumaan ja päättämään minne ovat matkalla, vaikka kuinka yrittävät. Poliitikot leikkivät hiekkalaatikoillaan utopioilla, jotka ovat kuin Asimovin ja Lemin kirjoista.