Perjantai 24.5.2019

Boris Johnson avautuu: ”Hysteria iski osaan kansaa”

Luotu: 
4.7.2016 09:56
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kymmeniä tuhansia ihmisiä osoitti mieltään EU-eroa vastaan Lontoossa 2. heinäkuuta.
|

Britannian EU-eron keulakuva, maan pääministerikisasta pois jättäytynyt Boris Johnson on kirjoittanut viikoittaisen kolumninsa Daily Telegraph -lehteen.

Johnsonin mukaan ”osassa kansaa on eräänlaista hysteriaa, tarttuvaa surua”, jota Johnson vertaa prinsessa Dianan kuoleman herättäneisiin tunteisiin.

Johnson viittaa hysteriakommentillaan Lontoossa viikonloppuna järjestettyyn Brexit-vastaiseen mielenosoitukseen, johon osallistui kymmeniä tuhansia ihmisiä. Johnsonin mielestä ihmisten pelot ovat ylimitoitettuja.

Kyseessä ovat Johnsonin ensimmäiset julkiset kommentit sen jälkeen, kun hän jättäytyi kaikkien yllätykseksi pois pääministerikisasta viime viikolla. Johnsonin liittolainen, oikeusministeri Michael Gove asettui ehdolle ja lyttäsi Johnsonin kyvyn johtaa maata.

Britannialle haetaan uutta pääministeriä, koska konservatiivien puheenjohtaja, pääministeri David Cameron erosi brittien kansan äänestettyä Brexitin eli maan EU-eron puolesta.

Lue myös: Brexit: Uskomaton trilleri Britanniassa – ”Armoton teko” mullisti pääministeripelin

Johnsonin mielestä Britannian hallitus tarvitsee nyt erosuunnitelman. Johnsonin mielestä maahanmuutto tulee jatkumaan, mutta kontrolloidusti ja Britannian tulee neuvotella vapaakauppasopimus EU-maiden kanssa.

Lue kaikki US:n Brexit-uutiset tästä!

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit