Perjantai 24.5.2019

5-vuotiaan pojan kuvalla herätetään maailmaa Syyrian hätään

Luotu: 
18.8.2016 19:51
Päivitetty: 
18.8.2016 19:57
  • Kuva: All Over Press /EPA
    Kuva
    Aktivistijärjestön mukaan viisivuotias Omran-poika pelastettiin ilmapommituksessa tuhoutuneesta talosta. Kuvakaappaus Aleppo Media Centerin julkaisemalta videolta.
|

– Kuva, jonka näette tänään, toistuu joka päivä Aleppossa.

Näin sanoo syyrialaisen oppositiomielisen aktivistiryhmä Aleppo Media Centerin kuvaaja Mustafa al Sarouq CNN-kanavalle. Hänen kuvaamansa video 5-vuotiaaksi kerrotusta aleppolaispojasta Omran Daqneeshista on järkyttänyt maailmaa torstaina.

Videolla näkyy, kuinka ilmapommituksilla tuhotusta talosta juuri pelastettu pikkupoika istuu ilmeettömänä, pölyisenä ja verisenä ambulanssissa. Ja hänen tarinansa on Syyrian mittakaavassa onnellinen: aktivistien mukaan sekä Omran-poika että hänen perheensä selvisivät elossa iskusta.

– Joka päivä me kuvaamme näitä verilöylyjä ja sotarikoksia Aleppossa, kuvaaja al Sarouq kertoo.

– Maailma on hiljaa, kun Aleppossa rikotaan naisia ja lapsia vastaan.

Al Sarouqin järjestö syyttää ilmapommituksesta Syyrian hallitusta sekä hallintoa tukevaa Venäjää. Oppositioryhmät ovat pitkään syyttäneet Syyrian hallitusta siviilikohteisen tuhoamisesta.

Jos Omran Daqneesh on viisivuotias, kuten kerrottu, poika on yhtä vanha kuin Syyrian sota. Konfliktissa on kuollut ainakin 400 000 ihmistä, arvioi YK al-Jazeeran mukaan huhtikuussa, ja se on Unicefin mukaan vaikuttanut kymmenen miljoonan lapsen elämään. Myös sodan runteleman, jakautuneen Aleppon kaupungin itäisillä kapinallisalueilla asuu yhä jopa 100 000 lasta.

Alla Twitterissä-kiertävä, alunperin Aleppo Media Centerin julkaisema videonpätkä.

 

 

 

 

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Nita Hillner

Jatkuvat sodat osoittavat, että valtioiden johtajat liian usein ovat empatiakyvyttömiä psykopaatteja. Samoin terroristit! Ja kansalaiset taas täysin arvostelukyvyttömiä seuraajia. Jos kansa pistäisi kovaa vastaan, ei valtionpäämiehet pystyisi aloittaman sotia kovin helposti. Liian monet ihmiset ovat joko liian herrapelkoisia tai tyhmiä ja ovat siksi johdeltavissa.

Jarmo Hussi

Ja media näyttelee oman osansa tässä näytelmässä. Syyrian sodan symboliksi kelpasi kyseinen lapsi, pakolaiskriisin symboliksi milloin mikäkin hukkunut lapsi. Islamilaisen terrorin symboliksi medialle ei kumma kyllä kelvannut yliajettu lapsi.

Simo Hyytinen

Suht äkkiä kävi ilmi, että ko pojan kuvaajilla ei ole kovin puhtoiset jauhot pussissaan. Kuuluvat Harakat Nour al-Din al-Zenki taistelijoihin (lue: Al Qaida). Näin länsiliittouma + arabiliittouma voi tukea näitä laillisesti, kun nimeä muuttamalla tippuivat pois YK:n terroristilistalta.

Tiedä sitten pitääkö tämä videonpätkä paikkansa, mutta antaa kyllä kuvan meidän "luotetavien" medioitten puolueellisuudesta https://www.youtube.com/watch?v=jifS0fi9WB8