Maanantai 27.5.2019

Nato-pomo joukkojen lisäämisestä: ”Emme uhkaa yhtäkään valtiota”

Luotu: 
9.7.2016 09:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.
|
Nato lisää joukkojaan Baltian maissa ja Puolassa. Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan alueelle lähetetään sotilaita neljän pataljoonan verran.
 
Stoltenberg kertoi Naton huippukokouksessa Varsovassa myös, että Itä-Euroopan ohjuspuolustusjärjestelmä on nyt valmis. Samalla hän korosti, ettei Naton tarkoitus ole uhata mitään valtiota.
 
–Nato ei uhkaa yhtäkään valtiota. Pyrimme jatkamaan rakentavaa vuoropuhelua Venäjän kanssa, Stoltenberg sanoo tiedotteessaan.
 
Stoltenbergin mukaan Nato–Venäjä neuvosto pitää kokouksen ensi viikolla, 13. heinäkuuta.
 
–Se on tärkeä työkalu suhteidemme hoidossa, hän kommentoi.
 
Suomesta Naton huippukokoukseen osallistuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Timo Soini (ps.), puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sekä puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.
 
Presidentti Niinistö tapasi Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon perjantaina. Presidentit kävivät keskusteluja Ukrainan kriisin ratkaisupyrkimyksistä. 
 
–Koko ajan tapahtuu keskusteluja, niin Venäjän ja eurooppalaisten johtajien kuin myös Venäjän ja USA:n välillä. Kyllä nyt on ymmärtääkseni vakavaa yritystä paljonkin, Niinistö arvioi tapaamisen jälkeen.
 
Niinistö tapasi perjantai-iltana Varsovassa myös Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin ja Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin. Lauantaina hän osallistuu Afganistan-kokoukseen, jossa on mukana Resolute Support -operaatioon osallistuvia maita.
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Karri Majava

Stoltenberg ei aivan vakuuta, vaikkei pataljoonan vahvuisilla joukoilla tietenkään ole mahdollista hyökätä. Näissä uutisissa on se vika, että ne ovat hyvin yksipuolisia ja esim. Stoltenberg ei ole todellisuudessa päättävässä asemassa. Suurvaltapolitiikan keskeisin elementti on peittely ja siksi eri tahojen sanomisiin on syytä suhtautua suurella varauksella.

Petri Kivenheimo

KM: "Stoltenberg ei aivan vakuuta, vaikkei pataljoonan vahvuisilla joukoilla tietenkään ole mahdollista hyökätä."

− Miksei siis vakuuttaisi, kun kerran tosiasiat puhuvat samaa kieltä?

Koko jutun logiikkahan on siinä, että vaikka pataljoonan vahvuisilla joukoilla ei olekaan mahdollista hyökätä eikä edes tehokkaasti puolustaa, ne jo pelkällä läsnäolollaan tekevät mahdollisesta aseellisesta konfliktista heti alusta lähtien aidosti kansainvälisen: jos jokin taho tämän Nato-päätöksen toteuduttua hyökkäisi Baltian maihin ja/tai Puolaan, niin tämä hyökkäys olisi hyvin konkreettisesti myös Iso-Britannian, Kanadan, Saksan ja/tai Yhdysvaltain vastainen, niin että kyseiset maat olisivat siinä ilman eri päätöksiäkin alusta asti osapuolina, ja tämän seikan voi toivoa tehokkaasti hillitsevän kolmansien osapuolien mahdollisia hyökkäyshaluja kyseisiin maihin (aiheuttamatta mitään järkeviä vastatoimien tarpeita). Naton toiminnassa kysymys siis on nimenomaan mahdollisen hyökkäyksen (ja siitä käynnistyvän sodan) ennaltaehkäisystä, ei mistään aggressiosta tai sellaisen valmistelusta.

Ihan niin kuin pääsihteeri Stoltenberg selittikin.

Jarmo Lius

Pääsihteeri Stoltenberg antaa virhelisen lausunnon. Tahallaan vai tahattomasti? Tietysti hän saattaa olla sellaisessa asemassa ettei voi tehdä muuta kuin valehdella työkseen, mutta näin suomalaisena tuntuu hyvin härskiltä puhua ettei NATO uhkaa yhtäkään valtiota vaikka sotaliitto on jatkuvasti tunkeutumassa kansan tahdon vastaisesti maahamme. Suomeen.

NATO uhkaa Suomea. Epälenpä ettei myöskään ukrainalaiset halua NATOn aseita maahan vaikka sotaliitto niitä sinne on julkisten lausuntojensa mukaan rahdannut. Yleensä sisällissodassa yhden osapuolen aseistaminen toista vastaan on sotimaan osallistumista. Näin myös NATOn tapauksessa.

Lisäksi sotaliiton, ollakseen uskottava, tulisi irtisanoa riehuvat ja sotia aloittavat jäsenensä, mutta näin ei ole tapahtunut USAn, Englannin, Ranskan, Balttian, Puolan... hyökättyä Irakiin, Afganistaniin, Libyaan, Syyriaan, Jugoslaviaan, ja jos laskee miehittämättömien lennokeiden sotilaalliset iskut ja sotaan osallistumisen muilla tavoin mukaan listaan lisätään huomattava määrä valtioita alkaen yhdinasevaltio ja sotilasdiktatuuri Pakistanista aina Ukrainaan asti.

Tietysti jos suljen silmäni, korvani, tajuntani, muistini, syön huumaavia sieniä, unohdan moraalin, etiikan, sotakoulutukseni, ja itse asiassa jos muutun robootiksi saatan olla samaa mieltä pääsihteeri Stoltenbergin kanssa. Mutta silloin tuskin kansalaisena eroaisin millään tavalla natsi-Saksan kansalaisesta jotka eivät nähneet, kuulleet, ymmärtäneet...mitä maansa teki maailmassa.

Timo Nenonen

"Nato-pomo joukkojen lisäämisestä: ”Emme uhkaa yhtäkään valtiota”

Nyt tuli korvien heilumisen ja nenän kasvamisen maailmanennätys.

Eli valehtelun, sillä onhan jokaiselle täysijärkiselle päivänselvää, että Nato uhkailee Venäjää kaikin mahdollisin tavoin.

Carolus Linden

Onhan se muuallakin eleämässä niin, että tärkeitä ei ole aikeet ja julkilausutut tarkoitukset. Niitä täkreämpiä ovat tekojen seuraukset ja muut niiden koetut vaikutukset.
Jos joku (valtionjohto) kokee toisten toimet uhkaaviksi tai muuten haitallisiksi, ei siinä paljoa auta selittelyt, että eihän meillä sellaista tarkoitusta ole ollut.
Sanat uhka ja jännitys, erilaisine pyörityksineen. ovat muodostuneet informaatiotaistossa meriktykseltään kyseenalaisiksi käsitteiksi.

Veikko Savolainen

Psst! Muistattehan osallistua tasavallan ensimmäiseen a v o i m e e n kovan tason geopoliittisgeodeettiseen KILPAILUUN!
- Arvioi ja perustele venäläisjoukkojen lähisijoitus presidentti Putinin esittämän näkemyksen puolustamiseksi - hyvät palkinnot!
ks. > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219510-kilpailu-arvioi-ja-peru...

VÄLIAIKATIETOJA: Yllättäen tähän asti 'paras' eli 'uskottavin' ja vakuuttavin Putinin-puolustelutodistelupuheenvuoro on tullut julkisuuteen kilpailumme ulkopuolelta, mistä syystä perustimme kilpailuun uuden sarjan "ulkoilmoittautuneiden sarja". Sarjan voittaja palkitaan aikanaan tarjoamalla hänelle kullattua hopeista Alkuperäinen Suomineito -viestihopeaa.

Kilpailuun virallisesti ilmoittautumattomien sarjassa siis toistaiseksi ykköspaikan on napannut tutkija Pekka Visuri, jonka mukaan Venäjä on vetänyt joukkojaan Suomen lähialueilta ja joka muutenkin kääntää asiat vakiintuneella ammattitaidolla ikään kuin asiapuheenomaisesti käännellen ja väännellen seikastoja päälaelleen selittelee 'kokonaiskuvan' 1500 kilometrin emävalheesta itänaapurin Führerin eduksi leimautumatta oikeastaan lainkaan desanttidosenttimaiseen suoran rehelliseen ja reiluun yya-hehkutukseen. Ks:
- http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/131401/e2ac6b5902
- http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016070521849537_uu.shtml

Tähän kilpailuun ja keskusteluun osallistujat voivat myös esittää omia ehdotuksiaan 'ulkoilmoittautuneiden sarjaan' tuomalla tänne linkin ja lyhyen selitteen muualla mediassa bongaamistaan kelvokkaimmista/pateettisimmista kulta- ja/tai hopeapalkintokandidaattipotentiaaleista. Lupa kilpailuun osallistujaksi ilmoittamiselle hankitaan jälkikäteen kilpailujärjestäjän toimesta, kun lopullinen yleisöarvostelu ja juryn pisteytysarviot on tehty. Esimerkiksi Pekka Visurille ei vielä tässä vaiheessa ole ilmoitettu hänen mahdollisuudestaan voittaa lupaamamme upea palkinto, eivätkä Aleksanteri-instituutin Markutkaan tiedä mahdollisesta ennakosuosikinasemastaan. Mahtaa yllätys jättipottitapauksessa olla mieleen!! :D