Perjantai 24.5.2019

Britannian uusi pääministeri yllätti heti: ”Radikaali hallitus”

Luotu: 
14.7.2016 09:23
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Theresa May nimitettiin Britannian pääministeriksi keskiviikkona.
|
Britannian pääministeriksi keskiviikkona nimitetty Theresa May yllätti politiikan seuraajat nimittämällä uuden hallituksensa ulkoministeriksi Brexit-kampanjaa vetäneen Lontoon entisen pormestarin Boris Johnsonin. Theresa May kuuluu itse EU-jäsenyyttä kannattaneisiin.
 
–Theresa May julkisti radikaalin hallituksen, arvostettu brittisanomalehti Financial Times otsikoi.
 
May kertoi tiedotteessaan keskiviikkona, että vaikka hän halusi Britannian pysyvän EU:ssa, hän aikoo kunnioittaa kansanäänestyksen tulosta.
 
–Tarvitsemme aikaa (Brexit-)neuvottelujen valmistelemiseen ja toivon, että ne voidaan käydä rakentavassa ja positiivisessa hengessä, May sanoi puheessaan BBC:n mukaan.
 
Brexit-neuvotteluja tulee Mayn mukaan vetämään Britannian entinen Eurooppa-ministeri David Davis.
 
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi keskiviikkoiltana toivovansa, että Brexit-neuvottelut voidaan aloittaa pian.
 
–Britannian kansanäänestyksestä on seurannut uudenlainen tilanne, jota Britannian ja EU:n pitää käsitellä pian, hän sanoi onnitteluviestissään Maylle.
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Koivusalo

Brexit-kampanjan aikana Boris Johnson on mm. auliisti jaellut rasistisia ääliömäisyyksiä maailman johtajista. Nyt ulkoministerin roolissa hän pääsee tapaamaan näitä samoja johtajia henkilökohtaisesti. Siitä on sitten hyvä alkaa neuvottelemaan kauppasopimuksia uusiksi.

Eero Laine

Hesarin sun muiden EU-intoilijoiden mukaan Johnsson lähti karkuun. Ei näyttänyt lähtevän, vaan otti ison tehtävän. Minusta EU on heikoilla neuvotteluissa, siksi iso talous IB on. Suurella osalla EU-maista on talous kuralla, joten arvelen niiden olevan hyvinkin halukkaita erillissopimuksiin. Minkäs EU sille sitten mahtaa. Jos panee boikottiin, omassa maassa tyytymättömyys lisääntyy ja EU-vastaisuus kasvaa. Vaikeaampaa EU-johtaijien on kohdata BJ, kun päin vastoin.