Maanantai 22.7.2019

Donald Trumpin kampanja vain yltyy? Palkkasi ”Amerikan vaarallisimman poliittisen toimijan”

Luotu: 
17.8.2016 19:28
Päivitetty: 
17.8.2016 19:34
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpin kohujen saattelema presidentinvaalikampanja on lasketellut alamäkeä gallupeissa, joten hän palkkasi uuden johdon tiimiinsä.
|

Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivä Donald Trump on uudistanut kampanjatiimiään jo toista kertaa kahden viime kuukauden sisällä, kertoo BBC.

Republikaaniehdokas Trump on palkannut tiimiinsä kaksi uutta johtajaa: mielipidetutkija Kellyanne Conwayn ja konservatiivisen Breitbart News -uutissivuston taustahahmon Stephen Bannonin, kertoo myös The Washington Post. Nimitykset tarkoittavat BBC:n mukaan käytännössä sitä, että Trumpin kampanjatiimin puheenjohtaja Paul Manafort siirretään sivuun, vaikka hän pitääkin tittelinsä ja Conwaysta tulee kampanjapäällikkö.

– Olen tuntenut Steven ja Kellyannen molemmat vuosia. He ovat erittäin osaavia, hyvin päteviä ihmisiä, jotka rakastavat voittamista ja tietävät miten voittaa, Trump kommentoi päätöstä omilla verkkosivuillaan.

Mielipidemittausten mukaan Trumpin suosio on viime aikoina laskenut suhteessa kilpailija Hillary Clintoniin, kertoo Politico. BBC arvioi, että Trumpin kampanja on tuskin kuitenkaan muuttumassa ainakaan laimeampaan suuntaan, sillä kampanjan uusi toimitusjohtaja Stephen Bannon tunnetaan häpeilemättömän oikeistolaisesta populismista.

Uutistoimisto Bloomberg on taannoin kutsunut Bannonia ”Amerikan vaarallisimmaksi poliittiseksi toimijaksi”. Hänet tunnetaan pitkäaikaisena Hillary Clintonin kriitikkona, ja Breitbart-sivusto on tukenut Trumpin kampanjaa Clintonia vastaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli: