Lauantai 25.5.2019

Boris Johnsonin porukka nyt ”ällikällä lyöty” – ”Ihmiset itkevät”

Luotu: 
30.6.2016 14:41
Päivitetty: 
30.6.2016 15:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Boris Johnson.
|

Useampikin BBC:n toimittaja kertoo, että parlamentaarikko, Brexit-keulakuva Boris Johnsonin tukijat ovat nyt täysin ”ällikällä lyötyjä” Johnsonin tämänpäiväisestä ilmoituksesta.

Johnson ilmoitti, ettei lähde mukaan konservatiivien puheenjohtajakisaan. Lue lisää: Johnsonilta dramaattinen ilmoitus

Britannia äänesti viime viikon torstaina kansanäänestyksessä EU-eron puolesta. Tuloksen jälkeen konservatiiveja edustava pääministeri David Cameron ilmoitti eroavansa. Hänelle etsitään nyt seuraajaa. Cameron on ilmoittanut, että hän ei tule olemaan se henkilö, joka tekee virallisen eroilmoituksen EU:lle.

BBC:n politiikan toimittaja Laura Kuenssberg tvittaa, että ihmiset itkevät Johnsonin tilaisuudessa, jonka toimittajat olettivat olevan hänen pääministerikampanjansa avaus. Kuenssbergin mukaan Johnsonin tukijat ovat ”täysin ällikällä lyötyjä”.

BBC:n Norman Smith kertoo niin ikään, että Johnsonin päätöstä on seurannut tyrmistys.

Aiemmin tänään yllätyttiin siitä, kun oikeusministeri Michael Gove asettui ehdolle. Samalla Gove arvioi tylysti, ettei Boris Johnsonista ole maan johtajaksi. Gove vaihtoi kesken kampanjoinnin leiriä Bremain-puolelta Brexit-puolelle. Häntä arvostetaan BBC:n mukaan molemmissa leireissä. Lue lisää: Yllätyshaastaja Boris Johnsonille

Goven temppu yllätti Britanniassa, sillä hän on useaan otteeseen menneisyydessä kieltäytynyt asettumasta ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Boris Johnson on ymmärtänyt miten suuren määrän vaikeuksia ja oppositiota hän kohtaisi pääministerinä ja itseasiassa ymmärtänyt suojella kannattajiaankin enemmiltä vaikeuksilta jäämällä suuria hankaluuksia kaikille tuottavan hankkeen johtavana hahmona sivuun siihen sopeuttamisesta.

Asiallisesti ensimmäisiä harkittuja toimia Borikselta, minkä vuoksi häntä ei voi nyt syyttää vastuunpakoilusta mikä ensimmäisenä tulisi mieleen.

Nyt hän jättää mahdollisuuden pragmaatikoille hoitaa asian kaikkien kannalta mahdollisimman hyvin ja kivuttomasti.

Eero Laine

Tokko tämä nyt aivan näin menee, mikäli Boris on niin kova junailija kuin lehdet väittävät. Tosiasia lienee, että konservatiivien ryhmässä eu-mieliset ovat enemmistönä, joten enemmistön ehdoilla mennään puheenjohtaja-asiassa. Turha B:n on puskea päätä seinään, parempi katsoa ja rasvata 52%:n joukkoa kohti parlamenttivaaleja.

Ari-Vesa Parviainen

Boris on saanut provutuksi Britit eroon, yllättyi itsekin tuloksesta, jota "ei okeasti" toivonutkaan, halusi "vain näpäyttää".
Merkel & co on sanonut jo, että tuota ei voi perua, enää.
Kuka ottanee taakan kannettavakseen? Tulos siitä tuskin enää muuksi muuttuu.
NATO- Britannia ei siis enää osallistu EU- puolustukseen, jota ei koskaan ollutkaan.

Veikko Mäkitalo

Aivan, ainoa oikea sotilasmahti Euroopassa ja kukaan ei ole kiinnostunut puolustuksellisesta aspektista. No, meillähän on tekeillä" puolustusliitto" Ruotsin kanssa. Ruotsin vuoro lähettää" hiusverkkohakkapeliittansa" itäiselle kumppanille avuksi